Autor Téma: Android - StartUpCopy problém s nenalezením souboru v assets  (Přečteno 167 krát)

Offline age.new

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 208
  • Karma: 0
Vážená komunito,

narazil jsem na další problémy při umístění aplikace na Android zařízení. Aplikace hned po startu zamrzne s chybou:
Project XXX.apk raised exception class EStartUpCopyException with message 'Cannot deploy, "internal/bell.3gp" file not found in assets'.

Samozřejmě, že jsem přidal bell.3gp do .\assets\internal\ v Deployment okně. Souhlasí i velikosti písmen. Aplikace ale po spuštění na Android zařízení zahlásí toto. Zkoušel jsem i nastavit různá práva, restart Delphi ... nic nepomohlo. Jsem z toho zmatený, proč se to vůbec děje. Postupoval jsem podle Embarcadero návodu.

Neví náhodou někdo, jak to spravit?

Děkuji.

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 976
  • Karma: 46
    • Verze Delphi: 10.3
Re:Android - StartUpCopy problém s nenalezením souboru v assets
« Odpověď #1 kdy: 09-04-2020, 23:47:24 »
Ahoj,

a nemáš třeba ten soubor nastavený v deploy jen pro Debug nebo jen pro Release, a pak zkoušíš tu druhou variantu?

Offline age.new

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 208
  • Karma: 0
Re:Android - StartUpCopy problém s nenalezením souboru v assets
« Odpověď #2 kdy: 10-04-2020, 09:05:15 »
Mě se ty soubory přidávají jen do Release. Ten používám pro ostrý deployment.

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 976
  • Karma: 46
    • Verze Delphi: 10.3
Re:Android - StartUpCopy problém s nenalezením souboru v assets
« Odpověď #3 kdy: 10-04-2020, 09:12:06 »
Já si všechny přidával do Debug i do Release, protože jinak by tam při ladění hádám chyběly.
Jinak ručním vrtáním v nějakém souboru se dá docílit toho, že nejsou specifické ani pro Debug, ani pro Release a teoreticky by se měly použít pro oba, ale nenašel jsem pak odvahu to tak nechat :-)

Offline age.new

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 208
  • Karma: 0
Re:Android - StartUpCopy problém s nenalezením souboru v assets
« Odpověď #4 kdy: 10-04-2020, 09:18:43 »
Tak už to funguje - najednou to běhá. Jen jsem soubor odebral a přidal v Deployment okně (což už jsem dělal i včera bez úspěchu). Delphi asi mělo špatný den.