Autor Téma: UPDATE tabuľky zo SELECT-u  (Přečteno 272 krát)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3697
  • Karma: 35
    • Verze Delphi: XE7 professional
UPDATE tabuľky zo SELECT-u
« kdy: 16-11-2018, 09:33:05 »
Viem o dvoch možnostiach:
  • Uložená procedúra s for
  • Prechádzať SELECT v cykle a zakaždým volať UPDATE (s využitím batch). Funkčne = bod 1.
Existuje aj iná možnosť? Ja by som to mal rád jedným šupom. Niečo také som nenašiel.
Už 200 riadkov v datasete bude veľmi veľa.
Ktorá z dvoch uvedených možností bude efektívnejšia. Aj keď u mňa ten rozdiel v praxi bude asi zanedbateľný.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2342
  • Karma: 126
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:UPDATE tabuľky zo SELECT-u
« Odpověď #1 kdy: 16-11-2018, 11:52:58 »
Existuje aj iná možnosť? Ja by som to mal rád jedným šupom. Niečo také som nenašiel.
Jeste by to melo jit pomoci MERGE (https://firebirdsql.org/refdocs/langrefupd21-merge.html)
Ktorá z dvoch uvedených možností bude efektívnejšia. Aj keď u mňa ten rozdiel v praxi bude asi zanedbateľný.
[/quote]
Jestli pouzivas v DB SP a/nebo triggery, tak pokud by to neslo pomoci MERGE, tak bych to udelal jako SP.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3697
  • Karma: 35
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:UPDATE tabuľky zo SELECT-u
« Odpověď #2 kdy: 16-11-2018, 15:00:51 »
Výborne, funguje to. Som rád, že som sa vyhol cyklu aj SP.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Kolik je šest plus čtyři (slovem):