Autor Téma: StringGrid - uložení hesla do buněk  (Přečteno 1697 krát)

Vratik

  • Host
Re:StringGrid - uložení hesla do buněk
« Odpověď #15 kdy: 02-03-2019, 09:28:00 »
Dobrý den.
Jak vycentrovat písmo v buňce?
taCenter znám.
Ale když mám čísla
12,2
12,44
123,12

Tak aby byli uprostřed, ale tak jak je vidíte.





Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4103
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:StringGrid - uložení hesla do buněk
« Odpověď #16 kdy: 02-03-2019, 10:51:58 »
Nerozumiem o čo Ti ide. Takých nás asi bude viac. Veď si napísal, že taCenter poznáš. Číslo je v bunke len text. Keď takto vycentruješ iný text, tak sa musia vycentorvať aj čísla.
PS: StringGrid nepoznám, tak sa snáď nemýlim.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Vratik

  • Host
Re:StringGrid - uložení hesla do buněk
« Odpověď #17 kdy: 02-03-2019, 21:50:23 »
Poor
Rated 1 time
když použiju taCenter, bude každý řádek vycentrovaný zvlášť.
Když v prvním řádku bude 10 čísel, druhem 9, třetím 8, atd
Na desátém bude jen jedno.
Tak to bude vypadat jak trychtýř a ne tak jak jsem to uvedl.

A další problém.
Options - goEditing a mužů do gridu psát.
poklepám na buňku a vidím blikat kurzor.
Když však zvětším font na 16 (mam Times New Roman), už ten blikající kurzor nejde vidět.
Proč?
Půjde to nějak pořešit?

Vratik

  • Host
Re:StringGrid - uložení hesla do buněk
« Odpověď #18 kdy: 02-03-2019, 22:01:02 »
takže nepotřebují asi taCenter, ale na každém řádku tabulátor.

Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4103
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:StringGrid - uložení hesla do buněk
« Odpověď #19 kdy: 02-03-2019, 22:36:18 »
Už Ti rozumiem.
Nemá StringGrid niečo ako Margin/okraj? Tak by si to mohol zarovnať vľavo a ten okraj by sa postaral o to, aby to nebolo nalepené na ľavý okraj.
Len si uvedom, že pri každej zmene šírky stĺpca ho budeš musieť prepočítať.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4103
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:StringGrid - uložení hesla do buněk
« Odpověď #20 kdy: 02-03-2019, 22:40:44 »
Hm, v takýchto prípadoch sa používa skôr zarovnanie na desatinnú čiarku. Aby to bolo dobre čitateľné a užívateľ už pri prvom pohľade vedel s ako veľkým číslom má do činenia.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Vratik

  • Host
Re:StringGrid - uložení hesla do buněk
« Odpověď #21 kdy: 03-03-2019, 08:52:48 »
a co ten druhý dotaz?
Je řešitelný, nebo to je nějaka chyba gridu?

Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4103
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:StringGrid - uložení hesla do buněk
« Odpověď #22 kdy: 03-03-2019, 09:00:19 »
K tomu sa vyjadriť neviem. Nemám o tom vedomosti.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Online Delfin

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1717
  • Karma: 66
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:StringGrid - uložení hesla do buněk
« Odpověď #23 kdy: 03-03-2019, 10:10:55 »
Jak vycentrovat písmo v buňce? taCenter znám.

V jakem kontextu se bavime o taCenter a komponente TStringGrid? Jde o vlastni kresleni bunek? Jde o VCL nebo FMX? Jaka verze Delphi?

takže nepotřebují asi taCenter, ale na každém řádku tabulátor.

Tomu bych neveril.

A další problém. Options - goEditing a mužů do gridu psát. poklepám na buňku a vidím blikat kurzor. Když však zvětším font na 16 (mam Times New Roman), už ten blikající kurzor nejde vidět. Proč? Půjde to nějak pořešit?

Napr. v Delphi Tokyo VCL za to muze nedostatecna vyska radku (presneji, z nej nasledne vypocteneho hranicniho obdelniku inplace editoru). V pripade zmineneho fontu je v uvedene verzi Delphi treba nastavit alespon 25. Nebo implementovat vlastni inplace editor a v nem v metode BoundsChanged predat zprave EM_SETRECTNP vyssi hranicni obdelnik. System se totiz podle pouziteho fontu a toho obdelniku rozhoduje zda caret zobrazi, ci ne.
« Poslední změna: 03-03-2019, 10:24:22 od Delfin »
I'm a soldier, so don't panic! I know the underground! I like WTFPL license! No more Google, go duck, go!

Offline našinec

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 398
  • Karma: 5
Re:StringGrid - uložení hesla do buněk
« Odpověď #24 kdy: 03-03-2019, 16:23:25 »
Pro Vratika: a) To není taCenter;
                  b) Musíš zvětšit výšku buňky.
« Poslední změna: 03-03-2019, 18:01:19 od < z > »

Vratik

  • Host
Re:StringGrid - uložení hesla do buněk
« Odpověď #25 kdy: 04-03-2019, 05:55:37 »
Poor
Rated 1 time
Děkují.
Mužu ještě jeden dotaz?
EditMask.
http://helpcentral.componentone.com/docs/vsflexgrid8/editmaskproperty.htm

Když chcí povolit jen čisla a ,

12,2
12,44
123,12

Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4103
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:StringGrid - uložení hesla do buněk
« Odpověď #26 kdy: 04-03-2019, 08:40:03 »
Poor
Rated 1 time
procedure OnlyInt(var Key: Char);
begin
  // Allow only number and special keys (arrow, tab, BS, ...)
  if not CharInSet(Key, [#0, #8, '0'..'9']) then
    Key := #0;
end;
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Vratik

  • Host
Re:StringGrid - uložení hesla do buněk
« Odpověď #27 kdy: 04-03-2019, 09:10:42 »
Tak je to sice pěkné, ale bych to potřeboval do procedury StringGrid1GetEditMask

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. procedure TForm1.StringGrid1GetEditMask(Sender: TObject; ACol, ARow: Integer;
  2.   var Value: string);
  3. begin
  4.   case ACol of
  5.     1: Value := '0000';
  6.     2: Value := '';
  7.     3: Value := '!000;1;_';
  8.     4: Value := '!99/99/00;1;_';
  9.     5: Value := '!90:00;1;_';
  10.   end;
  11. end;

Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4103
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:StringGrid - uložení hesla do buněk
« Odpověď #28 kdy: 04-03-2019, 10:16:53 »
Existuje funkcia TryStrToInt();
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Vratik

  • Host
Re:StringGrid - uložení hesla do buněk
« Odpověď #29 kdy: 04-03-2019, 10:30:16 »
Znám ale bych spíš řek, že vůbec nechápeš co potřebují.

Toto mi povoli napsat do 6 sloupce jen 5 čisel ale ne s desetinou čarko
Jak na to, aby mi to vzalo i tu čardu?

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. procedure TForm1.AdvStringGridGetEditMask(Sender: TObject; ACol, ARow: Integer;
  2.   var Value: string);
  3. begin
  4.   if (ACol=6)then  Value := '00000';
  5. end;