Autor Téma: Report z multi-dát  (Přečteno 568 krát)

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 459
  • Karma: 6
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občas 10.2.3 comunity
Report z multi-dát
« kdy: 01-02-2019, 09:18:35 »
Ako urobiť report - Fast Report - tak, že zobrazované údaje sú nesúrodé

napr. 1 tabulka ma 5 stlpcov, druha 11, dalsia 3
 - reporty/výstupy sú skladané z jedného zdroja (5 tabuliek údaje a 6 tabuliek číselníky), ale pre rôzne typy výstupov
 - údaje pre reporty skladám programovo do poľa (firebirdu chýba pivot) a výstup do html

takže prečítam typ (je ich cca 30 rôznych), a zobrazím k tomu tabuľku (master-detail)



« Poslední změna: 01-02-2019, 09:20:34 od František »

Offline Delfin

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1527
  • Karma: 61
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Report z multi-dát
« Odpověď #1 kdy: 01-02-2019, 09:38:23 »
Zkus se podivat na Cross-tab reports.
I'm a soldier, so don't panic! I know the underground! I like WTFPL license! No more Google, go duck, go!

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3833
  • Karma: 35
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Report z multi-dát
« Odpověď #2 kdy: 01-02-2019, 10:14:49 »
Cross_Tab je pivot. Len mu musíš správne podhodiť údaje. Stačí jediný SQL. Možno by bolo dobré sem hodiť ako má vyzerať výsledok na zostave. Tak by sa lepšie radilo.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 459
  • Karma: 6
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občas 10.2.3 comunity
Re:Report z multi-dát
« Odpověď #3 kdy: 03-02-2019, 04:45:33 »
mňa ani tak netrápi pivot, skôr ma trápi iné:

na obr. data mám zdojové údaje z ktorých mám vytvoriť výstup ako  na obrázku tables
sú tam tri tabuľky podľa obsahu B stĺpca a v tretej tabuľke sú ešte aj dopočítané hodnoty
ja si tie údaje viem pripraviť do memtable (ako pivot tabuľku), ale ako ma fastreport vedieť, akú (koľkostĺpcovú) tabuľku tlačiť, ako mu to poviem


Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3833
  • Karma: 35
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Report z multi-dát
« Odpověď #4 kdy: 03-02-2019, 09:11:28 »
S týmito nastaveniami si sa už hral?
FastReport 6 UserManual.pdf str. 123
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 459
  • Karma: 6
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občas 10.2.3 comunity
Re:Report z multi-dát
« Odpověď #5 kdy: 04-02-2019, 08:12:54 »
vôbec neriešim pivot!!!

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3833
  • Karma: 35
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Report z multi-dát
« Odpověď #6 kdy: 04-02-2019, 08:44:09 »
Prosím Ťa čo kričíš? :)  Pomáham ako viem. Či to nazveme pivot alebo ináč je úplne jedno.
Ako na to pozerám, tak ten CrossTable by to mal zvládnuť. Že tam nie je stĺpec pre názov riadkov nie je podľa mňa rozhodujúce.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline pepak

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1389
  • Karma: 34
    • Pepak.net
Re:Report z multi-dát
« Odpověď #7 kdy: 04-02-2019, 09:58:58 »
Já jsem tedy z dotazu došel k závěru, že zřejmě jde o požadavek, jak v rámci jednoho reportu po sobě vypsat data z N odlišných tabulek, které se liší ve všem. Což se v rámci FastReportu řeší tak, že do reportu přidáš další stránku s požadovaným obsahem, a pokud navíc chceš, aby tato stránka plynule navazovala na předchozí, tak jí zapneš property PrintToPrevPage.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2398
  • Karma: 129
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Report z multi-dát
« Odpověď #8 kdy: 04-02-2019, 11:28:56 »
Já jsem tedy z dotazu došel k závěru, že zřejmě jde o požadavek, jak v rámci jednoho reportu po sobě vypsat data z N odlišných tabulek, které se liší ve všem. Což se v rámci FastReportu řeší tak, že do reportu přidáš další stránku s požadovaným obsahem, a pokud navíc chceš, aby tato stránka plynule navazovala na předchozí, tak jí zapneš property PrintToPrevPage.
Ohledne pozadavku jsem dospel ke stejnemu zaveru. Na slozite formulare, kde napr. potrebuju tisknout nalezato na A4 v podstate dva dost podobne heteregonni formulare (interni/externi kopie tehoz) a nejaka svisla data, kdy se vzdycky musim vejit na stranku, jsem pouzival subreporty, do tech jsem si nastrkal v podstate samostatne fragmenty a ty umistil do child-bands.

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 459
  • Karma: 6
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občas 10.2.3 comunity
Re:Report z multi-dát
« Odpověď #9 kdy: 05-02-2019, 00:35:10 »
pepak a pf1957: potlesk za pochopenie a dík za rady

stanislav a delfin: dik za ochotu, pomoze aj to a sory za krik, ale ...

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta: