Autor Téma: Převod záznamu ZTable do druhého ZTable na druhém formu  (Přečteno 168 krát)

Offline Kony

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 269
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi 7
Ahoj, snažím se udělat minisklad pro své potřeby. Na hlavním formu, mám připojení na MySQL databázi s přidáváním položek atd.. A nyní jsem si vytvořil druhý formulář, kde mám propojení na druhou tabulku v databazi, ale potřeboval bych, abych mohl převádět položky mezi těma dvěmi tabulkami...
Příklad:
Na hlavní skladu mám nějaké položky a potřebuji vybrat jednu položku a tu převést s části na druhý form... že si jen vyberu počet a převedu, z hlavního skladu se počet odečte a přiřadí se na form2. S tím, že se na druhém formu skontroluje , jestli ta stejná položka už náhodou neexistuje a pokuď ano, tak se jen přičte. Veci se budou rozlisovat podle EAN. A samozřejmě počet položek je v Int..

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4338
  • Karma: 38
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Převod záznamu ZTable do druhého ZTable na druhém formu
« Odpověď #1 kdy: 16-04-2019, 11:04:54 »
Popísané trochu zmätene, ale skúsim.
Form1 je napojený na tabuľku TblSklad. Druhý formulár Form2 má byť napojený na tabuľku, kde sú uvedené počty položiek. Môže to byť aj TblSklad.
Pri zmene záznamu vo Form1, sa bude aktualizovať záznam vo Form2.
Z Tvojho popisu nie je jasné akým spôsobom budeš meniť počet položiek. Priamo vo Form1, či budeš na to mať samostatný formulár. Od toho sa potom odvíja konkrétne riešenie.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Kony

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 269
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi 7
Re:Převod záznamu ZTable do druhého ZTable na druhém formu
« Odpověď #2 kdy: 16-04-2019, 11:53:49 »
na prvnim formu mam edit a tlacitko prevod... a potrebuji aby aktualne vybrany zaznam pres DBGrid se prevedl s poctem v Edit do nove tabulky

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4338
  • Karma: 38
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Převod záznamu ZTable do druhého ZTable na druhém formu
« Odpověď #3 kdy: 16-04-2019, 12:52:39 »
Neviem aký prístup používaš k DB. Ja FireDAC a tam by som volil cestu:
FDQuery.SQL.Text := 'UPDATE OR INSERT INTO ...'
Zobrazenie v druhom formulári by Ti nemalo robiť problém.
Len neviem, či daný SQL text je závislý na DB :(
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Kony

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 269
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi 7
Re:Převod záznamu ZTable do druhého ZTable na druhém formu
« Odpověď #4 kdy: 16-04-2019, 14:32:31 »
pouzivam mysql5 jestli myslis tohle.... mam na linux serveru vytvorene dve tabulky a potrebuji prenaset udaje z jedne do druhe

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4338
  • Karma: 38
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Převod záznamu ZTable do druhého ZTable na druhém formu
« Odpověď #5 kdy: 16-04-2019, 14:57:06 »
Údaje z jednej DB tabuľky do druhej DB tabuľky sa vždy "prenášajú" jedine skopírovaním záznamu/ov zdrojovej tabuľky do cieľovej.
Samozrejme nemusíš kopírovať všetky polia a môžeš si tam pridať aj iné údaje než sú v zdrojovej tabuľke. Popis postupu:
  • Získaš údaje zo zdrojovej tabuľky pomocou QueryZdroj
  • Pripravíš si QueryIns s SQL texto 'INSERT INTO CIELOVATABULKA ....' s parametrami
  • Prechádzaš v cykle DataSet QueryZdroj a nasúkaš parametre do QueryIns
  • Spustíš QueryIns
Detaily už záležia na situácii a spôsobu práce. Viac Ti k tomu napísať neviem.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.