Tak pokud řešíš eNeschopenku, tak tu mám aktuálně vyřešenou a s certifikáty na čemkoliv nebyl problém, u nás většina zákazníků bude mít normálně čipovou kartu, při podepisování většinou zadají PIN, objeví se jim virtuální klávesnice. Jen si dej pozor, že na rozdíl od EET tady budou v některých případech potřeba certifikáty tři - ten veřejný od ČSSZ pro zašifrování směrem k nim, pro podepisování a pro dešifrování směrem od nich. Funguje to totiž tak, že směrem na ČSSZ VREP to zašifruješ jejich veřejným certifikátem, který je ke stažení na jejich stránkách. Zároveň ve svém requestu v DZDPN v elementu SifrovaciCertifikat zašleš veřejnou část svého šifrovacího certifikátu. V ČSSZ Message zase připojíš podpis pomocí podpisového certifikátu - prostě klasika element Signature. U nás jsme řešili právě to, že někteří klienti mají podpisový certifikát jenom pro podepisování, je zablokovaný pro šifrování dokumentů. K tomu používají jiný certifikát. Je to přímo i popsáno v dokumentaci od ČSSZ - která je mimochodem překvapivě velice dobrá - že dle nějakých pravidel není úplně korektní certifikát k podepisování používat i k šifrování. Já při testování jsem si to udělal tak, že jsem měl podpisový certifikát a jako šifrovací jsem použil ten testovací z EET a s testovacím rozhraním ČSSZ VREP to šlape jako hodinky, teď už řeším zpracování jejich XML (DZDPNOdpoved). Takže naprosto v pohodě dle té dokumentace jsem to dostal do stavu, že po dešifrování mám jejich platné XML s nemocnostmi. Pročti si pořádně ten jejich dokument pro vývojáře, je to tam perfektně vše popsané, až se divím, že státní správa toto vyplodila - tady jednoznačná pochvala pro IT tým ČSSZ.
Zklamu Tě ale v jedné věci. Z různých důvodů již jsem toto řešení nenaprogramoval v Delphi - tedy tu část komunikace s ČSSZ VREP. EET ale ano a myslím si, že i ten VREP by měl v Delphi jít v pohodě.