Autor Téma: conversion error from string "2016-02-01"  (Přečteno 1146 krát)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5615
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
conversion error from string "2016-02-01"
« kdy: 17-06-2020, 09:53:44 »

Kód: [Vybrat]
  FqryUI.SQL.Text := FqryUI.SQL.Text + 'WITH'+
  ' ASA AS'+
    ' (SELECT SA.IDSUBACCOUNTS, SA.FKFOCS'+
    ' FROM SUBACCOUNTS SA'+
    ' WHERE (SA.ALLFOC = :ALLFOC) AND (SA.FKFOCS = :FKFOCS)),'+
  ' SEP AS'+
    ' (SELECT SP.FKSERVICES, SP.IDSERVICEPARAMETERS AS FKSERVICEPARAMETERS, SP.PERIOD'+
    ' FROM SERVICEPARAMETERS SP'+
    ' WHERE (SP.PERIOD = :YEARS)),'+
  ' SAC AS'+
    ' (SELECT DISTINCT SP.FKSERVICES, ISM.FKSUBACCOUNTS'+
    ' FROM INVO_N_SUMS ISM'+
    ' INNER JOIN SERVICEPARAMETERS SP ON (ISM.FKSERVICEPARAMETERS = SP.IDSERVICEPARAMETERS))'+
.
  ' SELECT ASA.FKFOCS, SEP.PERIOD AS YEARS, SEP.FKSERVICEPARAMETERS, D.FKOWNER_FLAT,'+
    ' COALESCE(SAC.FKSUBACCOUNTS, ASA.IDSUBACCOUNTS) AS FKSUBACCOUNTS,'+
    ' SP.FKCATEGORIES, D.DEPOSITPERIOD, D.DEPOSIT, D.PAY, D.PAY - D.DEPOSIT AS BALANCE'+
  ' FROM ASA,'+
    ' DEPOSITS D'+
    ' INNER JOIN SERVICEPARAMETERS SP ON (D.FKSERVICEPARAMETERS = SP.IDSERVICEPARAMETERS)'+
    ' LEFT OUTER JOIN SAC ON (SP.FKSERVICES = SAC.FKSERVICES)'+
    ' INNER JOIN SEP ON (SEP.FKSERVICES = SP.FKSERVICES)'+
//  ' WHERE (D.DEPOSITPERIOD BETWEEN CAST(:DATEFROM AS DATE) AND CAST(:DATETO AS DATE))';
  ' WHERE (D.DEPOSITPERIOD BETWEEN :DATEFROM AND :DATETO)';
.
  FqryUI.ParamByName('DATEFROM').AsDate := oCommonData.BillingFrom;  //  TDate
  FqryUI.ParamByName('DATETO').AsDate := oCommonData.BillingTo;
Citace
raised exception class EIBNativeException with message '[FireDAC][Phys][FB]conversion error from string "2016-02-01"'.
Je to DATEFROM, ktorý sa nikde inde nevyskytuje.
Nepomohlo ani pretypovanie. Fungovalo to a nič som tu nemenil. FqryUI vytváram dynamicky.

W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5615
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:conversion error from string "2016-02-01"
« Odpověď #1 kdy: 17-06-2020, 13:31:42 »
Bol som na 100 % presvedčený, že som tabuľku nemenil. Nie je to pravda.
To sa už sám nad sebou nestačím čudovať.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3119
  • Karma: 135
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:conversion error from string "2016-02-01"
« Odpověď #2 kdy: 17-06-2020, 13:59:46 »
Bol som na 100 % presvedčený, že som tabuľku nemenil. Nie je to pravda.
To sa už sám nad sebou nestačím čudovať.
No a co nejaky ten VCS, pouzivas? Mam dojem, ze jsi koketoval Git... Pak neni nic jednoduzsiho, nez si nechat porovnat zdrojovky v ruznych revizich.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5615
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:conversion error from string "2016-02-01"
« Odpověď #3 kdy: 17-06-2020, 16:29:21 »
Používam Git. No ak zmeníš štruktúru DB tabuliek, tak Ti to nepomôže.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3119
  • Karma: 135
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:conversion error from string "2016-02-01"
« Odpověď #4 kdy: 17-06-2020, 16:31:32 »
Používam Git. No ak zmeníš štruktúru DB tabuliek, tak Ti to nepomôže.
Jak to :-O My vzdycky vytvarime scripty, ktere se daji aplikovat napr. u zakaznika aj., takze mame nejaky primarni create script a pak zmenove skripty ke kazde evoluci schematu, stejne jako scripty pro naplneni cisleniku aj. primarnich dat. A ty jsou samozrejme pod spravou VCS, takze se da pomerne jednoduse zjistit kdo a jako co zmenil.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5615
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:conversion error from string "2016-02-01"
« Odpověď #5 kdy: 17-06-2020, 17:12:33 »
U mňa to je úplne iné. DB mením za pochodu a ručne. Nie je nikde expedovaná. Takže sa hrám na vlastnom piesku. To čo popisuješ príde do úvahy v ďalšom štádiu. Ak bude existovať nejaký užívateľ programu.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3119
  • Karma: 135
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:conversion error from string "2016-02-01"
« Odpověď #6 kdy: 17-06-2020, 19:34:59 »
To čo popisuješ príde do úvahy v ďalšom štádiu.
Podle toho, co tam vyvadis, tak vcera bylo pozde  :)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5615
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:conversion error from string "2016-02-01"
« Odpověď #7 kdy: 17-06-2020, 20:10:05 »
Je to lenivosť a nedôslednosť. Kedže som vedel, že som urobil v štruktúre DB viac zmien, tak som mal automaticky skontrolovať všetky tabuľky prichádzajúce do úvahy.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Online Jirka

