Autor Téma: Serial Port  (Přečteno 1070 krát)

Kocap

  • Host
Serial Port
« kdy: 20-02-2019, 14:21:23 »
Dobrý den všem.
Do dneška jsem používal lazarus a pro komunikací přes ser. port komponentu TLazSerial.
Bych to chtěl vyzkoušet u kamaráda co má delphi XE10 .
Jsem při hledaní našel toto.
http://electronica-pic.blogspot.com/2017/07/arduino-delphi-102-y-puerto-serie.html
Je tam použitá nějaká postarší komponenta ComPort Library a pro nejvyšší verzí DXE.
Dotyčný však na té stránce píše, že jí používá na  Delphi Tokio 10,2.
Neporadil by někdo, jak jí nainstalovat.
Je to můj první pokus o instalaci nějaké komponenty v delphi.
Děkují.
Ps: je nějaká novější komponenta pro komunikací přes ser. Port?

Kocap

  • Host
Re:Serial Port
« Odpověď #1 kdy: 20-02-2019, 14:50:52 »
Tady.
https://sourceforge.net/p/comport/discussion/261327/thread/f4cfe7af/
Dole je upravena přímo pro naši verzí  delphi.
comport411f_for_xe10.7z
Do Library Path přidám cestu je komponentě.   
Dam open a vyberu soubor CPortLibDXE10.dproj a dam install.
Napíše mi to, že komponenta byla nainstalovaná, ale když otevřu demo, komponenta nikde.
Co dělám špatně?

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2358
  • Karma: 102
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Serial Port
« Odpověď #2 kdy: 20-02-2019, 16:04:13 »
Zkus prave tlacitko na mysi na formulari, a je tam polozka hide non - visual components
Embarcadero MVP - Czech republic

Kocap

  • Host
Re:Serial Port
« Odpověď #3 kdy: 20-02-2019, 18:53:06 »
Tak jsem teda zkusil otevřít ten DsgnCPortDXE10.dpk, a dal install.

dcc32 command line for "DsgnCPortDXE10.dpk"
[dcc32 Fatal Error] CPortLibDXE10.dpk(29): E2225 Never-build package 'rtl' must be recompiled
[dcc32 Fatal Error] DsgnCPortDXE10.dpk(32): E2202 Required package 'CPortLibDXE10' not found

Pokud jsem Vás dobře pochopil, tak jsem zase otevřel ten CPortLibDXE10.dproj a dal Build.
Pak close all projekt.
Otevřel DsgnCPortDXE10.dpk a zas install.

dcc32 command line for "DsgnCPortDXE10.dpk"
[dcc32 Fatal Error] CPortReg.pas(18): F2613 Unit 'DesignIntf' not found. 

Vše zkoušíme na VMware, takže co pokus to čiste delphi.

Kocap

  • Host
Re:Serial Port
« Odpověď #4 kdy: 21-02-2019, 07:48:18 »
Tak už neřeším.
Jsem potkal na internetu ZylSerialPort a funkční.

Offline geby

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 209
  • Karma: 16
    • Verze Delphi: 7, 2007, XE2, 10.2
    • Synapse
Re:Serial Port
« Odpověď #5 kdy: 21-02-2019, 14:47:02 »
Excellent
Rated 1 time
A já používám všude SynaSer.  ;)

Online pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2594
  • Karma: 133
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Serial Port
« Odpověď #6 kdy: 21-02-2019, 15:50:14 »
A já používám všude SynaSer.  ;)
... ktera se nikam do IDE neinstaluje, nic se neklika a komunikuje se. A je zadarmo

Offline František

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 519
  • Karma: 6
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občas 10.2.3 comunity
Re:Serial Port
« Odpověď #7 kdy: 22-02-2019, 11:13:26 »
áno SynaSer (ešte že tam nie mäkké i)

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2358
  • Karma: 102
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Serial Port
« Odpověď #8 kdy: 22-02-2019, 14:08:56 »
A já používám všude SynaSer.  ;)

Ja vyhradne taky, ale stejne mne geby  zajima zda v tom nazvu byl dvojsmysl :-)
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline geby

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 209
  • Karma: 16
    • Verze Delphi: 7, 2007, XE2, 10.2
    • Synapse
Re:Serial Port
« Odpověď #9 kdy: 22-02-2019, 16:00:26 »
Excellent
Rated 2 times
Tak on ten název je vysoce logický: Synapse Serial. A když jsem z toho udělal zkratku, tak se tomu opravdu nedalo odolat. To se prostě takhle nazvat muselo.  8)

Offline František

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 519
  • Karma: 6
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občas 10.2.3 comunity
Re:Serial Port
« Odpověď #10 kdy: 22-02-2019, 19:12:42 »
mna zase napadlo POcitacovy SERvis ako domena

Online vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 782
  • Karma: 43
    • Verze Delphi: 10.3
Re:Serial Port
« Odpověď #11 kdy: 22-02-2019, 21:26:25 »
Tak on ten název je vysoce logický: Synapse Serial. A když jsem z toho udělal zkratku, tak se tomu opravdu nedalo odolat. To se prostě takhle nazvat muselo.  8)

Úplně slyším ten rozhovor: "Neporadil bys mi, co použít na komunikaci s tou pokladní tiskárnou?" - "Synaser..."