Autor Téma: Moje MCVE - pripomienky a návrhy  (Přečteno 678 krát)

Offline miroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 513
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: D1,2,3,4,7,2005,2009, XE8,S,B,T10.2.2 Pro
Re:Moje MCVE - pripomienky a návrhy
« Odpověď #30 kdy: 23-05-2019, 11:17:05 »
Pre istotu Ťa upozorňujem, keď si to tu ešte nečítal, že nie všetky štýly v TMS majú rovnaké názvy, poradie a rovnaký počet!
K TMS štýlom, čo sme rozvíjali v príspevkoch vlákna za uvedeným citátom:
TAdvFormStyler spája všetky typy štýlov a ak je na Form-e, je nadradený všetkým ostatným "..Styler"-om.
Napriklad: tsOffice2003Blue v TAdvFormStyler, automaticky nastaví osOffice2003Blue aj v AdvMenuOfficeStyler1 a td.
Viac info pozri tu: https://www.tmssoftware.com/site/atbdev3.asp
Záver: nie je potrebné robiť prevody. Napríklad moja prevodná Excel tabuľka, resp naše kódy, čo boli vyššie zverejnené vo formáte txt, sú vyriešené komponentou TAdvFormStyler.
« Poslední změna: 23-05-2019, 11:18:43 od miroB »

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4338
  • Karma: 38
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Moje MCVE - pripomienky a návrhy
« Odpověď #31 kdy: 23-05-2019, 12:00:58 »
Žeby? Nastavil som tsOffice2010Black. Pri komponentoch som nenastavoval nič.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline miroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 513
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: D1,2,3,4,7,2005,2009, XE8,S,B,T10.2.2 Pro
Re:Moje MCVE - pripomienky a návrhy
« Odpověď #32 kdy: 23-05-2019, 15:59:25 »
Žeby? Nastavil som tsOffice2010Black. Pri komponentoch som nenastavoval nič.
Keby si si dal námahu a vyskúšal napríklad demo: AdvGlowButton
Na okno pridáš TAdvFormStyler.
Vyberieš v Design time pre AdvFormStyler1.Style tvoj štýl tsOffice201Black. Uvidíš.
Dá sa to potom v runtime prekryť v danom príklade voľbou z ComboBoxu. Ten reaguje len na dva buttony. Ostatné zostane podľa TAdvFormStyler.
Stačí si prečítať návod.
« Poslední změna: 23-05-2019, 16:01:07 od miroB »

Offline miroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 513
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: D1,2,3,4,7,2005,2009, XE8,S,B,T10.2.2 Pro
Re:Moje MCVE - pripomienky a návrhy
« Odpověď #33 kdy: 23-05-2019, 17:04:07 »
A úplne výborné je, že TAdvFormStyler má property ComboBox, dostupnú aj v DesignTime . Keď sa v TAdvFormStyler vyberie reálny ComboBox, okamžite sa naplní všetkými hodnotami štýlov typu TTMSStyle (Enum definovaný v AdvStyleIF.pas ).
Potom aj bez priadnia udalosti OnChange (šetríme kód a námahu), sa vykoná priradenie štýlu. Samozrejme podľa toho, akú položku si užívateľ vyberie.
« Poslední změna: 23-05-2019, 17:05:51 od miroB »

Offline Faltynek

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 168
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D5 Enterprise, D2009
Re:Moje MCVE - pripomienky a návrhy
« Odpověď #34 kdy: 15-06-2019, 11:39:01 »
Ahoj,
omlouvám se za spíš filosofický povzdech, protože DB skoro nepoužívám, ale pořád tady čtu dokola o problémech s databázovými aplikacemi. To v 21. století neexistuje snadná práce s databázemi bez chyb a problémů? To by snad mělo být součástí vývojářského softwaru jakým Delphi je, popř. s použitím SQL, a ne aby ses musel pořád patlat v těchto "nízkoúrovňových" problémech jak se připojit, jak data zobrazovat apod.
Vždyť to bylo jednoduchý programovat už před 20 lety a dnešní prostředky to neumí nebo umí blbě? Nezabíjejte mě za tento příspěvek (mám rodinu), asi vůbec nevím o čem mluvíte, ale myslím mám trochu pravdy.

Dalibor.
Dalibor (D2009 Enterprise, dřív D5Enterprise)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4338
  • Karma: 38
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Moje MCVE - pripomienky a návrhy
« Odpověď #35 kdy: 15-06-2019, 12:16:25 »
Podľa mňa je to tým, že problematika DB je veľmi široká a zložitá. Pri jednoduchých projektoch nepredpokladám problémy.
Zoberme si taký DBGrid. Osobne ho nepoužívam, takže ak napíšem nejaký nezmysel, tak ma nekameňujte. Ide o princíp.
Bežne zobrazujem v mriežke (tu mriežkou myslím DBGrid, VST...) údaje z viacerých tabuliek. Robím to pomocou VirtualStringTree. Zobrazím si tam čo chcem a nasúkam si doň údaje podľa potreby. Nemám žiadne obmedzenie a tým pádom ani problémy.  Mám pocit, že v DBGrid by som to vôbec neurobil. Pod obmedzením mám na mysli:
  • údaje, ktoré potrebujem mať k dispozícii
  • vykresľovanie riadkov a buniek. Podľa diskusií to je v DBGrid dosť problém
  • zoraďovanie údajov podľa jednotlivých stĺpcov. Vo VST to môže byť aj podľa viacerých stĺpcov naraz
V mriežke nikdy needitujem údaje. Tým sa vyhnem mnohým problémom.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.