Autor Téma: fast report v delphi comunity Licence  (Přečteno 555 krát)

Offline thcom

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 23
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 10.3.1 Rio Comunnity
fast report v delphi comunity Licence
« kdy: 28-02-2019, 12:00:42 »
Ahoj pratele, vsiml jsem si, ze v delphi comunity lze stahnout fastreport, nevite, jak je to s licenci ?
ja osel jsem si ji minuly mesic koupil :(

diky TH

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2349
  • Karma: 102
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:fast report v delphi comunity Licence
« Odpověď #1 kdy: 28-02-2019, 12:42:59 »
Ahoj pratele, vsiml jsem si, ze v delphi comunity lze stahnout fastreport, nevite, jak je to s licenci ?
ja osel jsem si ji minuly mesic koupil :(

diky TH

Fast Report v Delphi (všechny verze) je orezana verze bez runtime designeru. Porovnani na webu Fast Report
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2349
  • Karma: 102
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:fast report v delphi comunity Licence
« Odpověď #2 kdy: 28-02-2019, 13:18:02 »
Fast Report v Delphi (všechny verze) je orezana verze bez runtime designeru. Porovnani na webu Fast Report

Moment, OP uvedl ze si "neco" koupil, coz nebude Community Edition, ale FastReport (cimz by po instalaci sve zakoupene licence mel IMHO ziskat plnou funkcionalitu).

Tazatel si stezuje, ze jako soucasti Delphi je mozno stahnout FastReport. Coz zjistil, az si fast report koupil. A ja se snazim vysvetlit, ze edice, ktera se soucasti Delphi <> koupene edici.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4438
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:fast report v delphi comunity Licence
« Odpověď #3 kdy: 28-02-2019, 13:21:31 »
Ja som si FR tiež kúpil, už aj niekoľko aktualizácii, a za osla sa nepovažujem. Prvým silným impulzom bolo, že verzia dodávaná v rámci Delphi, okrem iného, neobsahuje CrossObject. A je tam toho dosť iného. Ak chceš robiť komplexnejšie zostavy, tak nemáš čo ľutovať.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2349
  • Karma: 102
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:fast report v delphi comunity Licence
« Odpověď #4 kdy: 28-02-2019, 14:01:41 »
Community Edition = Professional Edice, jen se liší omezením licence ve smyslu nesmíte překročit obrat, nijak to nehlídá. Jinak je binárně stejná.

Je zajimavé, že tady píší http://docwiki.embarcadero.com/RADStudio/Rio/en/FastReport, že je FastReport po instalaci Rio přímo součástí, což moc není pravda, je dostupný přes GetIt

Dříve se musel stahovat taky přes GetIt, nebo přes např. https://cc.embarcadero.com/item/30728, případně http://cc.embarcadero.com/reg/rad_studio

Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4438
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:fast report v delphi comunity Licence
« Odpověď #5 kdy: 28-02-2019, 14:24:21 »
Ja som písal skúsenosti z XE7. Tam sa to inštalovalo samé a FR bol oklieštený. Za nespresnosti sa ospravedlňujem.
V tomto svetle to s tým oslom už vyzerá ináč :)
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 781
  • Karma: 43
    • Verze Delphi: 10.3
Re:fast report v delphi comunity Licence
« Odpověď #6 kdy: 28-02-2019, 16:51:59 »
Je zajimavé, že tady píší http://docwiki.embarcadero.com/RADStudio/Rio/en/FastReport, že je FastReport po instalaci Rio přímo součástí, což moc není pravda, je dostupný přes GetIt

A nebyl tam na to během instalace přepínač? Podobně jako se dá při instalaci zvolit, že chci IBX komponenty.

Offline thcom

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 23
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 10.3.1 Rio Comunnity
Re:fast report v delphi comunity Licence
« Odpověď #7 kdy: 05-03-2019, 09:42:41 »
Citace
A nebyl tam na to během instalace přepínač? Podobně jako se dá při instalaci zvolit, že chci IBX komponenty.

podle me neni