IDE Improvements in RAD Studio 10.3.3 https://community.idera.com/developer-tools/b/blog/posts/ide-improvements-in-rad-studio-10-3-3
No, jenže:
Editor tabs show modified status - to jen vrátili funkci, která tam dříve byla a z minulé verze ji kdo ví proč odstranili. Jestli je tam puntík nebo hvězdička, která tam myslím byla dřív, je mi celkem jedno.
Changing IDE Font and Font Size - já nevyužiju, ale každopádně je to užitečná funkce, když už tedy ani v roce 2019 stále ještě není podpora HDPI. Otázkou je
Welcome Page Tweaks - dosud vždy, když jsem nechal Start page zapnutou, psala při zavírání IDE cosi o chybě ve skriptech a zda hodlám skript ladit. Takže ji vypínám v registru hned po instalaci. Ve verzi 10.3.3 jsem ji nezkoušel. Pro mne není ničím užitečná, stejně skoro vždycky pokračuju v tom, co bylo otevřeno minule (a to se otevře samo), nebo dám File, Reopen.
Theming Improvements - asi málo využívám, nevšimnul jsem si žádného rozdílu k lepšímu. Zato se mi zdá, že přepnutí klávesou F12 trvá někdy déle a je doprovázeno novým blikáním (jsem ve formuláři, stisknu F12, IDE si 5x blikne než zobrazí kód, trvá to řekněme lehce přes půl sekundy). Takže jestli je někde jiná barvička nebo o 1 pixel jiný rámeček, to je vážně super, ale že bych konečně viděl celý text v Object inspectoru, skoro rok poté, co jim byla chyba nahlášena, a nemusel si delší texty jak idiot psát bokem a do IDE je vkládat? To bych chtěl moc...
Quality - ehm... Nově každý den restart IDE, protože přestalo fungovat okno Projects. Toolbary nahoře, které se po upgrade trochu posunuly, "výborně" reagují na pokus o přesun myší - když už tedy vůbec zareagují na chycení za ty tečky, často skočí na naprosto nečekané místo, případně táhnu jeden toolbar, IDE si problikne a najednou táhnu jiný, aniž bych mezitím pustil tlačítko myši...