Autor Téma: Uprava pisma ve Form caption  (Přečteno 2051 krát)

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 765
  • Karma: 43
    • Verze Delphi: 10.3
Re:Uprava pisma ve Form caption
« Odpověď #30 kdy: 14-02-2019, 13:39:56 »
Jake problemy?

No však se podívej na ty dva obrázky - na mém mají vizuální prvky, které si tam dokreslují Delphi, špatné pozadí, a na tom, co posílal Radek Červinka, chybí vlevo pár tmavých pixelů... Když je to tak snadné, tak proč to ani emb nemá udělané pořádně? ;-) A to jsem pro jistotu ani netestoval v kombinaci s hdpi monitorem...

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2329
  • Karma: 102
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Uprava pisma ve Form caption
« Odpověď #31 kdy: 14-02-2019, 15:11:45 »
Ale klidne to rozvadej. Ja to ted vidim tak, ze vsechny nove aplikace si kresli titulky sami (pripadne jsou cele kresleny / Avast a spol), pripadne do titulku cpou i ovladaci prvky. Myslim, ze prvni jsem to videl u VS, Delphi 10.3 to ma taky.

No je otázkou, jestli je to ale dobrý nápad.
...
Já bych se do vlastního kreslení nepouštěl, pokud by to nebylo naprosto nezbytné, protože si nerad přidělávám zbytečné problémy :-)

S tím naprosto souhlasím, já bych se do toho taky nerad pouštěl, jen jsem tím chtěl říct, že omalovánky nekončí v XP :-), i když jsi to asi tak nemyslel.
Na druhou stranu to vyhledání v tom titulku má něco do sebe. Přece jen, je tam spousta místa, tak proč ho nevyužít.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline našinec

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 412
  • Karma: 5
Re:Uprava pisma ve Form caption
« Odpověď #32 kdy: 14-02-2019, 15:53:40 »
To, co nyní napíši jen částečně souvisí s tématem.
Nastavte si hlavní panel nahoru a skrývat, pak si otevřte Delphi 10.3 a maximalizujte. Nyní zkuste najet na hlavní panel.   :'(
Tohle, když se mi u nějakého programu stane, tak bych programátora nejradši vzal lopatou.  ;D Přestože je to snadno opravitelná věc, tak nikdy na ni vývojáři v emb nepřijdou, jelikož mají jiné nastavení winOS a jinak se v něm pohybují.
Co jsem tím chtěl říci? Že zpravidla bývá dobré respektovat default nastavení OS, protože nevědomky můžeme uživateli svůj program pěkně znepříjemnit.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2329
  • Karma: 102
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Uprava pisma ve Form caption
« Odpověď #33 kdy: 14-02-2019, 16:28:31 »
Nastavte si hlavní panel nahoru a skrývat...

Od té doby co mám panel vpravo, tj. od začátku širokoúhlého monitoru (aspon nejak vyuziji tu sirku) jsem se na skrývání panelu vykašlal, protože jsem na to narážel často. Tím to ale neomlouvam.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Ondřej Pokorný

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 815
  • Karma: 59
    • Verze Delphi: Primárně Lazarus, jinak D7 až aktuální
    • Kluug.net
Re:Uprava pisma ve Form caption
« Odpověď #34 kdy: 14-02-2019, 19:49:04 »
Nastavte si hlavní panel nahoru a skrývat...

Od té doby co mám panel vpravo, tj. od začátku širokoúhlého monitoru (aspon nejak vyuziji tu sirku) jsem se na skrývání panelu vykašlal, protože jsem na to narážel často. Tím to ale neomlouvam.

Když už jsme tak off-topic. Já si širokoúhlé monitory stavím na výšku a lištu mám nahoře - ale neschovávací. Osvědčily se mi 2 vedle sebe (3 už bylo moc a znervozňovalo mě to). Zkus a nebudeš chtít jinak :)
Embarcadero Technology Partner