Autor Téma: Obsluha cudzieho programu  (Přečteno 10796 krát)

Offline Slavomir

• Mladík
  • **
    • Verze Delphi: 10.3 CE, Lazarus 2.0.10
    • RQ Money
Re:Obsluha cudzieho programu
« Odpověď #15 kdy: 22-07-2021, 12:00:24 »
To mi pripomelo, ze se mi pred radou let libil Sikuli - obecny nastroj pro analyzu zobrazeneho obsahu a simulaci user actions.https://github.com/RaiMan/SikuliX1
Mrkol som na SikulX, vyzerá to super. Prišiel som však medzitým na iné riešenie. :) Snažil som sa vyrobiť už niečo dávno vytvorené.
To, čo som plánoval urobiť, v pohode zvláda obyčajný portable programček Quick paste text - (samotné exe o veľkosti 380 kb, nič viac!). Po nadefinovaní klávesových skratiek a konkrétneho textu mi vkladá do príslušného okna (na miesto kurzora) požadovaný text. Jednoduché, rýchle, účinné...
Testoval som potom viac podobných programov, mnohé neboli portable alebo používali množstvo knižníc. Tento vyzerá byť najjednoduchší.
IDE - Lazarus, Delphi
Program - RQ Money

Offline Jan Fiala

• Hrdina
    • Verze Delphi: 10.4.1
    • PSPad editor
« Odpověď #16 kdy: 23-07-2021, 18:29:57 »
Nezkoušel jsi se dívat na programy, které tohle přímo řeší? Např. AutoIt3 apod.
Je to skriptovací jazyk právě pro podobné automatizace, tuším, že tam byl i nahrávač, kdy jsi nahrál skript tím, že jsi prostě dělal, co chceš, aby dělal a následně to pak můžeš doplnit třeba o ty své seznamy.

Offline Slavomir

• Mladík
  • **
    • Verze Delphi: 10.3 CE, Lazarus 2.0.10
    • RQ Money
« Odpověď #17 kdy: 07-09-2021, 04:58:26 »
Jan, ďakujem za tip. Pozeral, vyzerá to zaujímavo, ale aj náročnejšie. Skriptovací jazyk až tak neovládam.
IDE - Lazarus, Delphi
Program - RQ Money