Zmateni s mnoha zpetnymi lomitky vznika tim, ze mnoho prikladu je uvedeno v jazyce C, kde je zpetne lomitko escape znak pro zapis specielnich znaku. Takze kdyz tam chces napsat zpetne lomitko, musis jej zdvojit. Coz se ale v Pascalu nedela.
Už jasné, díky, nejsem céčkař, takže jsem to nevěděl.
Asi v tom bude jiný problém, mně zápis se třemi lomítky funguje pro jakékoliv číslo portu, a to i na Win7.
Tak jsem to vyzkoušel na jeden konkrétní com, 19 kde je připojené zařízení s kterým si chci povídat.
A máš pravdu, i na sedmičkách to funguje se třemi lomítky. Nevím teda proč s tím MSDN mystifikuje.
Problémek vzniká tím, že přes API GetDefaultCommConfig zjišťuji předtím existující comy a postupně se je snažím otevírat a poslat do nich příkaz do zařízení. No a to by mi mělo odpovědět. Pokud neodpoví do timeoutu, zkusím další com dokud se neozve, nebo nedojdu na konec smyčky.
JENOMŽE v seznamu nalezených comů mi najde i čísla comů, která ve správci zařízení v seznamu comů NEJSOU!
Jak je to možný? Na těch se to zasekne a vytuhne.
Jasně, mohl bych to neřešit a říct, předtím než začneš používat program, mrkni, na jterým to je comu a zadej ho třeba do ini souboru, ale nějak se mi to nelíbí. Program by to měl poznat sám.
Dalibor.