Autor Téma: TForm vs TFrame  (Přečteno 800 krát)

Offline Daniel_Andrascik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 465
  • Karma: 20
    • Verze Delphi: D2007, XE3
TForm vs TFrame
« kdy: 21-10-2019, 15:49:38 »
Je mozne v FMX vytvorit dynamicky TForm tak ako keby to bol TFrame? Vo VCL jednoducho po vytvoreni noveho formu zmenime jeho parent a form bude kludne umiestneny trebarz na komponente TPanel. Vo FMX formulare bud vlastnost parent nemaju, alebo je read only. TFrame funguje vo FMX strasne... Aj vo VCL ma TFrame oproti TForm urcite obmedzenia, takze uprednostnujem radsej TForm pred TFrame...

Offline raul

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 274
  • Karma: 15
    • Verze Delphi: FPC :D
Re:TForm vs TFrame
« Odpověď #1 kdy: 21-10-2019, 17:02:11 »
Resim to zrovna ve vlaknu vedle. A funguje to. Nezmenim parent formulare, ale parent tlayout, ktery na nem mam. (No a nevolam subform.show :) )
Lazarus 1.6.3:), FPC, Intel/Arm, Windows/Linux

Offline Daniel_Andrascik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 465
  • Karma: 20
    • Verze Delphi: D2007, XE3
Re:TForm vs TFrame
« Odpověď #2 kdy: 21-10-2019, 18:46:08 »
heh, super, dik. Tie frames fakt treba zabit, rozsekat, zahrabat spolu s podzemnou nukleranou nalozou a odpalit to...