Zdarec,
zakaznici chteji a tak jsem byl donucen se zacit prat s macOS

Docela s tim zapasim. pouzil jsem fpcdeluxe (fpc fixes3.0/ laz fixes2.0), v ruznych variantach a vicemene jedine co mi uspokojive funguje je 32bit carbon. 64bit cocoa se sice na 10.13.6 prelozila, ale pak uz pri instalaci balicku hlasila link error, ruzne jine kombinace mely ruzne zavady - at uz ve vykreslovani (napriklad v listu balicku k instalaci byl prvni vzdy jen bily obdelnik apod). Aktualne mam 10.14 mojave, 32bit cocoa. Mojave je posledni, ktery podporuje 32bit aplikace, tzn do budoucna je to naprd, nicmene zakaznici asi budou mit i starsi macOS, takze 32bit. Dalsim bodem je carbon vs cocoa, kde co jsem zaslechl tak carbon jde jen na 32bit, cocoa naopak jen na 64bit. (Dokonce se mi chvilku povedlo pres fpcdeluxe zkompilovat variantu, ktera na 10.13.6 nesla vubec spustit s informaci, ze je potreba novejsi system.)
Tzn - ve chvili kdy by jste delali konfiguracni utilitku pro nejaky hw, v cem ji teda delat ? 32bit/carbon s tim, ze za par mesicu budete delat verze 2 a paralerne udrzovat (co jsme koukal, tak nektere komponenty maji proste jinou velikost na win ci mac, tzn dalsi komplikace je - idealne udelat vice lfm a ty prehazovat pri kompilaci na tu ci tu platformu (coz je ale docela brutal des a nocni mura ze) - nebo nevim.
Trochu jsme doufal, ze apku vicemene drobne upravim (komunikace pres seriove porty, adresare apod) a +- nejak pujde spustit, nicmene tady fakt netusim.
Pouzivam lazarus 2.0rc1,2 vicemene kvuli tomu, aby bylo co nejvice hotovo ohledne cocoa atd a taky vuci pozadavkum na testy rc verzi.
Samozrejme, aby to nebylo tak jednoduche, tak primarni vyvoj zatim probiha na windows, a je kolem toho vse hotovo, takze idealne crosscompile by byl velmi parada - build probehne, ale aplikaci se mi zatim na macku spustit nepodarilo.
Dalsi jsou pak veci kolem balicku a image instalacky apod - to bych rad na win taky vyresil - treba samotny fpcdeluxe je zip, ktery se na macku tvari primo jako aplikace, vcera jsme zkousel udelat cosik -podobneho, ale tvari se jako zip (je videt pripona, zatimco u fpcdeluxe ne), a hlasi pri spusteni, ze aplikace (tzn asi to nejak dojde k tomu, ze to aplka bude) neni kompletni atd. - tady jeste laboruji, bude to nejaka blbinka).
Je zde nejaky vyvojar pro macka, at uz primo, ci pres cross, ktery by poradil ?