Autor Téma: Delphi 10.3.1: No frames are available to insert.  (Přečteno 241 krát)

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 649
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: 10.3
Delphi 10.3.1: No frames are available to insert.
« kdy: 05-03-2019, 12:20:30 »
Ahoj,

poté, co je projekt převedený do Delphi 10.3.1, při kliknutí na ikonku pro vložení framu se zobrazí:

---------------------------
Error
No frames are available to insert.  New frames may be created from the File|New|Other selections..
---------------------------

Na https://stackoverflow.com/questions/50067855/delphi-tframe-error-no-frames-are-available-to-insert je postup, co s tím - už jsem ho používal několikrát, protože po minulém update a nejspíš i po tom předchozím se framy také rozesr...

Děje se vám to taky, popř. není nějaká finta, jak tomu předejít?


Offline Delfin

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1721
  • Karma: 66
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Delphi 10.3.1: No frames are available to insert.
« Odpověď #1 kdy: 05-03-2019, 13:30:11 »
Pokud mas *.dproj soubor a ten je podle toho SO vlakna pricinou, zkusil bych jej smazat a projekt otevrit pres *.dpr (IDE si novy, k verzi a konfiguraci aktualni *.dproj vygeneruje).
I'm a soldier, so don't panic! I know the underground! I like WTFPL license! No more Google, go duck, go!

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 649
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: 10.3
Re:Delphi 10.3.1: No frames are available to insert.
« Odpověď #2 kdy: 05-03-2019, 14:21:23 »
Nakonec jsem to udělal tak, že jsem v .dproj nechal nahradit "<DesignClass>TFrame</DesignClass>" za "<FormType>dfm</FormType>   <DesignClass>TFrame</DesignClass>". Jelikož to bylo pomršené všude, tak ta náhrada zafungovala a nedošlo ke zdvojení <FormType>.

.dproj bych radši nemazal, protože bych přišel o různá další nastavení, která jsou asi jen v něm (verze apod.).