Autor Téma: Nepovedená instalace RAD Studio 10 2 3 Tokyo  (Přečteno 2561 krát)

Offline KarelHorky

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: 7, XE6, Delphi 10.2 Tokyo
Nepovedená instalace RAD Studio 10 2 3 Tokyo
« kdy: 23-08-2019, 13:57:54 »
Excellent
Rated 1 time
Před nějakým měsícem se mi pokazil pevný disk v PC. Na něm jsem měl dost rozsáhlou instalaci Delphi XE6 a jednoduchou instalaci RAD Studio 10.2.3 Tokyo. Na nový disk s Windows 10 jsem ihned nainstaloval čistou instalaci Delphi XE6, postupně se vším, co potřebuji (FastReport, SecureBlackBox, JCL, JVCL, ...). Toto všechno chodí.
Dnes jsem zkusil novou instalaci Tokya. Mám stažený instalátor "radstudio10_2_3_esd_2631.exe", kterým jsem to instaloval i předtím, řádově před rokem a půl. V instalátoru se vlastně nic nedá zvolit, přepnout, atd. Brzo po začátku instalace si instalátor vyžádal vložení sériového čísla a přihlášení do EDN. Zadal jsem a potvrdil. Pak teploměr instalátoru proběhl až do konce, poměrně rychle, řádově za pár, možná desítek sekund. Celá instalace však skončí viz. první obrázek (No more platforms pending to install.)

IDE naskočí, ale když chci otevřít starší projekt, skončí to viz. druhý obrázek (The project cannot be loaded ...)

Co se s tímto dá dělat? Rady z pár odkazů na Google nepomohly. Celý postup jsem několikrát zopakoval, ale výsledek stejný  :( Žádný trial jsem předtím neměl instalovaný, dnes to byl první pokus o instalaci Tokya.
Přesné označení mojí verze:
Delphi 10.2 Tokyo Professional Named User (Upgrade from XE7 or later) - ESD
Hraje nějakou roli to Upgrade?

Díky, K.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2329
  • Karma: 102
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Nepovedená instalace RAD Studio 10 2 3 Tokyo
« Odpověď #1 kdy: 23-08-2019, 14:07:56 »
kdy spustis licence manager, co ti to napise?
Kdyz z menu spustis tools / manage platforms?
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline KarelHorky

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: 7, XE6, Delphi 10.2 Tokyo
Re:Nepovedená instalace RAD Studio 10 2 3 Tokyo
« Odpověď #2 kdy: 23-08-2019, 14:49:20 »
V Licence management to mám správně (podle mně) a Registered Yes, viz první obrázek:

V Manage platforms se objeví na okamžik Loading a hned pak v prvním příspěvku uvedený obrázek (No more platforms pending to install.)
K.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2329
  • Karma: 102
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Nepovedená instalace RAD Studio 10 2 3 Tokyo
« Odpověď #3 kdy: 23-08-2019, 14:54:15 »
Citace
Mám stažený instalátor "radstudio10_2_3_esd_2631.exe"

Mimochodem, posledni je radstudio10_2_3_esd__93231.exe , viz https://cc.embarcadero.com/item/30839

Embarcadero MVP - Czech republic

Offline KarelHorky

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: 7, XE6, Delphi 10.2 Tokyo
Re:Nepovedená instalace RAD Studio 10 2 3 Tokyo
« Odpověď #4 kdy: 23-08-2019, 15:00:49 »
To zkusím. Jak jsem psal, zkoušel jsem ten, co mám u sebe na disku, a co jsem jej použil před rokem a půl.
Díky, K.

Offline KarelHorky

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: 7, XE6, Delphi 10.2 Tokyo
Re:Nepovedená instalace RAD Studio 10 2 3 Tokyo
« Odpověď #5 kdy: 23-08-2019, 15:28:07 »
No rozjelo se to krásně, ale radost byla předčasná. Po chvilce stahování se objevila chyba (OperationError), kterou jsem zkoušel odkliknout pomocí Retry, ale nakonec jsem to musel ukončit. Nyní jsem ve stavu, jako předtím. IDE se spustí, ale nic v něm nejde otevřít, ani vytvořit nového.
Jedna změna tam však je. V horním řádku menu svítí nápis Update Subscription Expired, což je pravda. Může to být důvod přerušení instalace?

