Autor Téma: Firedac Mysql a zálohování  (Přečteno 321 krát)

Offline xnukes

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 109
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: Rad Studio XE8
    • Bludspeed s.r.o.
Firedac Mysql a zálohování
« kdy: 14-11-2018, 13:29:22 »
Zdarec kluci , dlouho jsem tu nebyl ale jsem tu zase :D Řeším momentálně funkcionalitu která by měla zálohovat MYSQL Strukturu + Data do SQL souboru. Umi jiz toto nektera komponenta z FD ? Nebo si musim napsat nejaky "Writer" ktery bude tvorit MYSQL prikazy pro vytvareni tabulek a vkladani dat ?

Díky !! Čest a sílu delfínům :D

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1364
  • Karma: 57
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Firedac Mysql a zálohování
« Odpověď #1 kdy: 20-11-2018, 10:03:59 »
FireDAC momentalne nenabizi moznost generovani SQL prikazu pro dump databazi (tj. mimo DDL take co zaznam, to samostatny INSERT prikaz). FireDAC SQL prikazy pro kopirovani dat generuje, ale jen parametrizovane, vyuzivajici DML pole.

Podle zdrojoveho kodu mysqldump to vypada ze konektor neposkytuje zadne dump API (logicky nejspis kvuli bezpecnosti). Jednou z moznosti je tedy provest dump spustenim procesu mysqldump. Napsat si vlastni dump zapisovac muzes, ale spolu s tim bude treba i nasledovat zmeny s prechodem na jine verze MySQL (to by se dalo realizovat implementaci interface zapisovace IFDBatchMoveWriter pro komponentu TFDBatchMove). Jina moznost by mohla byt napr. transformace mysqldump na DLL knihovnu (cimz by vsak zase vznikla potreba udrzby takove knihovny pro podporovane verze MySQL).

P.S. omlouvam se za zpozdeni. Byl jsem minuly tyden v kalifornii a privezl si odtamtud trauma a (snad i) nastavajici rodinu z pozarem ohrozene oblasti cimz jsem si nadelil predvanocni ztratu soukromi a prozatim jen slabou depresi :'(
« Poslední změna: 20-11-2018, 10:10:17 od Delfin »
I'm a soldier, so don't panic! I know the underground! I like WTFPL license! No more Google, go duck, go!

Offline xnukes

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 109
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: Rad Studio XE8
    • Bludspeed s.r.o.
Re:Firedac Mysql a zálohování
« Odpověď #2 kdy: 20-11-2018, 11:58:43 »
No sakra kamaráde ty taky furt někde cestuješ :D Sice sis dovezl "nastávající rodinu" i když přijdeš o soukromí ale ber to z druhé stránky, aspoň si budeš moct s někým popovídat krom tu na fóru :D

Každopadně jsem toto tedy vyřešil své pomocí s komponentama TFDBatchMove, TFDBatchMoveSQLReader a TFDBatchMoveTextWriter , s tím že si vytáhnu veškeré tabulky ze schématu databáze a ty následně se uloží do souboru (co tabulka tak to soubor). No zatím to nevypadá zle. To že data jsou čitelné mi ani tak nevadí :)

Pro ukázku jak to vypadá dávám screen :)

Zálohování:


Obnovení:


Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1364
  • Karma: 57
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Firedac Mysql a zálohování
« Odpověď #3 kdy: 20-11-2018, 14:45:27 »
Každopadně jsem toto tedy vyřešil své pomocí s komponentama TFDBatchMove, TFDBatchMoveSQLReader a TFDBatchMoveTextWriter , s tím že si vytáhnu veškeré tabulky ze schématu databáze a ty následně se uloží do souboru (co tabulka tak to soubor).

Ja myslel ze chces vylozene dump do souboru SQL skriptu. Pokud Ti na formatu dump nezalezi, neni treba resit nic vic. Pokud bys vsak chtel napr. binarni format, nebo dump DDL a SQL prikazu, bylo by treba si implementovat vlastni cteci a zapisovaci tridu (stejne tak pro kryptovani).

No sakra kamaráde ty taky furt někde cestuješ :D Sice sis dovezl "nastávající rodinu" i když přijdeš o soukromí ale ber to z druhé stránky, aspoň si budeš moct s někým popovídat krom tu na fóru :D

No prave ;D Kdyby je aspon nejake telenovely bavily (bych mel na par tydnu klid). Uz vymyslim jak u sebe sikovne schovat transfuzni sacek s hadickou plny vina s Hallskama (pro svezi dech) ;D
I'm a soldier, so don't panic! I know the underground! I like WTFPL license! No more Google, go duck, go!

Offline xnukes

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 109
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: Rad Studio XE8
    • Bludspeed s.r.o.
Re:Firedac Mysql a zálohování
« Odpověď #4 kdy: 20-11-2018, 15:12:41 »
Původně jsem to tak chtěl aby bylo možne importovat přímo SQL soubor do databáze ale vystačím si i s touto cestou. Na psaní implementace zrovna čas není :D

Hele ale opatrně s tím vínkem :D Víme všichni jak krásně funguje po několika láhví :D To už ti ani pak nepomůžou Hallsky :D

Pst.... tímto postem oslavuju Plnoletost zde na fóru :D

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Datový typ v Delphi, který má True a False: