Autor Téma: Prepinani balicku IDE  (Přečteno 1232 krát)

Offline raul

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 267
  • Karma: 14
    • Verze Delphi: FPC :D
Prepinani balicku IDE
« kdy: 17-09-2019, 14:02:13 »
Zdravim,
pred lety jsem mel nejakou utilitku na zapinani a vypinani balicku samotneho IDE - ne komponent. IDE se tim dalo zbavit nepodstatnych funkcnosti a obcas se zestabilnelo, obcas zrychlilo.

Je neco podobneho pro XE 10.3.2, pripadne jak balicky vypinat rucne a kteych se vylozene mozno zbavit (nepouzivam git, nepouzivam refactoring a hodne dalsich veci) ?

Diky
Lazarus 1.6.3:), FPC, Intel/Arm, Windows/Linux

Offline Slappy

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 185
  • Karma: 11
  • Slappy
    • Verze Delphi: 10.2 Tokyo + Vsetky :)
    • unSigned
Re:Prepinani balicku IDE
« Odpověď #1 kdy: 17-09-2019, 14:34:57 »
Da sa to vypnut cez Win registre, nestaci to?
Moje projekty: http://www.unsigned.sk Tvorba cool dizajnovych instalatorov v NSIS a Inno Setup. Rozsirenie pre Visual Studio a RAD Studio pre tvorbu NSIS a Inno Setup instalatorov.

Offline raul

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 267
  • Karma: 14
    • Verze Delphi: FPC :D
Re:Prepinani balicku IDE
« Odpověď #2 kdy: 17-09-2019, 14:37:01 »
Nekoukal jsem, do registru se mi moc hrabat nechce. Nejaka dokumentace kde co jak apod ?
Lazarus 1.6.3:), FPC, Intel/Arm, Windows/Linux

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 781
  • Karma: 43
    • Verze Delphi: 10.3
Re:Prepinani balicku IDE
« Odpověď #3 kdy: 17-09-2019, 14:52:12 »
Používám:

Vypnout Startpage:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Embarcadero\BDS\20.0\Known IDE Packages
$(BDS)\Bin\startpageide260.bpl = _Start Page IDE Package

(dopíše se to podtržítko na začátek textu)

Offline raul

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 267
  • Karma: 14
    • Verze Delphi: FPC :D
Re:Prepinani balicku IDE
« Odpověď #4 kdy: 17-09-2019, 16:11:25 »
Ty podtrzitkovany to pak nenacita ?
Lazarus 1.6.3:), FPC, Intel/Arm, Windows/Linux

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 781
  • Karma: 43
    • Verze Delphi: 10.3
Re:Prepinani balicku IDE
« Odpověď #5 kdy: 17-09-2019, 16:14:02 »
Nenačítá, ale odkaz na dokumentaci k tomu nemám.

Offline raul

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 267
  • Karma: 14
    • Verze Delphi: FPC :D
Re:Prepinani balicku IDE
« Odpověď #6 kdy: 17-09-2019, 16:16:51 »
Dik. Budu zkouset. Delam pro mobil a nekdy se ide zasekava dost (treba na pul minuty), takze radeji povypinam co nepotrebuju. Rychlosti kompu to nebude :)
Lazarus 1.6.3:), FPC, Intel/Arm, Windows/Linux

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 781
  • Karma: 43
    • Verze Delphi: 10.3
Re:Prepinani balicku IDE
« Odpověď #7 kdy: 17-09-2019, 16:19:11 »
Ještě mám v poznámkách toto, ale nevím, zda LiveBinding či jak se to jmenuje nepotřebuješ:

Ze složky C:\Program Files (x86)\Embarcadero\Studio\20.0\bin se smažou/přesunou soubory:
dclbindcomp250.bpl
dclbindcompfmx250.bpl
dclbindcompvcl250.bpl
dclbindcompfiredac250.bpl
dclbindcompdbx250.bpl

Offline Slappy

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 185
  • Karma: 11
  • Slappy
    • Verze Delphi: 10.2 Tokyo + Vsetky :)
    • unSigned
Re:Prepinani balicku IDE
« Odpověď #8 kdy: 18-09-2019, 12:03:08 »
Nekoukal jsem, do registru se mi moc hrabat nechce. Nejaka dokumentace kde co jak apod ?

Kdeze  :D
Je to skor pokus omyl, nie je to oficialny sposob. Ide o premenovanie kluca v registroch aby balicek IDE nenaslo a nenacitalo.
No a popis tych balickov skusim pohladat, bolo to na nejakom fore...
Moje projekty: http://www.unsigned.sk Tvorba cool dizajnovych instalatorov v NSIS a Inno Setup. Rozsirenie pre Visual Studio a RAD Studio pre tvorbu NSIS a Inno Setup instalatorov.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2349
  • Karma: 102
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Prepinani balicku IDE
« Odpověď #9 kdy: 26-09-2019, 10:10:02 »
Nekoukal jsem, do registru se mi moc hrabat nechce. Nejaka dokumentace kde co jak apod ?

Kdeze  :D
Je to skor pokus omyl, nie je to oficialny sposob. Ide o premenovanie kluca v registroch aby balicek IDE nenaslo a nenacitalo.
No a popis tych balickov skusim pohladat, bolo to na nejakom fore...

Ne je to oficiální postup, viz https://community.idera.com/developer-tools/b/blog/posts/removing-the-community-toolbar, je to myslím někde i v helpu

Embarcadero MVP - Czech republic