Autor Téma: 10.3 Rio - Inline proměnné označuje za chybu  (Přečteno 3072 krát)

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2972
  • Karma: 108
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:10.3 Rio - Inline proměnné označuje za chybu
« Odpověď #15 kdy: 28-11-2018, 23:23:26 »
Marco Cantu to dneska na předváděčce taky vypnul
:(

a neřekl k tomu něco?
Embarcadero MVP - Czech republic

Online pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3286
  • Karma: 139
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:10.3 Rio - Inline proměnné označuje za chybu
« Odpověď #16 kdy: 29-11-2018, 06:58:17 »
Nejsou nějaké zákulisní informace, kdy vyjde první update 10.3.1? Jestli se vyplatí 10.3 instalovat, nebo radši počkat :-)
Pokud nejsi hracicka, ktera musi mit za kazdou cenu vsechno nove, tak za me se vzdycky vyplati pockat -> nikdy nepouzivame produkt, ktery dosud nevydal 1. update, stejne jako si nikdy neporizuju nove auto pred 1. faceliftem atd.  :)

Offline JaroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1062
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE8, Sydney
Re:10.3 Rio - Inline proměnné označuje za chybu
« Odpověď #17 kdy: 29-11-2018, 08:08:20 »
Marco Cantu to dneska na předváděčce taky vypnul
:(

a neřekl k tomu něco?

Jen to vyřešil :)

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1258
  • Karma: 51
    • Verze Delphi: 10.3
Re:10.3 Rio - Inline proměnné označuje za chybu
« Odpověď #18 kdy: 29-11-2018, 10:57:22 »
Pokud nejsi hracicka, ktera musi mit za kazdou cenu vsechno nove, tak za me se vzdycky vyplati pockat -> nikdy nepouzivame produkt, ktery dosud nevydal 1. update, stejne jako si nikdy neporizuju nove auto pred 1. faceliftem atd.  :)

No byl jsem hlavně zvědav na opravy. Nicméně, po instalaci jsem chtěl začít instalací doplňků přes GetIt. Z těch, co používám, tam aktuálně není ani jeden:
JCL
JVCL
PngComponents
SynEdit
VirtualTree
PowerPDF

Takže je pěkné, že si dali práci s předěláním uživatelského rozhraní (mimochodem, zkoušeli třeba zatočit v tom seznamu kolečkem na myši? Nebo popotáhnout za posuvník?), ale jaksi zapomněli dodat obsah...

Offline starous

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 95
  • Karma: 3
    • Verze Delphi: Delphi 7, Delphi 10.4
Re:10.3 Rio - Inline proměnné označuje za chybu
« Odpověď #19 kdy: 29-11-2018, 15:20:35 »
Marco Cantu to dneska na předváděčce taky vypnul
:(



a neřekl k tomu něco?

Jen to vyřešil :)

Marcovi to evidentně nevadilo, ukazoval nám nové vlastnosti jazyka a kód měl celý krásně červený. Vypnul to až, když se ho jeden z posluchačů zeptal, proč je to podtržený červeně. Bohužel angličtinou nevládnu, takže nevím, co Marco přesně řekl. Nicméně podle toho, co překládal tlumočník, tak to spíš zahrál do autu. Že je to jen interní kontrola a není to důležité.

Offline starous

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 95
  • Karma: 3
    • Verze Delphi: Delphi 7, Delphi 10.4
Re:10.3 Rio - Inline proměnné označuje za chybu
« Odpověď #20 kdy: 29-11-2018, 22:22:07 »
Možná ještě malá poznámka k inline proměnným, která padla na přednášce Marco Cantu.

Na závěr jeho přednášky zazněl dotaz proč se Embarcadero rozhodlo k této radikální změně jazyka. Marco vysvětloval, že se v Delphi často používají různé kolekce nebo zřetězení objektů. Kód na řádcích pak bývá dlouhý a programátoři jen píší a píší (klesá produktivita). Tedy primárním důvodem pro zavedení bylo zkrácení zápisu kódu.
To je asi také důvod, proč se inline proměnné mohou deklarovat bez typu.

Offline Slappy

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 249
  • Karma: 12
  • Slappy
    • Verze Delphi: 11 Alexandria + Vsetky :)
    • unSigned
Re:10.3 Rio - Inline proměnné označuje za chybu
« Odpověď #21 kdy: 30-11-2018, 11:16:53 »
Možná ještě malá poznámka k inline proměnným, která padla na přednášce Marco Cantu.

Na závěr jeho přednášky zazněl dotaz proč se Embarcadero rozhodlo k této radikální změně jazyka. Marco vysvětloval, že se v Delphi často používají různé kolekce nebo zřetězení objektů. Kód na řádcích pak bývá dlouhý a programátoři jen píší a píší (klesá produktivita). Tedy primárním důvodem pro zavedení bylo zkrácení zápisu kódu.
To je asi také důvod, proč se inline proměnné mohou deklarovat bez typu.

Ja by som povedal, ze ich k tomu nudi moderny webovy vyvoj (JavaScript) kde si date var X = hocico a funguje to.
Proste veci idu dopredu a mladi nechce stracat cas chodenim do var sekcie a pisanim typov :D
Moje projekty: http://www.unsigned.sk Tvorba cool dizajnovych instalatorov v NSIS a Inno Setup. Rozsirenie pre Visual Studio a RAD Studio pre tvorbu NSIS a Inno Setup instalatorov.