Autor Téma: iOS  (Přečteno 1006 krát)

Offline raul

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 335
  • Karma: 15
    • Verze Delphi: FPC :D
iOS
« kdy: 29-08-2019, 09:56:12 »
Chapu spravne, ze pro vyvoj mobilni aplikace pro iOS je potreba PC s win (kvuli delphi), Mac (kvuli PAserveru/Xcode) a pak samotny iOS, nebo se da pripojit iOS primo k win a hotovo ?
Lazarus 1.6.3:), FPC, Intel/Arm, Windows/Linux

Offline Slappy

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 219
  • Karma: 11
  • Slappy
    • Verze Delphi: 10.2 Tokyo + Vsetky :)
    • unSigned
Re:iOS
« Odpověď #1 kdy: 30-08-2019, 08:42:37 »
Chapu spravne, ze pro vyvoj mobilni aplikace pro iOS je potreba PC s win (kvuli delphi), Mac (kvuli PAserveru/Xcode) a pak samotny iOS, nebo se da pripojit iOS primo k win a hotovo ?

Da sa to spravit tak, ze kupis len macBook a na nom si rozbehas virtualny Win.
iOS zariadenie potrebujes len ak robis nejaku pokrocilejsiu app, na jednoduche staci simulator ktory je napr. sucastou xcode.

Vsetko zalezi na tom co robis a ake chces mat pohodlie.
Moje projekty: http://www.unsigned.sk Tvorba cool dizajnovych instalatorov v NSIS a Inno Setup. Rozsirenie pre Visual Studio a RAD Studio pre tvorbu NSIS a Inno Setup instalatorov.

Offline raul

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 335
  • Karma: 15
    • Verze Delphi: FPC :D
Re:iOS
« Odpověď #2 kdy: 31-08-2019, 13:04:21 »
Diky za info, mam macka zel s 128gb diskem a externi disk nemam rad (Takze virtualka a par aplikaci zabije volny misto na disku). Nicmene je to tedy tak, jak jsem se domnival.

Poradis jeste na jednu vec ?

Nastavil jsem si profil v delphi, na mackovi pustil paserver, ve win dal test connection - ok. Stahly se nejake knihovny apod. Kdyz ale dam compile (nemusim ani run) vybehne okno se selhanim kompilace kvuli nedostupnosti paserveru. (Jen pro info, apple developer zatim nejsem, myslim ale ze pro kompilaci a testovaci spusteni na fyzickem iphone 7 by to nemuselo vadit).
Lazarus 1.6.3:), FPC, Intel/Arm, Windows/Linux

Offline tomak586

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 19
  • Karma: 1
Re:iOS
« Odpověď #3 kdy: 31-08-2019, 16:59:55 »
Pokud das compile a mas stahnuty SDK pro iOS tak nemusis mit ani spusteny paserver, i kdyz nevim k cemu je to dobry. Ale pokud das run tak musis byt apple developers. Takze pro spusti na fyzickem iPhone byt v programu apple developers musis byt.