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 766
  • Karma: 43
    • Verze Delphi: 10.3
Re:Nepovedená instalace RAD Studio 10 2 3 Tokyo
« Odpověď #6 kdy: 23-08-2019, 15:31:31 »
Nesouvisí to s tím, jak měli výpadek serverů a zprovoznili dočasné? Možná by stačilo si stáhnout celý .ISO soubor a instalaci udělat z něj.

Offline KarelHorky

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: 7, XE6, Delphi 10.2 Tokyo
Re:Nepovedená instalace RAD Studio 10 2 3 Tokyo
« Odpověď #7 kdy: 23-08-2019, 15:37:24 »
Celé ISO teď stahuju, pak dám vědět.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4420
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Nepovedená instalace RAD Studio 10 2 3 Tokyo
« Odpověď #8 kdy: 23-08-2019, 15:37:39 »
Nie som si celkom istý, ale zdá sa mi (hosip), že mi v podobnom prípade pomohlo zrušiť konto licencie pre daný PC a vytvoriť ho znova.
Ktovie, či mu nevadí výmena disku.
Edit
Ten ISO je na istotu
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline KarelHorky

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: 7, XE6, Delphi 10.2 Tokyo
Re:Nepovedená instalace RAD Studio 10 2 3 Tokyo
« Odpověď #9 kdy: 23-08-2019, 16:10:35 »
Disk je nový a na něm všechno nová instalace, dnes první pokus o Tokyo. ISO už mám, ale budu pokračovat až v pondělí, v pátek odpoledne mám i jiné povinnosti  :)
Přeju pěkný víkend všem!
K.

Offline PetrH

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 9
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 10 Seattle
Re:Nepovedená instalace RAD Studio 10 2 3 Tokyo
« Odpověď #10 kdy: 25-08-2019, 16:46:12 »
Na vině bude skutečně nejspíše nefunkčnost serverů Embarcadera a na nich provozovaných systémů.

K předplatnému: Ukončení předplatného znamená:
1) Uživatel může stahovat a instalovat pouze verze (včetně Update aktualizací), které byly vydány po dobu, kdy bylo předplatné "aktivní"
2) Uživatel nemůže zadávat případy technické podpory (neplatí pro problémy spojené s registrací a instalací produktu)

Problémem není ani to, že byl produkt zakoupen jako upgrade. Jediným omezením Upgrade bylo, že se musel registrovat k EDN účtu, na kterém je registrována předchozí verze odpovídající požadavkům na Upgrade.

V případě, že budou problémy s instalací pokračovat, napište na embt@embt.cz. Pokusíme se Vám pomoci. 

Offline KarelHorky

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 8
    • Verze Delphi: 7, XE6, Delphi 10.2 Tokyo
Re:Nepovedená instalace RAD Studio 10 2 3 Tokyo
« Odpověď #11 kdy: 26-08-2019, 10:02:30 »
Tedy nakonec úspěch!
Instalace pomocí ISO sice proběhla až do konce, ale při prvním spuštění programu mi to oznámilo, že nemám správné Serial number a produkt není registrovaný. Dál to nešlo spustit. Všechno jsem odinstaloval, včetně záznamů z registrů, na to byl dotaz během odinstalace.
Pak jsem se přihlásil na "members.embarcadero.com" a ze sekce "My registered downloads" stáhnul "RAD Studio, Delphi, C++Builder 10.2 Release 3 Inline Web Install". Podle jména souboru totožný s tím, co jsem měl již v pátek a nefungoval.
Ten dnes stažený však zafungoval a Delphi 10.2.3 mám konečně nainstalované. První kompilace proběhla a program funguje.
Díky všem za asistenci a rady.
Karel

Offline Hannibal

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE3,Berlin,Tokyo
Re:Nepovedená instalace RAD Studio 10 2 3 Tokyo
« Odpověď #12 kdy: 09-09-2019, 15:52:56 »
Zdravim,

my sme tento problem zial zatial nevyriesili.
Delphi proffesional + FireDac
co sa nam zatial udialo :
0. spustac - nutny reinstall ntb windows 10.
1. delphi 10.2.3 webinstall - nepresla. server embarcadera je dole.
2. instalovane cez ISO. 
  2.1 delphi je ok .
  2.2 Firedac nejde nainstalovat. pridanie platneho kluca FD cez licencemanager. zial ziadny platform selection v tools/platform selection sa neobjavil.
  je to NEPOUZITELNE.

