Autor Téma: Array DML (FireDAC) ->Zostáva neuvoľnená pamäť  (Přečteno 11852 krát)

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2611
  • Karma: 133
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Array DML (FireDAC) ->Zostáva neuvoľnená pamäť
« Odpověď #45 kdy: 11-07-2019, 19:24:51 »
Ozaj dá sa vôbec napísať väčší program, kde FastMM4 bude úplne spokojný?
Urcite, Delphi ma od nejake verze FastMM jako interni memory manager, ktery jen vyhodi dialog (pokud se to zapne), ale pri vyvoji ho pouzivame ve FullDebugMode a nikde nam to nic nereportuje.

A kdyz to nekdy neco reportuje, tak nam to neda spat, dokud ten problem nenajdeme. BTW, leak nebyva jediny problem pri praci s pameti.

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 811
  • Karma: 45
    • Verze Delphi: 10.3
Re:Array DML (FireDAC) ->Zostáva neuvoľnená pamäť
« Odpověď #46 kdy: 11-07-2019, 20:56:16 »
Ozaj dá sa vôbec napísať väčší program, kde FastMM4 bude úplne spokojný?

Jestli je přes milion řádek větší program, tak ano :-) Zatím vždy, když FastMM hlásil problém, tak tam problém opravdu byl.

Offline miroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 524
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: D1,2,3,4,7,2005,2009, XE8,S,B,T10.2.2 Pro
Re:Array DML (FireDAC) ->Zostáva neuvoľnená pamäť
« Odpověď #47 kdy: 11-07-2019, 21:49:15 »
Ozaj dá sa vôbec napísať väčší program, kde FastMM4 bude úplne spokojný?

Jestli je přes milion řádek větší program, tak ano :-) Zatím vždy, když FastMM hlásil problém, tak tam problém opravdu byl.
Smiem sa opýtať načo sú potom platené programy ako madExcept a EurekaLog?
Som rád, že aj potom, čo som experimentoval s ich nastaveniami, nezahlásili ani ťuk.
Jasne, že mi ten výpis FastMM4 nedá pokoj. Ale mám ešte dokončiť asi 5-násobok.
Teraz si s vylepšovaním dám pauzu.
Inak ozaj rozumná rada prišla od Stana. Začať sledovať ten splašený výpis odzadu. Tým ostatným som zas až tak moc nerozumel.
A ďalšia vec. Jedna vec (maličkosť ) sa opraví a zmiznú ďalšie. Veľké veci odchytia tie profi programy.
Voľakedy primitívne programovacie nástroje, tak pred 20-30 timi rokmi zahltili sami seba chybovými hláškami. Nebolo to jednoduché.
Ozaj neviem čítať hexa kódy akoby som sa s nimi narodil. Preto podobným výpisom moc nerozumiem.
Áno ak by som to testoval od začiatku, bolo by to bez chýb.
Ak viete asembler, fajn. Lenže kúpil som si Delphi a preto nejaký "assembler" moc nechcem používať.

Počujte programátori. Moc by som sa nevyťahoval. Zažil som už divné (i ešte horšie) programy dokonca aj od svetových gigantov. Ak chcete spravím zoznam.
Je silne pravdepodobné, že všetky prešli bez chyby cez FastMM4 a pod.

Pozrite. Nie tak dávno pripojenie na sieť či wifi zvládol každý, Dnes aj 5-ročné decko.
Až budú všetky nástroje tak šikovné, ako dnešné telefóny. Bude to zase kus ľahšie. Tak by to malo byť.
Samozrejme, že bude.

Najbližšie 4 dni som vo 4-hviezdičkovom hoteli na juhu Rakúska. Pretože som 2 mesiace v kuse programoval. Od rána do pol noci.
Zďaleka nielen to, čo tu riešim.

