Autor Téma: Jak přidat Tab do tTabControl?  (Přečteno 321 krát)

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 933
  • Karma: 46
    • Verze Delphi: 10.3
Jak přidat Tab do tTabControl?
« kdy: 04-02-2020, 14:46:57 »
S FMX si opravdu připadám jak debil... Můžete mě někdo nakopnout, jak se do tTabControl dá přidat další tab? Jasně že se můžu ručně vrtat v .fmx souboru, ale hádám, že to jde i nějak lépe. Ať zkouším pravým tlačítkem kam chci, nic příhodného se mi nedaří najít.

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 933
  • Karma: 46
    • Verze Delphi: 10.3
Re:Jak přidat Tab do tTabControl?
« Odpověď #1 kdy: 04-02-2020, 14:53:54 »
Á, už vidím: zobrazit okno Structure, tam kliknout pravým na Pages...

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2479
  • Karma: 103
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Jak přidat Tab do tTabControl?
« Odpověď #2 kdy: 24-02-2020, 11:09:04 »
No ja nevim, prava mys na TTabControl a viz obrazek
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 933
  • Karma: 46
    • Verze Delphi: 10.3
Re:Jak přidat Tab do tTabControl?
« Odpověď #3 kdy: 24-02-2020, 11:20:14 »
U mě se to zobrazovalo jinak (taby vyplní celý ten horní řádek, takže když se tam klikne pravým, pracuje se už s jednotlivým tabem):
« Poslední změna: 24-02-2020, 11:23:01 od vandrovnik »

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2479
  • Karma: 103
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Jak přidat Tab do tTabControl?
« Odpověď #4 kdy: 24-02-2020, 11:36:12 »
Musis se dostat na TTabControl a nemit vybran Tab, podobne je to i u VCL a TPageControl. Ale asi to je nekdy jednodussi pres structure.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 933
  • Karma: 46
    • Verze Delphi: 10.3
Re:Jak přidat Tab do tTabControl?
« Odpověď #5 kdy: 24-02-2020, 12:02:01 »
No, jenže on se vykreslí tak, že taby zaberou všechno místo (možná se to dá někde nějak přepnout, nevím). Říkal jsem si, že to obelstím tak, že kliknu na tab, stisknu Esc (potud dobré), pak stisknu klávesu pro zobrazení místní nabídky - ale houby, to zobrazí úplně divnou nabídku.