3.instalovane RIO 10.3.2.  instalacia ok. Firedac instalacia ok.
   3.1 nieco sa zmenilo vo FireDAC, aplikacia nespustitelna.  sql procedure parametre su v RIO FD spracovavane inak.  Nemam cas prepisovat x100 volani.
         Nepouzitelne.

4. uplne novy ntb.
    4.1 instalacia cez radstudio10_2_3_esd_2631.exe  >> no more platforms pending issue.
    4.2 najdenie tohto vlakna
    4.3 instalacia cez radstudio10_2_3_esd__93231.exe >> Operation error
    4.4 vyskusane opatovne stiahnutie ..93231 z edn konta. opatovna instalacia >> no more platforms....issue
    4.5 vyskusana instalacia tokyo radstuio10_2esd >> no more platforms issue.

Co dalej? Co som spravil zle, atd.
POMOC!
 
   


 
   
 




Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2329
  • Karma: 102
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Nepovedená instalace RAD Studio 10 2 3 Tokyo
« Odpověď #13 kdy: 09-09-2019, 16:07:20 »
Zdravim,

my sme tento problem zial zatial nevyriesili.
Delphi proffesional + FireDac
co sa nam zatial udialo :
0. spustac - nutny reinstall ntb windows 10.
1. delphi 10.2.3 webinstall - nepresla. server embarcadera je dole.
2. instalovane cez ISO. 
  2.1 delphi je ok .
  2.2 Firedac nejde nainstalovat. pridanie platneho kluca FD cez licencemanager. zial ziadny platform selection v tools/platform selection sa neobjavil.
  je to NEPOUZITELNE.

3.instalovane RIO 10.3.2.  instalacia ok. Firedac instalacia ok.
   3.1 nieco sa zmenilo vo FireDAC, aplikacia nespustitelna.  sql procedure parametre su v RIO FD spracovavane inak.  Nemam cas prepisovat x100 volani.
         Nepouzitelne.

4. uplne novy ntb.
    4.1 instalacia cez radstudio10_2_3_esd_2631.exe  >> no more platforms pending issue.
    4.2 najdenie tohto vlakna
    4.3 instalacia cez radstudio10_2_3_esd__93231.exe >> Operation error
    4.4 vyskusane opatovne stiahnutie ..93231 z edn konta. opatovna instalacia >> no more platforms....issue
    4.5 vyskusana instalacia tokyo radstuio10_2esd >> no more platforms issue.

Co dalej? Co som spravil zle, atd.
POMOC!


Co pise licencemanager o licenci? Je tam i tlacitko Update, ktera proveda aktualizaci licence.
Kdy se stahoval ten web install, jednu dobu tam byla verze pro ty zalozni servery.
Podivej se na odpoved PetrH, to je clovek s EMBT a ma vetsi moznosti nez ja.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 766
  • Karma: 43
    • Verze Delphi: 10.3
Re:Nepovedená instalace RAD Studio 10 2 3 Tokyo
« Odpověď #14 kdy: 09-09-2019, 16:30:10 »
3.instalovane RIO 10.3.2.  instalacia ok. Firedac instalacia ok.
   3.1 nieco sa zmenilo vo FireDAC, aplikacia nespustitelna.  sql procedure parametre su v RIO FD spracovavane inak.  Nemam cas prepisovat x100 volani.
         Nepouzitelne.

Nepoužívám Firedac, ale pokud tam něco změnili (tj. ne rozbili, ale změnili), tak to stejně musíš dřív nebo později přizpůsobit těm změnám, tj. využil bych toho, že 10.3.2 + Firedac Ti funguje a opravil těch případných 100 volání.