Autor Téma: Export/Import Paradox/xBase bez BDE  (Přečteno 322 krát)

Offline ShaneZB

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 34
  • Karma: 0
  • HJ-SOFT s.r.o.
    • Verze Delphi: Delphi 10
Export/Import Paradox/xBase bez BDE
« kdy: 17-06-2020, 08:13:04 »
Ahoj všem
Migruju aplikaci z BDE na FireDAC. A to tak, že unity pro BDE (DBTables a pod.)  jsem obsahově změnil tak, že tam jsou stejně pojmenované třídy, ale postavené na třídách FireDACu. To funguje OK, ale díky tomu není možné používat současně přístup přes BDE (což ani nechci). Ale jsou tam různé importy/exporty a, mimo jiné, i do Paradox, dBase a FoxPro. Sice se už skoro nepoužívají, ale zaříznout úplně to nemůžu.
Jak to pořešit, když se už BDE nebude instalovat? Došel jsem k těmto možnostem:
1) ODBC: musel by se dost předělat uživatelský dialog a tomu se mi nechce věnovat čas (vzhledem k frekvenci používání)
2) našel jsem Paradox reader  - má s tím někdo nějaké zkušenosti?
3) vytvořit DLL a v něm použít přístup přes BDE - se skřípěním zubů bychom to u těch, kteří to potřebují, BDE provozovali
Nechci vymejšlet kolo: jsou nějaké lepší možnosti?

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2920
  • Karma: 106
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Export/Import Paradox/xBase bez BDE
« Odpověď #1 kdy: 17-06-2020, 08:33:56 »
Pouzit DLL a tam to cist pres ODBC, tj. kombinace 1 a 3 :-)
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Jan Fiala

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 212
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: 10.4.1
    • PSPad editor
Re:Export/Import Paradox/xBase bez BDE
« Odpověď #2 kdy: 19-06-2020, 20:03:31 »
Paradox bych zaříznul, pro exporty do dBase existuje nativní stařičká TDBF, která funguje fajn bez jakýchkoliv ovladačů. DBF je takový standard, který zvládne FoxPro, Excel a v podstatě kde co.