Autor Téma: Návrh typu pro regex - problém s vnořením do sebe sama  (Přečteno 896 krát)

Offline vangog

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 347
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 7
Re:Návrh typu pro regex - problém s vnořením do sebe sama
« Odpověď #45 kdy: 17-06-2019, 13:28:38 »
Ten rar soubor se mi nepovedlo otevřít. Buď neznámý formát nebo je poškozený. Zkus to zabalit do zipu.

edit
Jaktože tam máš ty soubory .dcu? Já je tam nemám a ten program je po mě chce   :o
« Poslední změna: 17-06-2019, 13:33:32 od vangog »

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4182
  • Karma: 37
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Návrh typu pro regex - problém s vnořením do sebe sama
« Odpověď #46 kdy: 17-06-2019, 14:03:57 »
Už ich máš. To bolo dosť dávno čo som to robil. Ale hosip.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline vangog

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 347
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 7
Re:Návrh typu pro regex - problém s vnořením do sebe sama
« Odpověď #47 kdy: 17-06-2019, 14:21:39 »
Dík za návody.

Ještě potřebuju sehnat ty soubory .dcu, páč je nemám.

Ten návod na dll se mi bude hodit, protože bych chtěl tu svojí aplikaci dát do dll.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2503
  • Karma: 131
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Návrh typu pro regex - problém s vnořením do sebe sama
« Odpověď #48 kdy: 17-06-2019, 14:25:44 »
Jaktože tam máš ty soubory .dcu? Já je tam nemám a ten program je po mě chce   :o
Protoze delas neco spatne. Proste nekam ty soubory vybal a v .dpr souboru projektu hned za uses pridej 2 radky, ktere budou ukazovat na soubory tam, kam sis je dal a pripadne .dcu soubory smaz.
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. uses
  2.   fastmm4 in '..\..\LIB\PAS\3RD\FastMM\fastmm4.pas',
  3.   FastMM4Messages in '..\..\LIB\PAS\3RD\FastMM\fastmm4Messages.pas',
  4.  
A dej build projektu. A kdyz to po spusteni aplikace bude narikat, ze mu chybi FastMM_FullDebugMode.dll, tak ji nakopiruj do adresare, kam prekladas .exe.


Offline vangog

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 347
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 7
Re:Návrh typu pro regex - problém s vnořením do sebe sama
« Odpověď #49 kdy: 17-06-2019, 14:49:23 »
Mám toto:

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. uses
  2. FastMM4 in 'P:\PROGRAMY\programování\PAS\delphi7\FastMM4\FastMM4.pas',
  3. FastMM4Messages in 'P:\PROGRAMY\programování\PAS\delphi7\FastMM4\FastMM4Messages.pas',
  4. Classes, ExtCtrls, Dialogs, Menus, Controls, StdCtrls, Forms, Gauges,
  5. ExtCtrls, Dialogs, Menus, Controls, StdCtrls, Forms, Gauges,
  6.   SysUtils, WinTypes, WinProcs, Messages,
  7.   Classes, Graphics, Controls,
  8.   Forms, Dialogs, StdCtrls, ExtCtrls, Menus,
  9.   Uc_obr2,vyslheb, jmeno, book, Gauges, Buttons,
  10.   uspech,testfnt, Napoveda,antiwin,otviram,
  11.   arguments, convert_fnc, functions,
  12.   procedures, procedures_gui,
  13.   globals,
  14.   DIRegEx,
  15.   jpeg,
  16.   pngimage,
  17.   translation_fnc;
  18.  

Zmáčknu ctrl+F9

a výsledkem je chaos:
uses
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. FastMM4, ExtCtrls, Dialogs, Menus, Controls, StdCtrls, Forms, Gauges,
  2.   Classes in 'P:\PROGRAMY\programování\PAS\delphi7\FastMM4\FastMM4.pas',
  3. FastMM4Messages in 'P:\PROGRAMY\programování\PAS\delphi7\FastMM4\FastMM4Messages.pas',
  4. Classes, ExtCtrls, Dialogs, Menus, Controls, StdCtrls, Forms, Gauges,

