Autor Téma: Spustenie akcie z menu AV, ináč nie  (Přečteno 518 krát)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4341
  • Karma: 38
    • Verze Delphi: XE7 professional
Spustenie akcie z menu AV, ináč nie
« kdy: 15-05-2019, 09:56:39 »
Radšej som založil novú tému. Totálne tomu nerozumiem

Mám
  • mniAppearance, položka v AdvMainMenu,  ktoré má priradenú akciu actAppearanceOption. Vyhodí výnimku
  • btnAppearanceOption  ktoré má tiež priradenú akciu actAppearanceOption. Funguje bez problémov
To mi hlava neberie. To isté sa dialo, ak som TActionManager kompletne nahradil TActionList-om
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4341
  • Karma: 38
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Spustenie akcie z menu AV, ináč nie
« Odpověď #1 kdy: 15-05-2019, 10:03:20 »
Zabudol som napísať, že sa to deje len pri použití VCL style. Pri TMS style problém nie je.
Platí to aj pre PopUpMenu!
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Morrison

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 256
  • Karma: 12
    • Verze Delphi: D5, XE2
Re:Spustenie akcie z menu AV, ináč nie
« Odpověď #2 kdy: 15-05-2019, 11:18:34 »
Předpokládám, že AdvMainMenu je nějaká komponenta 3. strany. Ty k ní nemáš zdrojáky abys to mohl odkrokovat?
nil

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4341
  • Karma: 38
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Spustenie akcie z menu AV, ináč nie
« Odpověď #3 kdy: 15-05-2019, 12:37:59 »
Je to TMS komponent. Nie je to jeho chyba, lebo takto sa správa aj TPopUPMenu - štandardný komponent ???
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4341
  • Karma: 38
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Spustenie akcie z menu AV, ináč nie
« Odpověď #4 kdy: 15-05-2019, 12:53:12 »
Chyba nastáva pri vytváraní formulárov pri volaní Vcl.Controls.ScrollBarCreate. Krokoval som to aj ďalej, ale nevedel som to už čítať - asembler.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4341
  • Karma: 38
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Spustenie akcie z menu AV, ináč nie
« Odpověď #5 kdy: 15-05-2019, 15:08:15 »
Neviem to nasimulovať. Neviem na čom všetkom to závisí. Ale viem poslať celú aplikáciu :-\  Je to necelých 8 MB.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4341
  • Karma: 38
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Spustenie akcie z menu AV, ináč nie
« Odpověď #6 kdy: 15-05-2019, 17:18:45 »
Neviem čo tým myslíš.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4341
  • Karma: 38
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Spustenie akcie z menu AV, ináč nie
« Odpověď #7 kdy: 15-05-2019, 18:02:19 »
Rozumiem. Ale najprv vyhádžem všetko čo tam nemusí byť. To mi určitý čas potrvá. Dám vedieť.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4341
  • Karma: 38
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Spustenie akcie z menu AV, ináč nie
« Odpověď #8 kdy: 15-05-2019, 20:52:34 »
https://uloz.to/!bwDhJeI3A88c/mvce-rar
Vyhodil som všetko o čom som vedel, že to nebude chýbať.
Beriem akékoľvek pripomienky k môjmu riešeniu. Ešte ho nikto nevidel :)
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline miroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 514
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: D1,2,3,4,7,2005,2009, XE8,S,B,T10.2.2 Pro
Re:Spustenie akcie z menu AV, ináč nie
« Odpověď #9 kdy: 15-05-2019, 23:08:28 »
https://uloz.to/!bwDhJeI3A88c/mvce-rar
Vyhodil som všetko o čom som vedel, že to nebude chýbať.
Beriem akékoľvek pripomienky k môjmu riešeniu. Ešte ho nikto nevidel :)
Skúsil som to. MCVE to teda nie je.
Než sa niekto ďalší pokúsi, tak tu sú základne pripomienky:
  • FastReport: Nemám, ďalej sa nedostanem, uses frxCross, ..
  • jstAdvPane Nemám, ďalej sa nedostanem   https://forum.delphi.cz/index.php/topic,15679.msg95975.html#msg95975. Vôbec netuším o čo ide. Tiež to nie je podstatné. Alebo ak je, treba to zmieniť
  • FireDAC-ODBC error. Nemôžeš odpojiť databázu? Nejde o data, ale o to, ako funguje Form a Styles. Zhavarovalo už počas naťahovania dproj.
  • Aby som nebol len negatívny, tak TMS komponenty mám. Nedlho síce, ale som s nimi zatiaľ OK
Takže sa nepodarilo prepracovať ďalej.. Čaro MCVE je, že by mal bežať na základnej zostave. Alebo by bolo dobré vymenovať všetky "neštandardné" komponenty.
Ak by napríklad bolo uvedené, že projekt vyžaduje FastReport, za mňa nemám čo ďalej pokračovať. FastReport osobne nikdy nemienim používať a ani sa s ním zaoberať.
Databáza má byť pri vzorových projektoch v design time vždy odpojená. Nie je pravdepodobné, že má niekto rovnaké nastavenia (Path, Password, ..)
Access a ODBC, to je kapitola sama o sebe..
« Poslední změna: 15-05-2019, 23:11:46 od miroB »

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4341
  • Karma: 38
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Spustenie akcie z menu AV, ináč nie
« Odpověď #10 kdy: 16-05-2019, 08:58:15 »

Citace
MCVE to teda nie je.
Písal som, že ho neviem urobiť tak ako sa má ;)
  • FastReport - vyhodím všetky odkazy naň čo mi tam zostali. FastReport je súčasťou Delphi. Akurát mám verziu Profi a to už môže byť problém.
  • S tou DB ma to napadlo až po odoslaní. Pokúsim sa to vyhodiť. Ale pripojenie by malo fungovať. Nie je tam nič extra. Prosím Ťa, daj sem, alebo na SP, hlášku chyby. Nemôžem pustiť von niečo čo nefunguje. Ďakujem
  • jstAdvPanel - pribalím ho. Nemôžem ho vyhodiť. Musel by som robiť veľa úprav a neviem či by som nezlikvidoval príčinu.
K tomu sa dostanem až večer.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline miroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 514
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: D1,2,3,4,7,2005,2009, XE8,S,B,T10.2.2 Pro
Re:Spustenie akcie z menu AV, ináč nie
« Odpověď #11 kdy: 16-05-2019, 09:55:06 »

Citace
  • S tou DB ma to napadlo až po odoslaní. Pokúsim sa to vyhodiť. Ale pripojenie by malo fungovať. Nie je tam nič extra. Prosím Ťa, daj sem, alebo na SP, hlášku chyby. Nemôžem pustiť von niečo čo nefunguje. Ďakujem
Chybová hláška databázy:
[FireDAC][Phys][ODBC][Microsoft][ODBSC Access Driver] '(unknown)' is not a valid path. Make sure that path name is spelled correctly and that you are connected to server on which the file resides..

A/  Píšeš, že "pripojenie by malo fungovať". Neviem ako by mohlo, keď žiadny súbor *.accdb nie je súčasťou projektu, čo si poslal. Nemôžem podstrčiť nejaký iný, čo nemá tabulky s tvojou štruktúrou. Takže databáza nepôjde. Ale je vôbec nutná? Veď ide o správanie sa štýlov.
B/  Čo je "jstAdvPanel" a spol? Odkazov na rôzne jst.. tam máš veľa. Odkiaľ pochádzajú? Ak je to od nejakej tretej firmy, rozhodne to nepribal..
C/  FastReport pribalený k Delphi sa mi nepáči. Nejaká oklieštená verzia. Mnohé veci musím vylúčiť, inak by omáčky bolo priveľa. FastReport mám preto VYPNUTÝ a nerád by som to menil.
D/  Tuším si napísal, že ti z TMS k tým štýlom dali nejaký návrh. Identifikovali problém a dokonca napísali, že v budúcej verzii urobia u seba nejakú úpravu. To si akceptoval? Napísal si o tom, ale neviem, či si tú úpravu akceptoval a využil. Či to pomohlo.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4341
  • Karma: 38
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Spustenie akcie z menu AV, ináč nie
« Odpověď #12 kdy: 16-05-2019, 10:29:54 »
Citace
Píšeš, že "pripojenie by malo fungovať". Neviem ako by mohlo, keď žiadny súbor *.accdb nie je súčasťou projektu, čo si poslal.
Prečo by mal byť? Ja tam mám "Konečný test.pbs". Formát Access 2007. Problém je s cestou. Ja to mám riešené len ak to je priamo na klientovi. Žiaden server ani iné úložisko. To ešte nezvládam.
Citace
Čo je "jstAdvPanel" a spol?
To je môj vlastný. Sú tam pridané len dve vlastnosti. StaticColor = aby mi štýl neprepísal farbu. Predtým sa na to používal Tag. PersistentSize = zápis rozmerov do JSON. Podobne aj jstVirtualStringTree.
Citace
Tuším si napísal, že ti z TMS k tým štýlom dali nejaký návrh. Identifikovali problém a dokonca napísali, že v budúcej verzii urobia u seba nejakú úpravu. To si akceptoval?
Nakoniec som zistil, že chyba bola u mňa. Už som to opravil. Nemá to nič spoločné s problémom. Len sa mi to zle vykresľovalo.

Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline miroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 514
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: D1,2,3,4,7,2005,2009, XE8,S,B,T10.2.2 Pro
Re:Spustenie akcie z menu AV, ináč nie
« Odpověď #13 kdy: 16-05-2019, 11:41:15 »
Citace
Píšeš, že "pripojenie by malo fungovať". Neviem ako by mohlo, keď žiadny súbor *.accdb nie je súčasťou projektu, čo si poslal.
Prečo by mal byť? Ja tam mám "Konečný test.pbs". Formát Access 2007. Problém je s cestou. Ja to mám riešené len ak to je priamo na klientovi. Žiaden server ani iné úložisko. To ešte nezvládam.
UFF, Stano. To si mi dal! Zľakol sa, že som niečo zaspal, tak googlujem,,
Čo je *.pbs za formát Accessu? Vôbec nerozumiem. 100 rokov som v tom, že prípona je buď mdb, alebo accdb. Tvoj pbs nie som schopný v MS Access otvoriť! A vôbec, máš tam prípadne aj Password?  Pozri sem: "Aký formát súborov programu Access mám používať?

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4341
  • Karma: 38
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Spustenie akcie z menu AV, ináč nie
« Odpověď #14 kdy: 16-05-2019, 12:03:15 »
 ;D ;D ;D ;D
Na koncovke súboru predsa vôbec nezáleží. Ja som si dal pbs, aby som trocha zmiatol zvedavých. Buď to zmeníš na DB, alebo dáš otvoriť v MS Access.
Áno mám tam aj heslo. Také silnejšie a nezapamätateľné. Ak chceš heslo, tak Ti ho pošlem.
Citace
Aký formát súborov programu Access mám používať?
- Písal som 2007 (mdb).
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.