Tak příště nemluvme o classic undocked je pryč, ale konkrétně o tomto konkrétním problému, tj. zároveň pohled na form a kod. Tohle je podle všeho řešitelné dokováním.
No, tak nějak intuitivně jsem (možná chybně) předpokládal, že obě věci spolu souvisí, a že classic undocked layout variantu Embcd ruší z toho důvodu, že se jim léta nedařilo vychytat chyby nastávající hlavně při floating form designeru (tj.Embedded designer off), které zřejmě nastaly poprvé když se dokování zavedlo.
Ona je otázka, co to je tedy vlastně Classic undocked? IMHO to znamená, že si můžu z hlavního okna 'oddokovat' všechna okýnka která tam jsou, až mi zbyde jen hlavní menu s toolbary. Teď se to dá v D10.4.1 vlastně taky udělat, až na to okno s code editorem, které je v hlavním okně zamknuté a vytáhnout nejde.
(Díky tomu nemůžu mít codeEditor roztažený na celou výšku monitoru (ať už hlavního nebo vedlejšího), pořád mi nad ním bude strašit pruh s hlavním menu (který mi vždy stačil jen v levé menší půlce obrazovky, protože pracuju klávesnicí a ikon mi stačilo těch pár k manipulaci s komponenty na formuláři, jako bringToFront apod.), ale bez toho se dá konec konců žít.)
Jasně že floating designer je druhá věc. Klidně na to můžeme založit jiné vlákno. Ale jak's myslel tedy že to je řešitelné dokováním, když přepínač Embedded designer zmizel a bez F12 (který mi kód schová) si z kódu formulář prostě nezobrazím?
Stále si nejsem jist jestli mluvíme o tom samém, ale to co mi nejvíc chybí nejlíp popsal a z duše mi mluví J.P. Dijkstra
ve svém diskusním příspěvku pod zmiňovaným článkem.