Mě to přehází ty řádky kódu

Mi v tom udělal takový bordel že už se v tom nevyznám co tam mám a hodilo se to tam dvakrát.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4182
  • Karma: 37
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Návrh typu pro regex - problém s vnořením do sebe sama
« Odpověď #50 kdy: 17-06-2019, 14:56:27 »
Tak použi direktívu {$IFDEF DEBUG}... Beztak to nepotrebuješ spúšťať v release verzii. Podľa mňa by to tým pádom nemalo prehadzovať. Osobne som sa s niečím takým nestretol.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4182
  • Karma: 37
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Návrh typu pro regex - problém s vnořením do sebe sama
« Odpověď #51 kdy: 17-06-2019, 15:00:22 »
Teraz som si spomenul, že sa mi automaticky dopĺňajú do uses "chýbajúce jednotky" ak ich editujem ručne a nemám tam ešte čiarku. Potom tam sú dvakrát.
Priprav si to celé v *.txt a celé to tam naraz skopíruj. To by malo pomôcť.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline vangog

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 347
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 7
Re:Návrh typu pro regex - problém s vnořením do sebe sama
« Odpověď #52 kdy: 17-06-2019, 15:11:49 »
Když to dám až na konec tak to problém nedělá, ale chce to po mě FastMM4.dcu

Offline vangog

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 347
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 7
Re:Návrh typu pro regex - problém s vnořením do sebe sama
« Odpověď #53 kdy: 17-06-2019, 15:31:42 »
Takže se ptám jak tu jednotku dcu vytvořit?

Offline vangog

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 347
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 7
Re:Návrh typu pro regex - problém s vnořením do sebe sama
« Odpověď #54 kdy: 17-06-2019, 15:36:08 »
Jo už jsem na to přišel kam to mám dát, ale dostal jsem chybu:

FastMM has detected GetMem call after FastMM was uninstalled
Runtime error 203 at ....

To hlásí během ukončování programu. Nemůže to být způsobeno nějakým balíčkem jako např. Yunga DiRegex?

Q: Jakým způsobem se v projektu nastavuje Debug/Release?
« Poslední změna: 17-06-2019, 15:47:28 od vangog »

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2503
  • Karma: 131
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Návrh typu pro regex - problém s vnořením do sebe sama
« Odpověď #55 kdy: 17-06-2019, 16:46:34 »
FastMM has detected GetMem call after FastMM was uninstalled
Runtime error 203 at ....
A mas ty FastMM units jako prvni za uses?

Offline vangog

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 347
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 7
Re:Návrh typu pro regex - problém s vnořením do sebe sama
« Odpověď #56 kdy: 17-06-2019, 17:15:25 »
Jo mám. Procházel jsem kód a funkci getmem jsem našel jenom jednu a tu jsem zkusmo zakomentoval, ale to nebylo v kódu, který bych inkludoval a nemělo to vliv. Tak si myslím, že to možná dělá ta zmíněná demo knihovna pro regex protože tam něco běží v paměti, jako časovač nebo tak něco (domnívám se že se ukončuje jako poslední).

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4182
  • Karma: 37
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Návrh typu pro regex - problém s vnořením do sebe sama
« Odpověď #57 kdy: 17-06-2019, 19:58:22 »
Veď si urob nový projekt. V ňom si iba vytvor objekt a neuvoľň ho. Pri zatvorení projektu Ti vypíše memory leak.
Hneď budeš vedieť na čom si.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline vangog

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 347
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 7
Re:Návrh typu pro regex - problém s vnořením do sebe sama
« Odpověď #58 kdy: 17-06-2019, 20:20:56 »
Veď si urob nový projekt. V ňom si iba vytvor objekt a neuvoľň ho. Pri zatvorení projektu Ti vypíše memory leak.
Hneď budeš vedieť na čom si.

No já to zkusím až budu programovat. Teď jsem měl pauzu a nevím kdy zas začnu. Snad zítra. Neměl by ten memory leak vypsat spíš při ukončování programu (ne projektu)?

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4182
  • Karma: 37
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Návrh typu pro regex - problém s vnořením do sebe sama
« Odpověď #59 kdy: 17-06-2019, 20:24:17 »
Ja pod tým projektom myslím program :)
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.