Autor Téma: ListView  (Přečteno 1633 krát)

Marek.V

  • Host
Re:ListView
« Odpověď #15 kdy: 10-02-2019, 21:53:59 »
Tam neni chyba.
Mně zajima ten druhý zdrojak.
Je tam dotaz.
Jak to pak nejjednodušejí načíst zpět?

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4407
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:ListView
« Odpověď #16 kdy: 10-02-2019, 22:21:48 »
Citace
Tam neni chyba.
Mně zajima ten druhý zdrojak.
To som si uvedomil až po odoslaní príspevku :(
Keď sa na to pozerám laickým okom, tak vidím nasledovný postup (parsovania textu)
  • Budeš prechádzať načítaný súbor po riadkoch
  • V každom riadku si postupne zistíš pozíciu oddeľovača. V tvojom prípade '|'
  • Načítaš text medzi oddeľovačmi a uložíš do ListView
  • Po poslednom oddeľovači prejdeš na ďalší riadok
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4407
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:ListView
« Odpověď #17 kdy: 10-02-2019, 22:24:29 »
A cyklus nebude podľa myStringList.Count, lebo je ešte prázdny. Bude podľa počtu riadkov. Niečo také som nerobil, ale v podobných prípadoch sa používa niečo také "while not MyFile.Eof do"
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Karel.V

  • Host
Re:ListView
« Odpověď #18 kdy: 10-02-2019, 23:04:07 »
Není prázdný, protože do něj znovu načítám ty uložena data.
myStringList.LoadFromFile('d:\ListView.txt');

Rozsekat to pomoci copy bych zvadl.
Pak je další možnost, použit další StringList a jeho funkcí delimiter.

Proto se ptám tady profilu, na ten nejjednodušší způsob, jak na to.
Možná ještě poradí něco lepšího, a já se zas přiučím  :P

Karel.V

  • Host
Re:ListView
« Odpověď #19 kdy: 11-02-2019, 22:16:21 »
Vyřešeno

Karel.V

  • Host
Re:ListView
« Odpověď #20 kdy: 11-02-2019, 22:20:38 »
Jinak AdvListview podporuje par formát, do kterých se da ukládat a zpětně načitat.
Pokud mam v AdvListview vice jak 1 řádek, tak je to ok a ukládat i načitat to jde do všech formátu.
Pokud tam však nechám jen jeden řádek, při načítaní mi vyskočí hláska, že má problém s načtením tohoto souboru.
A děla to u všech formátu.
Nemohu přijít na to, kde dělám kopanec.