Autor Téma: Aký index vytvoriť  (Přečteno 201 krát)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4826
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: XE7 professional
Aký index vytvoriť
« kdy: 27-03-2020, 10:43:19 »
Kód: [Vybrat]
WHERE D.FKFOCS = :FKFOCS AND WW.YEARS = :YEARS AND D.DEPOSITPERIOD BETWEEN :DATEFROM AND :DATETO
  • FKFOCS + DEPOSITPERIOD
  • FKFOCS a samostatne DEPOSITPERIOD
V tabuľke sa dá dostať na milión záznamov. Ďakujem.
Edit: Ak to ide, vymažte to. Neuvedomil som si že, YEARS je v inej tabuľke.
« Poslední změna: 27-03-2020, 10:47:12 od Stanislav Hruška »
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2726
  • Karma: 133
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Aký index vytvoriť
« Odpověď #1 kdy: 27-03-2020, 11:04:47 »
Kód: [Vybrat]
WHERE D.FKFOCS = :FKFOCS AND WW.YEARS = :YEARS AND D.DEPOSITPERIOD BETWEEN :DATEFROM AND :DATETO
  • FKFOCS + DEPOSITPERIOD
  • FKFOCS a samostatne DEPOSITPERIOD
V tabuľke sa dá dostať na milión záznamov. Ďakujem.
Edit: Ak to ide, vymažte to. Neuvedomil som si že, YEARS je v inej tabuľke.
Sice je mozne vest intelektualni seance napr. nad http://www.ibphoenix.com/resources/documents/how_to/doc_399, ale vzdycky jsme to delali tak, ze jsme zadali SQL prikaz a spustili na nej performance/plan analyzer (konkretne v IBExpertu) a podivali se, kde je bottle-neck a co s nim muzeme udelat a u dat, kde se intenzivne zapisovalo jsme overovali, jakou cenu platime napr. za pridani indexu apod.

A to vyzkouseni vetsinou zabere stejne casu, jako se ptat nekde na foru ;-)

« Poslední změna: 27-03-2020, 11:07:44 od pf1957 »

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4826
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Aký index vytvoriť
« Odpověď #2 kdy: 27-03-2020, 12:38:45 »
Vďaka. Ohľadom indexov sa už nebudem pýtať.
Pýtal som sa preto, lebo som si myslel, že existujú nejaké pravidlá podľa ktorých sa to dá určiť. No, nejaké pravidlá, skôr odporúčania, existujú ale rozhodujúci bude ten test.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2726
  • Karma: 133
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Aký index vytvoriť
« Odpověď #3 kdy: 27-03-2020, 13:14:01 »
rozhodujúci bude ten test.
Urcite. Uz jen proto, ze funkce optimalizatoru se muze verze od verze lisit i u stejneho RDBMS.