PS
Tiež to bude najmenej 1mega riadkov, čo som vyprodukoval. Ale ako hobby.
Závidím Vám jedno hlavné. Že to robíte v práci.
« Poslední změna: 11-07-2019, 21:58:06 od miroB »

Offline miroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 524
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: D1,2,3,4,7,2005,2009, XE8,S,B,T10.2.2 Pro
Re:Array DML (FireDAC) ->Zostáva neuvoľnená pamäť
« Odpověď #48 kdy: 11-07-2019, 22:21:40 »
Za mňa vyriešené
« Poslední změna: 11-07-2019, 22:27:49 od miroB »

Offline miroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 524
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: D1,2,3,4,7,2005,2009, XE8,S,B,T10.2.2 Pro
Re:Array DML (FireDAC) ->Zostáva neuvoľnená pamäť
« Odpověď #49 kdy: 11-07-2019, 23:02:30 »
Na dôchodku, si musím vystačiť s Delphi.
Tak sa to zbehlo, niekedy tuším od roku 91. Mám disketu s Pre-Release.
Dnes by to už nebola voľba. Ale:

Vieš čo predviedol MS s Windows CE? To čo vypúšťali bolo na kriminál.. Nehotové veci.
Nebolo to jediné. S mnohými vecami skrachovali. Veľmi veľa išlo priamo do slepej uličky. A tisícky programátorov si to odskákali.
MS rozhodne nie je historicky iba kladná firma.
Možno máš práve šťastie, že až teraz robíš s C#.

Alebo Java. Encyklopedia Britannica na PC. Neviem už rok. Svokor priniesol.
Kúpený program.
Dnes by takú príšernosť nevypustil ani 12 ročný chlapec. To som rovno hodil do koša.

Nokia kontakty/outlook v Jave. Než sa to naučili, bolo to peklo.
Na svojom začiatku bola Java iba pre masochistov.

A to som bol vyškolený na Sinclair-e, ktorý 5 minút naťahoval každú blbosť z kazeťaku.
Často pri tom padol. Čím "čínskejší" kazeťak, tým mu lepšie sedel. Bez srandy.

Naprostý súhlas - trochu voľne citujem:
  • Delphi se IMHO melo soustredit vyhradne na nativni Windows (ne na multi-kulti opici),
    nebyli v tom spatni.
  • No a pak ta nestastna cenova politika a
  • celkove rychlost oprav...

PS
XAMARIN, Android OK. Lenže z môjho pohľadu to prišlo príliš neskoro.
« Poslední změna: 11-07-2019, 23:04:55 od miroB »

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2611
  • Karma: 133
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Array DML (FireDAC) ->Zostáva neuvoľnená pamäť
« Odpověď #50 kdy: 12-07-2019, 07:14:15 »
Excellent
Rated 1 time
Vieš čo predviedol MS s Windows CE? To čo vypúšťali bolo na kriminál.. Nehotové veci.
Nebolo to jediné. S mnohými vecami skrachovali. Veľmi veľa išlo priamo do slepej uličky. A tisícky programátorov si to odskákali.
MS rozhodne nie je historicky iba kladná firma.
Možno máš práve šťastie, že až teraz robíš s C#.
Copak Windows CE, ale videls nekdy Windows verze 1 nebo 2? To se nedalo pouzit vubec k nicemu. Prvni trochu pouzitelna verze byla Windows 3.1 a teprve dvojice NT4 + W95 zacala pripominat OS...

Ale tak to je vzdycky, kdyz se pustis do neceho noveho, co ma detske chyby. Ja si pamatuju, jak jsme z Hong Kongu privezli nejake pre-release .NET, ktere predchazeli masivni marketingove slinty. To se nedalo pomalu ani naistalovat, natoz s tim neco delat. Takze jsme to radu let naprosto ignorovali a vratili se k tomu az nekdy po letech, kdyz uz to byl vyspely system. Ale jako firma, ktera si muze dovolit nove veci zacit v novych technologiich s novymi lidmi, kteri tu technologii osvoji a tvori jadro teamu pro danou rodinu produktu.

Nove technologie, to je zpravidla pro nejake studenty a hracicky, kteri maji cas a elan se tim zabyvat a nikdo od nich v podstate nic neocekava. Ti pak s technologii vyrostou, ale mezitim se objevi dalsi technologie, a to uz zustavaji opodal a roste dalsi generace.

