Autor Téma: 10.3 Rio - Release 2  (Přečteno 6126 krát)

Offline cadsky

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 7
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: rio
10.3 Rio - Release 2
« kdy: 22-07-2019, 12:50:41 »
Aktualizoval jste již někdo na release 2
Byla opravena chyba na kterou jsi čekal? Já očekávám, že bude kompilátor lépe zvládat kruhovou závislost unit alespoň tak dobře jako v Delphi XE. A začne fungovat nápověda pro parametry funkcí.
Funguje ti ve verzi 20.3.2 báječný nástroj IDE Fix Pack ?

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 766
  • Karma: 43
    • Verze Delphi: 10.3
Re:10.3 Rio - Release 2
« Odpověď #1 kdy: 22-07-2019, 19:15:05 »
Otestoval jsem to teď na notebooku, na stolním PC raději ještě ne. Na odinstalaci staré verze a instalaci nové se vším všudy jsem si sepsal postup a pomůcku na překompilování všeho, co potřebuju; když se toho postupu držím, jde vše hladce a na žádný problém jsem nenarazil.

Žádnou "moji" chybu neopravili. Nejvíc mě vytáčí https://quality.embarcadero.com/browse/RSP-23354, tu označili za duplicitní s https://quality.embarcadero.com/browse/RSP-23006, hlášeno 15. prosince 2018...

IDE Fix Pack pro 10.3.2 zatím nebyl vydaný.

Nápovědu k parametrům mi to teď při pár zkouškách ukázalo.

Někde myslím zmiňovali, že IDE tolik neproblikává - zlepšení asi nastalo (přepnutí světlé a tmavé IDE je rychlé, ale to stejně nevyužívám), nicméně když čerstvě otevřu projekt a otevřu složitější formulář, problikne si 13x - alespoň co jsem stihnul spočítat. Při příštím otevření téhož formuláře už jen dvakrát. Možná to dělají použíté tFrame, je jich tam celkem dost.

Offline rtomecek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: Berlin, Tokyo
Re:10.3 Rio - Release 2
« Odpověď #2 kdy: 31-07-2019, 11:31:18 »
Také zápasíte s instalací 10.3.2 nebo vám to jede bez problémů? Už týden mi to u web instalátoru hlásí nedostupnost serverů.

Offline geby

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 208
  • Karma: 16
    • Verze Delphi: 7, 2007, XE2, 10.2
    • Synapse
Re:10.3 Rio - Release 2
« Odpověď #3 kdy: 31-07-2019, 11:51:38 »
To jsi na tom jeste dobre, ja si nestahnu ani ten instalator, protoze nejede i server http://cc.embarcadero.com/myreg

Za tohle chteji predplatne?


Offline rtomecek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: Berlin, Tokyo

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 766
  • Karma: 43
    • Verze Delphi: 10.3
Re:10.3 Rio - Release 2
« Odpověď #6 kdy: 31-07-2019, 12:04:53 »
No super, úprava dvou řádků v registru a už jedu. Díky moc!

No ono by neuškodilo, kdyby tuhle informaci zákazníkům rozeslali, já to viděl náhodou na Facebooku.

Offline geby

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 208
  • Karma: 16
    • Verze Delphi: 7, 2007, XE2, 10.2
    • Synapse
Re:10.3 Rio - Release 2
« Odpověď #7 kdy: 31-07-2019, 12:13:02 »
Je nekde nejake oficialni info, co se vubec deje?

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2329
  • Karma: 102
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:10.3 Rio - Release 2
« Odpověď #8 kdy: 01-08-2019, 07:59:56 »
Nějaký velký problém s původním celým datacentrem.

https://cc.embarcadero.com/item/30881 web install pro nové datacentrum. Blog post - https://community.idera.com/developer-tools/b/blog/posts/new-10-3-2-getit-installer
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 766
  • Karma: 43
    • Verze Delphi: 10.3
Re:10.3 Rio - Release 2
« Odpověď #9 kdy: 01-08-2019, 17:16:55 »
Nějaký velký problém s původním celým datacentrem.

https://cc.embarcadero.com/item/30881 web install pro nové datacentrum.

Potvrzuju, že funguje. Odkazovaná stránka se sice načítá věčnost a pak vypadá příšerně (asi se nenačetlo vše), ale vlastní instalátor už se (přes FTP) stahoval svižně (4 MB/s, víc naše vesnická linka stejně nedá) a instalace všeho pak proběhla bez problémů. GetIt fungoval také rovnou, instaloval jsem JCL, JVCL, Bookmark, Navigator, PngComponents, SynEdit, VirtualTree a PowerPDF a všechny tam byly k nalezení.


Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 766
  • Karma: 43
    • Verze Delphi: 10.3
Re:10.3 Rio - Release 2
« Odpověď #10 kdy: 01-08-2019, 21:09:37 »
Jinak s potěšením dodávám, že verze 10.3.2 opravdu funguje lépe - otevírání formulářů je rychlejší v IDE i v aplikaci, zdá se, že dobře funguje napovídání identifikátorů (Ctrl+mezerník) i výpis parametrů, když na něco ukážu myší, funguje Ctrl+kliknutí pro nalezení deklarace, zatím mi dobře funguje Ctrl+Shift+šipky nahoru/dolů v metodách... Po letech jsem se odvážil zapnout "Error Insight" - a on se tváří, že taky funguje, a přitom nezdržuje! To snad půjdu zapít   8)

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2329
  • Karma: 102
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:10.3 Rio - Release 2
« Odpověď #11 kdy: 02-08-2019, 15:51:17 »
..
 otevírání formulářů je rychlejší v IDE i v aplikaci
...

v aplikaci za to mohou mimochodem zmeny v classes, kde bylo optimalizovano cteni resources. V IDE za to mohou navic i castecna integraci patchu z IDEFixPack

Evidentne to nekdo resil profilerem, napr:

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. function TParser.TokenString: string;
  2. var
  3.   L: NativeInt;
  4.   I: NativeInt;
  5.   D: PChar;
  6.   S: PByte;
  7.   C: Byte;
  8. begin
  9.   if FToken = System.Classes.toString then
  10.     L := FStringPtr - FTokenPtr
  11.   else
  12.     L := FSourcePtr - FTokenPtr;
  13.  
  14.   // Try optimistic fast ASCII to Unicode conversion
  15.   SetLength(Result, L);
  16.   D := PChar(Result);
  17.   S := @FBuffer[FTokenPtr];
  18.   I := L;
  19.   C := S^;
  20.   while (I > 0) and ((C and $80) = 0) do
  21.   begin
  22.     D^ := Char(C);
  23.     Inc(S);
  24.     C := S^;
  25.     Inc(D);
  26.     Dec(I);
  27.   end;
  28.  
  29.   if I <> 0 then
  30.     Result := FEncoding.GetString(FBuffer, FTokenPtr, L);
  31. end;
  32.  
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 766
  • Karma: 43
    • Verze Delphi: 10.3
Re:10.3 Rio - Release 2
« Odpověď #12 kdy: 09-08-2019, 12:01:26 »
Pro Delphi 10.3.2 byl vydán patch, který možná ani nepotřebujete, nevím :)

http://codecentral.embarcadero.com/item/30886

RAD Studio 10.3.2 Runtime Packages Compatibility Patch
This patch addresses a compatibility issue with mixing runtime packages built with 10.3.2 with earlier releases of Delphi or C++Builder 10.3. The platforms impacted are Win32, Win64, macOS32, and Linux64.

A také jim už fungují servery, možná i nepatrně rychleji než dříve.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2329
  • Karma: 102
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:10.3 Rio - Release 2
« Odpověď #13 kdy: 09-08-2019, 12:22:51 »
Pro Delphi 10.3.2 byl vydán patch, který možná ani nepotřebujete, nevím :)

http://codecentral.embarcadero.com/item/30886

RAD Studio 10.3.2 Runtime Packages Compatibility Patch
This patch addresses a compatibility issue with mixing runtime packages built with 10.3.2 with earlier releases of Delphi or C++Builder 10.3. The platforms impacted are Win32, Win64, macOS32, and Linux64.

Jde o to, ze v ramci update musi být zachována binární kompatibilita pro behove balicky. Mají na to mechanismus, který pro kazdy unit pocita hash public interface (stejny zpusob se pouziva i u DCU, kdyz pri zmene pas souboru pokud souhlasi hash public interface, tak se nemusi prekladat zavisle pas, ale jen ten pas).

Tento mechanismus je tam veky, ale ted poprve se stalo, ze se pridal class constructor a to zpusobilo, ze mechanismus to nezaznamenal. Tj. nektere 3rd party komponenty z doby RTM mohou zahlasit pri startu IDE @System@Classes@TFieldsCache@$bcctr$qqrv not found a proto ten patch.

Embarcadero MVP - Czech republic