Autor Téma: Connection.Connected := False; fdtblVents: Dataset not in edit or insert mode  (Přečteno 222 krát)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4438
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Nahradil som klasické edit komponenty DBEdit komponentami. Spustím program a hneď vyberiem iný projekt/DB. Pre zmenu DB dostávam pri volaní Connection.Connected := False; takú nezmyselnú hlášku - fdtblVents: Dataset not in edit or insert mode.
Samozrejme, že sa nedá nič krokovať. Určite nerobím fdtblVents.Post.
Ja už mám toho dosť a prestáva ma to baviť >:(
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 781
  • Karma: 43
    • Verze Delphi: 10.3
Není to třeba tím, že máš kurzor v nějakém dbeditu a ten si sám volá .Edit na tom datasetu (nebo něco obdobného)?

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2349
  • Karma: 102
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Excellent
Rated 1 time
Není to třeba tím, že máš kurzor v nějakém dbeditu a ten si sám volá .Edit na tom datasetu (nebo něco obdobného)?
Spise menil text nebo zmenil focus.
Ale dobre mu tak, chtel dbedit komponenty tak je ma.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 781
  • Karma: 43
    • Verze Delphi: 10.3
Ale dobre mu tak, chtel dbedit komponenty tak je ma.

Dbedit používám hojně a naprosto bez problémů. Je teda pravda, že uživatel nepřepíná datová prostředí (může si vybrat jen při spuštění programu).

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2594
  • Karma: 133
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Ale dobre mu tak, chtel dbedit komponenty tak je ma.
8)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4438
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Citace
Ale dobre mu tak, chtel dbedit komponenty tak je ma.
Veď som ich najprv vyhodil. Potom som ich dlho nepoužíval. Až som si povedal, že ich znova vyskúšam. Keď už mám TMS.
Vaše tipy si preverím. Najhoršie na tom je, že mi tá chyba nedáva žiadnu logiku. Aby som to nemal také jednoduché tak mám tie tabuľky dve :) . Asi si jednu dočasne premenujem.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2349
  • Karma: 102
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Citace
Ale dobre mu tak, chtel dbedit komponenty tak je ma.
Veď som ich najprv vyhodil. Potom som ich dlho nepoužíval. Až som si povedal, že ich znova vyskúšam. Keď už mám TMS.
Vaše tipy si preverím. Najhoršie na tom je, že mi tá chyba nedáva žiadnu logiku. Aby som to nemal také jednoduché tak mám tie tabuľky dve :) . Asi si jednu dočasne premenujem.

přelož si to s debugdcu a při té vyjimce se podivej na callstack, případně ho sem vlož (ale s debug dcu)
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline pepak

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1436
  • Karma: 34
    • Pepak.net
Najhoršie na tom je, že mi tá chyba nedáva žiadnu logiku.
Ta logika se obvykle schovává v tom, že zkusíš udělat něco jako MůjEdit5.Text := '', což na pozadí provede ten Edit na připojeném datasetu.

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 781
  • Karma: 43
    • Verze Delphi: 10.3
Aby som to nemal také jednoduché tak mám tie tabuľky dve :) . Asi si jednu dočasne premenujem.

Jestli máš jen dvě tabulky (datasety?), tak jim můžeš vytvořit událost BeforeEdit a dát si tam breakpoint, třeba to pomůže najít, proč se program o .Edit vůbec pokouší a kde přesně.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4438
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Pomohli ste mi zistiť chyby:
  • Nemal som otvorené niektoré tabuľky
  • chýbal mi test oTblVent.CustomDB.Table.State in [dsBrowse, dsInactive]
Ďakujem.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.