Databáze > MS SQL

T-SQL stored procedure - ladění

(1/2) > >>

mirus:
Zdravím všechny, trošku uteču od Delphi.
Jak ladíte T-SQL procedury, když v novém SSMS 18 již tato možnost není?
Zkoušel jsem doporučovaný postup pomocí Visual Studia 2019 + SSDT.
Ladění "query" sice spustím, ale nechce mi při krokování provést "step into F11" do procedury, když si spustím ladění uložené SQL procedury.
Dočetl jsem se, že je potřeba si otevřít SQL kód do dalšího TABu (záložka editoru), a že by to potom mělo fungovat i s vnořením do procedury , ale ladící proces mi pokračuje jako "step over" a nedaří se mi vnořit do procedury a ladit ji.
Zkoušel jsem i dle oficiálního návodu od MS na internetu. SQL Server je lokální verze 2016. Mám aktualizované poslední VS 2019.
Teď mne napadlo, jestli to funguje jenom v kombinaci SQL Server 2017 (místo 2016, nezkoušel jsem ještě) ???

Máte s tím někdo zkušenost?

kopavel:
Zdravím,
pokud potřebuju opravdu "ladit" T-SQL, mám vedle SSMS 18 ještě nainstalované staré SSMS 17.9.1  ;)

kopavel:
Ještě jednou zdravím,
zkusil jsem ještě VS 2019 Comm. 16.5.2 (s doinstalovaným SSDT) proti lokálnímu SQL Serveru 2017 Dev. a fungovalo bez zaváhání - volané procedury si otevíralo samo v dalších TABech podle potřeby.
Postup třeba zde:
https://spin.atomicobject.com/2016/08/24/debug-stored-procedures/

mirus:
Podle toho návodu mi to takto jde, ale nejde vstupovat do procedůr (neotevírají se). Mám SQL 2016. Zkusím reinstal popřípadě 2017 a dám vědět.

mirus:
Tak jsem odinstaloval SQL Server 2016 a nainstaloval 2017 a dělá to samé.
Ladí, ale nevnořuje se do procedury. Snažím se vnořit pomocí klávesy F11 během krokování "Query"

Přiložil jsem ukázkový snímek obrazovky, že nejsem snad úplnej nekňuba.

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

Přejít na plnou verzi