Autor Téma: Sítové připojení (současné připojení více uživatelů) ve verzi Community (Prof)  (Přečteno 2237 krát)

Offline Jirka

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 154
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: XE2
Zdravím
V popisu k verzi PROFI je povolen pouze lokalní provoz   a Client / Server  není povolen
Udělal jsem testovací aplikaci která mi ale sitový a víceuživatelský provoz umožnuje  ..
Kde  dělám "chybu" ? Nebo si něco vysvětluji špatně ?
Zkouším na serveru Firebird 2.5.8    ..
« Poslední změna: 29-05-2019, 20:09:17 od Jirka »

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4546
  • Karma: 40
    • Verze Delphi: XE7 professional
Vyskúšal si si to dobre? Spustiť klienta 2x a oboma pristúpiť k tej istej DB.
Keď som chcel mať podporu Server-u, tak som si musel pre FireDAC dokúpiť rozšírenie. Ale ešte som to neskúšal.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Jirka

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 154
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: XE2
Vyskúšal si si to dobre? Spustiť klienta 2x a oboma pristúpiť k tej istej DB.
Keď som chcel mať podporu Server-u, tak som si musel pre FireDAC dokúpiť rozšírenie. Ale ešte som to neskúšal.

1 Klient běží na PC kde běží i server 
2. Klient na notasu  , pristup přes TCP-IP  port 3050 

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4546
  • Karma: 40
    • Verze Delphi: XE7 professional
Obaja klienti súčasne? Z odpovede si tým nie som istý.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Jirka

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 154
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: XE2
Obaja klienti súčasne? Z odpovede si tým nie som istý.

Tak jsem ještě přihodil timer  kde spouštím refresh tabulky  po 2 sec
na 1.  PC  jsem to pustil ve čtyřech instancích
na 2. PC  jsem to pustil ve dvou instancích
měním data a krásně se mi to všude aktualizuje  ..   FDTable + Datasource+ Grid

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4546
  • Karma: 40
    • Verze Delphi: XE7 professional
Tak buď rád a nikde sa s tým nechváľ :D  Aby to ešte náhodou nestopli.
Možno je obmedzenie až na ďalších úrovniach. Neviem a netuším.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2391
  • Karma: 103
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Zdravím
V popisu k verzi PROFI je povolen pouze lokalní provoz   a Client / Server  není povolen
Udělal jsem testovací aplikaci která mi ale sitový a víceuživatelský provoz umožnuje  ..
Kde  dělám "chybu" ? Nebo si něco vysvětluji špatně ?
Zkouším na serveru Firebird 2.5.8    ..

pres co pristupujes k Firebirdu?
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Jirka

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 154
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: XE2
pres co pristupujes k Firebirdu?
Nevím jestli myslíš knihovnu nebo nastavení ve firedac ..
Knihovna je fbclient.dll 2.5.8.27089

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2391
  • Karma: 103
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Tak buď rád a nikde sa s tým nechváľ :D  Aby to ešte náhodou nestopli.
Možno je obmedzenie až na ďalších úrovniach. Neviem a netuším.

V pro verzi by mel být podporován Firebird pouze pro localhost, tj. asi v ramci jednoho pocitace, nevim jak to rozlisi pri pripojovani
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2611
  • Karma: 133
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
V pro verzi by mel být podporován Firebird pouze pro localhost, tj. asi v ramci jednoho pocitace, nevim jak to rozlisi pri pripojovani
Tam byvalo, ze se v tech lokalnich konfiguracich nekomunikovalo pres TCP/IP protokol, ale pres Windows messages. Mam dojem, ze takovy rezim ma nejen FB, ale i MSSQL, alespon nektere edice.

Offline Jirka

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 154
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: XE2
V pro verzi by mel být podporován Firebird pouze pro localhost, tj. asi v ramci jednoho pocitace, nevim jak to rozlisi pri pripojovani
možná to funguje kde jsou nainstalovány Dephi  , nebo soudruzi z NDR někde udělali ...     ,
V každém případě  pokud to nebude trvalé a licenčně v pořádku, nemá cenu se tím zabývat v rámci nějaké aplikace.
Jo kde jsou ty doby kdy verze Profi umožňovala  "Profi" vývoj
Popravdě nechápu proč Firedac v Profi verzi zařízli pro C/S


 

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2391
  • Karma: 103
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
V pro verzi by mel být podporován Firebird pouze pro localhost, tj. asi v ramci jednoho pocitace, nevim jak to rozlisi pri pripojovani
možná to funguje kde jsou nainstalovány Dephi  , nebo soudruzi z NDR někde udělali ...     ,
V každém případě  pokud to nebude trvalé a licenčně v pořádku, nemá cenu se tím zabývat v rámci nějaké aplikace.
Jo kde jsou ty doby kdy verze Profi umožňovala  "Profi" vývoj


Bohuzel je to odjakživa, zacalo to omezenim DBExpress myslim v D6. Pro DBExpress to plati taky porad.

Citace
Popravdě nechápu proč Firedac v Profi verzi zařízli pro C/S
Popravde to chapu proc (penize), ale nesouhlasim s tim. Ale to je krome pouziti napr. komponent DevArtu jedine co se s tim da delat, a nemysli si, ze se to produkt managerum nepripomina.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Jirka

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 154
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: XE2

Bohuzel je to odjakživa, zacalo to omezenim DBExpress myslim v D6. Pro DBExpress to plati taky porad.
-
Popravdě nechápu proč Firedac v Profi verzi zařízli pro C/S
-
Popravde to chapu proc (penize), ale nesouhlasim s tim. Ale to je krome pouziti napr. komponent DevArtu jedine co se s tim da delat, a nemysli si, ze se to produkt managerum nepripomina.

IBX ale funguje pro C/S nebo také ne ?

Samozřejmě že se jedná o peníze a copak si ale  u "Borlandu" myslí, že si připlatím 60k  jenom proto že potřebuji napojit Firebird v síti
A popravdě řečeno přijde mi docela zábavné nabízet produkt konkurence za 4k  když mají vlastní řešení (které mohou také nabízet pro jednotlivé databázové platformy)

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2391
  • Karma: 103
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině

Bohuzel je to odjakživa, zacalo to omezenim DBExpress myslim v D6. Pro DBExpress to plati taky porad.
-
Popravdě nechápu proč Firedac v Profi verzi zařízli pro C/S
-
Popravde to chapu proc (penize), ale nesouhlasim s tim. Ale to je krome pouziti napr. komponent DevArtu jedine co se s tim da delat, a nemysli si, ze se to produkt managerum nepripomina.

IBX ale funguje pro C/S nebo také ne ?

Samozřejmě že se jedná o peníze a copak si ale  u "Borlandu" myslí, že si připlatím 60k  jenom proto že potřebuji napojit Firebird v síti
A popravdě řečeno přijde mi docela zábavné nabízet produkt konkurence za 4k  když mají vlastní řešení (které mohou také nabízet pro jednotlivé databázové platformy)


IBX i ADO funguji i v Pro. Stejne jako komponenty tretich stran. Jak jsem rekl, nesouhlasim s tim a myslim si ze v Pro by mel byt plny FireDac..
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Jirka

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 154
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: XE2
Excellent
Rated 1 time

Jak jsem rekl, nesouhlasim s tim a myslim si ze v Pro by mel byt plny FireDac..
Teď je jen přesvědčit  :)