Autor Téma: AdvStringGrid  (Přečteno 1808 krát)

Marek.V

  • Host
Re:AdvStringGrid
« Odpověď #15 kdy: 04-02-2019, 18:59:07 »
Nebyl by k tomu TColumnListBox nějaký manual nebo nějake sample?
Nevím jestli jsem takova lama ale když strčím do google TMS ColumnListBox tak nic  >:(

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4111
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:AdvStringGrid
« Odpověď #16 kdy: 04-02-2019, 20:46:15 »
Pozri do c:\Users\meno užívateľa\Documents\tmssoftware\TMS Component Pack\
Máš tam Demos aj Doc
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Marek.V

  • Host
Re:AdvStringGrid
« Odpověď #17 kdy: 04-02-2019, 21:06:44 »
V instalačce v adresaří DOC, kde jsou PDF nic o ListBox není a adresaří demos je jen 1 sample, kde toho moc není  :(
To bylo první, kde jsem začal hledat  ;)

Marek.V

  • Host
Re:AdvStringGrid
« Odpověď #18 kdy: 04-02-2019, 21:12:21 »
Se uspokojím i s nějakým tahakem v textaku  ;)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4111
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:AdvStringGrid
« Odpověď #19 kdy: 04-02-2019, 22:08:23 »
To, že ich ukážky a pdf sú mizerné som presvedčený už dlho >:(  A čo by v tom ťaháku malo byť? Ja som s tým nerobil, ale zobrazil som si dva stĺpce aj s obsahom.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Marek.V

  • Host
Re:AdvStringGrid
« Odpověď #20 kdy: 04-02-2019, 22:26:24 »
Tak mi ta komponenta ColumnListBox připoníná spiše klasický ListView.
Takže se trapim tady  https://delphi.cz/post/ListView.aspx
Nějak to ale nefunguje  :(
Ale už vím, že manželce a duchodcum se nemá níc slibovát  ;)

Offline Jirka Ondricek

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 79
  • Karma: 4
    • Verze Delphi: 10.2 Tokyo, 10.3 Rio
Re:AdvStringGrid
« Odpověď #21 kdy: 05-02-2019, 09:18:35 »
Dik moc za pomoc, už to skoro bude  ;)

Ještě bych měl 2 dotazy.
Jak je to s tiskem?

Koukal jsem na sample, hledal na internetu a zkoušel.
Je tam možnost AdvStringGrid1.Print
Pak dvě komponenty AdvPreviewDialog, AdvGridPrintSettingsDialog.
Mně by ale zajímalo, jak na to, když mam třeba tabulku, která má jen 10 řádku a já bych chtěl vytisknout nějaký text před, nebo za tabulkou na jeden list.

Také s tiskem této tabulky moc zkušeností nemám. Ale vím, že na webu měli přímo demo příklad pro tisk, preview apod. Mrkni k nim na stránky.

Marek.V

  • Host
Re:AdvStringGrid
« Odpověď #22 kdy: 05-02-2019, 12:46:58 »
Ještě poslední dotaz mimo tema.
Nějaký manual k AdvListView?

Nebo nevite zda se da uložít obsah tak jak to umí AdvStringGrid

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4111
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:AdvStringGrid
« Odpověď #23 kdy: 05-02-2019, 14:41:04 »
Jedine takáto ukážka a zoznam možností https://www.tmssoftware.com/site/advlistv.asp#features
A môžeš si trhnúť nohou. To ma dosť rozčuľuje. Poznámka k dokumentácii: väčšinou je tam len popis vlastností. To si väčšinou domyslíš podľa názvu. Nejaký skutočný návod som v podstate nevidel. No nie som žiaden odborník na TMS.
Mne to vychádza tak, že predpokladajú nejakú základnú všeobecnú znalosť. A ďalšie veci máš vydedukovať z tých ich krátkych dém, kde väčšinou nahodia nejaké údaje a koniec.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Marek.V

  • Host
Re:AdvStringGrid
« Odpověď #24 kdy: 12-02-2019, 12:46:54 »
Bych mněl dotaz k tomu AdvStringGridu a určitě to bude i v normálním A StringGridu ale nemohu to najít.
Kdysi jsem už něco s touto komponentou zkoušel a má i prográmek co jsem kdysi s kámošem dělal.
Když v něm kliknu na buňku, do které chci psát, začne v buňce blikat kurzor.

goEditing                              //uživatel může vpisovat svůj text do tabulky
MouseActions - DirectEdit     // jde do bunky psat po prvním kliknutí
ShowSelection                     // AdvStringGrid bez modreho vybarvení bunky

Ale kurzor neblika  :(

Marek.V

  • Host
Re:AdvStringGrid
« Odpověď #25 kdy: 12-02-2019, 19:10:30 »
vyřešeno

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4111
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:AdvStringGrid
« Odpověď #26 kdy: 12-02-2019, 19:50:40 »
Tu je taký milý zvyk napísať ako to pýtajúci sa vyriešil ;) V kocke. Lebo niekto tu možno bude hľadať takú istú odpoveď a nič.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.