Bohužel neumím poradit přímo s otázkou. Ale zastavil bych se u:
Ukradli mi počítač se sedmičkami. I když mám instalačku D5, nejde nainstalovat na W10 /64. Virtuální mašina to sice jako uměla spustit, ale je to neschůdné pro další komunikaci.
Co přesně ti nefunguje? Používám Delphi 5 v nativních Windows 10 (ne virtuál) a narážím na jediný problém, že totiž mají Delphi při spouštění laděné aplikaci tendenci se na něčem zaseknout (samotné Delphi, aplikace se ani nespustí). Ne vždycky, ale dost často na to, aby to otravovalo. Ale pokud už se aplikace spustí, tak už jsem nepozoroval nic špatného.
Nebude problém jenom v generických Vista+ věcech, jako že administrátor se musí spouštět s elevací, aby měl plná práva, a bez toho se nedaří vytvářet balíčky v adresáři Delphi, na čemž selhává instalace komponent?
Když však použiju komponentu pro MySql, hlásí to už při návrhu, že libmysql.dll nemůže natahnout, a mám si zkontrolovat instalaci. Konroloval jsem mockrát.
Otázka je, co přesně myslíš tím, že jsi to zkontroloval. Typický problém je v tom, že i když máš samotnou knihovnu, tak ti chybí její závislosti, kvůli tomu nejde načíst do paměti, tudíž se program brání, že knihovna není dostupná. Použij Dependency Walker a podívej se, co ti řekne. Je potřeba to trochu tvořivě interpretovat, protože si neporadí dobře s nejnovějšími runtimes Visual Studia - řekne ti, že knihovna samotná má závislosti OK, ale jednou ze závislostí je nějaká standardní systémová knihovna (např. kernel32.dll nebo user32.dll), která má prý záviset na api-ms-win-core-něco.dll, která dostupná není, ale to je evidentní blbost (kdyby kernel32.dll neměl všechny závislosti, tak se ti ani nespustí Windows).