Autor Téma: Ulozenie obsahu schranky do suboru/DB  (Přečteno 449 krát)

Offline dee

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: D7, XE7
Ulozenie obsahu schranky do suboru/DB
« kdy: 27-02-2019, 13:16:58 »
Zdar,

Je mozne v novych Delphi ulozit obsach schranky (clipboard) ci uz do suboru alebo databazy (v nejakej binarnej podobe) bez ohladu na jeho obsah, text, obrazok .... a potom ho opatovne napriklad po restarte zariadenia vratit do schranky ?

praca z textom nieje problem, jedna sa hlavne o ine formaty ktore mozu byt do schranky vlozene, pripadne aj z inych aplikacii
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. uses
  2.    Clipbrd;
  3.  
  4. procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
  5. begin
  6. if Clipboard.HasFormat(CF_TEXT) then
  7.   Edit1.Text := Clipboard.AsText
  8. else
  9.   MessageDlg('There is no text on the Clipboard', mtInformation,
  10.         [mbOK],0);
  11.  
  12. end;

Dakujem za rady.

Offline dee

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: D7, XE7
Re:Ulozenie obsahu schranky do suboru/DB
« Odpověď #1 kdy: 27-02-2019, 13:58:33 »
vedel by si sem vlozit aj nejaky vzorovy kod ako sa to pouziva.
vyzera to celkom zaujimavo, ale zas je to z Windows API teda to nepojde pouzit na androide, ale to zas nieje az taky problem

Offline dee

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 124
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: D7, XE7
Re:Ulozenie obsahu schranky do suboru/DB
« Odpověď #2 kdy: 02-03-2019, 07:47:34 »
v pohode, nejako mi to neponahla