Freelancer nebo mala firma muze zapomenout, ze se necha vlacet nejakymi novymi technologie, protoze se nejak musi zivit.

Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4546
  • Karma: 40
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Array DML (FireDAC) ->Zostáva neuvoľnená pamäť
« Odpověď #51 kdy: 12-07-2019, 08:57:51 »
Keď už ste odbočili od témy tak sa trochu pridám aj ja. Mňa osobne štve, a aj som sa na to opýtal, že si nemôžem kúpiť Delphi len pre Win. Nikdy v živote nebudem robiť inú platformu. Veď nezvládam ani ten Win. Odpoveď bola, že sa to ani neplánuje. Ja nemám zvyšných 3500€. Do tých 1000 to ešte išlo.
Na druhú stranu si ale zaslúžia pochvalu za to ako ten mŕtvy vývoj naštartovali a posunuli.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 811
  • Karma: 45
    • Verze Delphi: 10.3
Re:Array DML (FireDAC) ->Zostáva neuvoľnená pamäť
« Odpověď #52 kdy: 12-07-2019, 22:18:50 »
Jo, jenze to uz Delphi nebude ;) Vis jak moc je aktualni Delphi vzhledem (co mohu rici) vuci Android nebo Windows API?

Jo jo, potřebuju teď používat Direct2D a pak ho i tisknout. K tomu je potřeba mj. ID2D1DeviceContext. V roce 2013 se jich někdo ptal, zda přidají header file D2d1_1: http://codeverge.com/embarcadero.delphi.graphics/direct2d-new-header-file-d2d1_1-a/1081220 Odpověď od Remy Lebeau (TeamB) byla v tom smyslu, že si to přeci tazatel může přepsat sám. No a po šesti letech, co myslíte? Samozřejmě že to v Delphi pořád ještě není... Takže nejjednodušší bylo vyházet všechny odkazy na Winapi.D2D1 apod. a místo toho použít https://github.com/CMCHTPC/DelphiDX12. Další černý puntík :-)

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2611
  • Karma: 133
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Array DML (FireDAC) ->Zostáva neuvoľnená pamäť
« Odpověď #53 kdy: 13-07-2019, 08:07:43 »
Neposunuli ani nic nenastartovali ??? Co se tyce Windows vim pomerne dost a sleduji kazdou novou verzi SDK, takze ne, Delphi je dost pozadu ::)
Ono to je prirozene: jako outsider a v te konkurenci... Neco jineho to bylo v drevnich dobach DOSu a neco jineho dnes, kdyz napr. v oblasti autentikaci a bezpecnosti sotva nastudujes a dokoncis jednu implementaci, uz ti vyhrozuji, ze ji nahradi jinou  (uz abych byl v duchodu - deska za 30  :) ).

Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4546
  • Karma: 40
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Array DML (FireDAC) ->Zostáva neuvoľnená pamäť
« Odpověď #54 kdy: 13-07-2019, 08:11:51 »
Nepamätám si človeka, ktorý by sa tak neskutočne tešil na dôchodok :D
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2611
  • Karma: 133
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Array DML (FireDAC) ->Zostáva neuvoľnená pamäť
« Odpověď #55 kdy: 13-07-2019, 08:37:25 »
Nepamätám si človeka, ktorý by sa tak neskutočne tešil na dôchodok :D
Jj, vzdyt jdu o 2 roky driv :)

Jako cloveku, ktery od malicka bastlil HW se zdal SW jako zajimava zalezitost. Ale kdybych se mel znovu rozhodovat, tak dneska bych sel smerem molekularni biologie/genetika. Ale kdo vi, co bude za 50 let, ze :)
« Poslední změna: 13-07-2019, 08:47:16 od pf1957 »

Offline František

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 523
  • Karma: 6
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občas 10.2.3 comunity
Re:Array DML (FireDAC) ->Zostáva neuvoľnená pamäť
« Odpověď #56 kdy: 16-09-2019, 07:42:29 »
btw: zaujimalo by ma ako mas porieseny ten rychly parsing XMLka...
a aj to, ako dlhe retazce tam mas...