Autor Téma: Vykreslování  (Přečteno 496 krát)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4396
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Vykreslování
« Odpověď #15 kdy: 05-09-2019, 12:51:17 »
Pýtam sa preto, lebo všetko som to robil pomocou MMX. Viď obrázok.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4396
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Vykreslování
« Odpověď #16 kdy: 05-09-2019, 12:52:14 »
Ešte jeden obrázok
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Lukáš Vlček

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 144
  • Karma: 2
  • Strength Through Unity, Unity Through Faith.
    • Verze Delphi: Rad Studio XE8
    • Bludspeed s.r.o.
Re:Vykreslování
« Odpověď #17 kdy: 06-09-2019, 09:02:49 »
tak tyhle featury vubec neznam, resp. nepouzivam :) jsem asi staromodni :D
Strength Through Unity, Unity Through Faith.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4396
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Vykreslování
« Odpověď #18 kdy: 06-09-2019, 09:26:12 »
To je škoda pre Teba. Ušetrí Ti to kopu času. Je načase to zmeniť. Keď ho uvoľnili ako free tak sa tu mnohí potešili a niektorí sa vyjadrili, že ako mohli bez neho žiť :D
Ten druhý obrázok v mieste výberu (zelené) Ti zobrazí pre danú jednotku:

  • nesprávne zoradené členy tried a pod.
  • dlhé riadky
  • dlhé funkcie
  • nepoužité udalosti. Napr. vyhodil si komponent a ponechal si tam jeho udalosti
  • všetky ToDo
  • a možno aj iné veci
Podľa povahy oznamu máš vlastne dve možnosti: buď tam priamo skočíš, alebo MMX jediným kliknutím zjedná nápravu.
Ten Tvoj zdroják som rozsekal pomocou voľby na prvom obrázku. Ručne by som to nerobil. Ani property nepíšem ručne. Už samotné názvy položiek v menu sú dosť vysvetľujúce.
Má, na rozdiel CnPack, jednu fantastickú vlastnosť. Všetky zmeny sú vratné pomocou Undo!!! Pri extrahovaní metódy ponechá pôvodný text na mieste ako ToDo.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4396
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Vykreslování
« Odpověď #19 kdy: 06-09-2019, 09:28:20 »
Ešte dodatok: tiež sa mi nechce návod veľmi čítať, lebo je v angličtine a tú neovládam. Ale to je len na moju škodu. Kopu zaujímavých vecí tým pádom nevyužijem.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2329
  • Karma: 102
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Vykreslování
« Odpověď #20 kdy: 09-09-2019, 12:49:03 »
stále to je za nějakých 200-250 ms za 200 řádku po 9 sloupcích ...   :o :o ???

a tech 200ms je ale podle mne vcetne tech OpenOrExecute  + kdovi co je naveseno na DataGridBeforeReloadGrid, ne?
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Lukáš Vlček

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 144
  • Karma: 2
  • Strength Through Unity, Unity Through Faith.
    • Verze Delphi: Rad Studio XE8
    • Bludspeed s.r.o.
Re:Vykreslování
« Odpověď #21 kdy: 11-09-2019, 08:08:00 »
stále to je za nějakých 200-250 ms za 200 řádku po 9 sloupcích ...   :o :o ???

a tech 200ms je ale podle mne vcetne tech OpenOrExecute  + kdovi co je naveseno na DataGridBeforeReloadGrid, ne?

Ano , na ty callbacky jsou "zavešeny" procedury na formát buňky, či další práci s řetězcem :) Možnáááá, že není úplně nejrychlejší zrovna ta "plechovka pod stolem" aka server :) Teď jsem na nějakejch 156ms.
Strength Through Unity, Unity Through Faith.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2329
  • Karma: 102
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Vykreslování
« Odpověď #22 kdy: 11-09-2019, 08:55:05 »
Excellent
Rated 1 time
stále to je za nějakých 200-250 ms za 200 řádku po 9 sloupcích ...   :o :o ???

a tech 200ms je ale podle mne vcetne tech OpenOrExecute  + kdovi co je naveseno na DataGridBeforeReloadGrid, ne?

Ano , na ty callbacky jsou "zavešeny" procedury na formát buňky, či další práci s řetězcem :) Možnáááá, že není úplně nejrychlejší zrovna ta "plechovka pod stolem" aka server :) Teď jsem na nějakejch 156ms.

Zacal bych tim, ze bych zjistil kolik trva jen ten sql dotaz, coz podle mne bude 90% casu.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Lukáš Vlček

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 144
  • Karma: 2
  • Strength Through Unity, Unity Through Faith.
    • Verze Delphi: Rad Studio XE8
    • Bludspeed s.r.o.
Re:Vykreslování
« Odpověď #23 kdy: 11-09-2019, 17:04:47 »
stále to je za nějakých 200-250 ms za 200 řádku po 9 sloupcích ...   :o :o ???

a tech 200ms je ale podle mne vcetne tech OpenOrExecute  + kdovi co je naveseno na DataGridBeforeReloadGrid, ne?

Ano , na ty callbacky jsou "zavešeny" procedury na formát buňky, či další práci s řetězcem :) Možnáááá, že není úplně nejrychlejší zrovna ta "plechovka pod stolem" aka server :) Teď jsem na nějakejch 156ms.

Zacal bych tim, ze bych zjistil kolik trva jen ten sql dotaz, coz podle mne bude 90% casu.

samotný mysql dotaz trva cca 0,016ms :) a to načítá veškerý obsah z tabulek jejichž počet činí cca 1600 záznamů. Někde to musím prostě špatně iterovat nebo něco, je to na ladění profilerem. A stejně téma bylo ohledně blikajících komponent při refreshi :) Ale pokud zabijeme dvě mouchy jednou ranou, tak tím líp O:-)
Strength Through Unity, Unity Through Faith.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4396
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Vykreslování
« Odpověď #24 kdy: 11-09-2019, 18:30:22 »
Ja by som si najprv zistil najčastejšie volanú metódu a odpichol sa od toho. Amatérsky: dal by som do každej funkcii verejný counter a zakaždým zvýšil jeho hodnotu. Na konci celej akcie by som ich všetky vypísal. Nie je nič výnimočné volať zbytočne niektoré funkcie.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.