Ľahko sa povie, ťažko sa vykoná.
Je to celoslovenský dodávateľ pre veľké firmy, má takmer 200 zamestnancov - komu tam môžem nakopať
?
Aby som nekrivdil dodávateľovi - on dodal so softvérom aj reporty (tvorené v ReportBuilderi). Tieto reporty som ja ešte na naše podmienky dopracoval tak, aby sme nemuseli ručne vypisovať polia, ktoré sa často menia. Skúšal som pôvodne priamo cez úpravu šablóny reportu niečo vytvoriť (akýsi Form so zoznamom, z ktorého by si užívateľ iba vybral správne meno a kliknutím myši vložil do reportu), ale na nič také použiteľné tam nie je (vstavaný ReportBuilder má len oklieštené funkcie). Bol som rád, že som tam našiel a využil jednu použiteľnú vstavanú funkciu - akýsi InputSBox. Keď ho užívateľ vyplní, mená sa vložia do reportu:
Ako ďalší krok som chcel užívateľom (teda našim účtovníčkam vo firme
) ponúknuť pomocou ďalšieho programu zoznam mien na výber (s následným vložením do textového poľa), aby nemuseli stále vyplňovať tieto polia na klávesnici. Lebo neraz sa stalo, že sa pomýlia (po odoslaní formulára) a musia vypisovať všetko nanovo (ak chcú opraviť jednu textovú položku).
Celý program (aj s reportom) však beží ako RemoteApp...