Autor Téma: Zobrazovani dat z TSimpledataset v DbGrid  (Přečteno 146 krát)

Offline Dobrota

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 2005
Zobrazovani dat z TSimpledataset v DbGrid
« kdy: 03-04-2020, 08:54:20 »
predelavam ve starsich Delphi 10 nejakou DB aplikaci puvodne fungujici pres Interbase komponenty do dBExpress, pripojeni do DB i provadeni dotazu atd.. funguje. Pro jednoduchost jsem pro zobrazovani v DbGrid pouzil TSimpleDataset coz take funguje a je overeno ze v SimpleDataset.Dataset vraci spravna data, je ale problem se zobrazenim v DbGrid. To je klasicky pres Datasource a ten ma nastaven Dataset na SimpleDataset. Po provedeni dotazu v Simpledataset se ale v Dbgrid zobrazi pouze v zahlavich  sloupcu nazvy fieldu z provedeneho dotazu, ale zadne radky s daty, i kdyz vysledek je zarucene neprazdny.
Zkousel jsem misto teto jednodussi komponenty i klasickou sadu TSQLCon - TSQLDataset - TDatasetProvider - TClientDataset, v ClientDataSet mam opet po dotazu spravna data ale po napojeni na Datasource, ktery pouziva DbGrid se zda, ze vysledek bude opet stejne podivny.
Nevite cim by to mohlo byt ? Predem diky za rady

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 976
  • Karma: 46
    • Verze Delphi: 10.3
Re:Zobrazovani dat z TSimpledataset v DbGrid
« Odpověď #1 kdy: 03-04-2020, 09:37:23 »
Nemáš u toho DbGridu nastaveno DefaultDrawing = False a přitom chybí implementace toho kreslení?

Offline Dobrota

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 2005
Re:Zobrazovani dat z TSimpledataset v DbGrid
« Odpověď #2 kdy: 03-04-2020, 11:21:09 »
Diky za tip, tim to ale bohuzel neni. Jeste jsem na zkousku nastavil zpet bez jakychkoliv jinych zmen vlastnosti DBGrid a DataSource jen DataSource.Dataset zpet na TIbQuery a zobrazovani v gridu normalne funguje.  TSQLQuery ale pouzit nejde protoze je unidirectional a ma dalsi omezeni, vyplyvajici z vlastnosti DbExpress

Offline Dobrota

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 2005
Re:Zobrazovani dat z TSimpledataset v DbGrid
« Odpověď #3 kdy: 03-04-2020, 13:35:42 »
Tak problem vyresen necekanym zpusobem. I kdyz nastavim po dotazu ClientDataset.Active true coz by melo poslat aktualni data / vysledek do Datasource ktery pouziva DbGrid to bohuzel nestaci, je potreba jeste zavolat DbGrid.Datasource.DataSet.Refresh