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 367
  • Karma: 9
    • Verze Delphi: XE2
Re:conversion error from string "2016-02-01"
« Odpověď #8 kdy: 18-06-2020, 10:26:09 »
U mňa to je úplne iné. DB mením za pochodu a ručne. Nie je nikde expedovaná. Takže sa hrám na vlastnom piesku. To čo popisuješ príde do úvahy v ďalšom štádiu. Ak bude existovať nejaký užívateľ programu.
Někdy mě tak napadá jestli tady existuje ještě nějaký člověk který investoval tolik času a financí  do projektu který se vůbec nepoužívá a má pořád sílu v tom pokračovat..

Jinak co se týká verzí struktury databáze - ja nepoužívám  rozdílové skripty ale v případně změny ve strukture ukládám starší verzi databáze pod pořadovým číslem a pokracuji novou verzí.
tak mám k dispozici "originály všech"  distribuovaných verzí
 

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5615
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:conversion error from string "2016-02-01"
« Odpověď #9 kdy: 18-06-2020, 12:00:10 »
Citace
Někdy mě tak napadá jestli tady existuje ještě nějaký člověk který investoval tolik času a financí  do projektu který se vůbec nepoužívá a má pořád sílu v tom pokračovat..
:) Povedz mi, čo by som mal robiť. Som na dôchodku, sám v garsónke a už som investoval toľko energie, času a financií, žeby bolo hriechom to nedokončiť.
Ja sa radšej pripojím k tým skriptom. Neviem si predstaviť, vlastne viem, žeby som do novej verzie musel kopírovať všetky záznamy z predchádzajúcej verzie. To nehovorím o tom, kedy by zákazník skočil napr. z ver. 3 na 6.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Online Jirka

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 367
  • Karma: 9
    • Verze Delphi: XE2
Re:conversion error from string "2016-02-01"
« Odpověď #10 kdy: 18-06-2020, 12:39:49 »
Neviem si predstaviť, vlastne viem, žeby som do novej verzie musel kopírovať všetky záznamy z predchádzajúcej verzie. To nehovorím o tom, kedy by zákazník skočil napr. z ver. 3 na 6.
Lze to nastavit zcela automaticky.   A uplně klidně mohu v 99,9 % případů kopírovat z verze 3 do verze 30 . Používám tento systém ve všech databázových aplikacích IB/FB už více jak 15 let.

Online Jirka

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 367
  • Karma: 9
    • Verze Delphi: XE2
Re:conversion error from string "2016-02-01"
« Odpověď #11 kdy: 18-06-2020, 12:43:09 »
Citace
Někdy mě tak napadá jestli tady existuje ještě nějaký člověk který investoval tolik času a financí  do projektu který se vůbec nepoužívá a má pořád sílu v tom pokračovat..
:) Povedz mi, čo by som mal robiť. Som na dôchodku, sám v garsónke a už som investoval toľko energie, času a financií, žeby bolo hriechom to nedokončiť.

Já to myslel v dobrém - Než si to na foru "prozradil"  tak jsem si myslel,  že na tom byťáku pracuješ a vyvíjíš  tento systém za pochodu

Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1147
  • Karma: 49
    • Verze Delphi: 10.3
Re:conversion error from string "2016-02-01"
« Odpověď #12 kdy: 18-06-2020, 13:03:45 »
Neviem si predstaviť, vlastne viem, žeby som do novej verzie musel kopírovať všetky záznamy z predchádzajúcej verzie. To nehovorím o tom, kedy by zákazník skočil napr. z ver. 3 na 6.
Lze to nastavit zcela automaticky.   A uplně klidně mohu v 99,9 % případů kopírovat z verze 3 do verze 30 . Používám tento systém ve všech databázových aplikacích IB/FB už více jak 15 let.

A nedělá problém velikost databáze? Já používám zmíněné změnové skripty a nedovedu si představit, že by při každé změně u zákazníka museli čekat, než se celá databáze zkopíruje (největší databáze má přes 20 GB, je na serveru...).

Online Jirka

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 367
  • Karma: 9
    • Verze Delphi: XE2
Re:conversion error from string "2016-02-01"
« Odpověď #13 kdy: 18-06-2020, 13:25:10 »
A nedělá problém velikost databáze? Já používám zmíněné změnové skripty a nedovedu si představit, že by při každé změně u zákazníka museli čekat, než se celá databáze zkopíruje (největší databáze má přes 20 GB, je na serveru...).

No při této velikosti by to časový problém asi byl ,ale zatím jedu v rámci stovek MB takže je to max. o minutách  , v případě u malých DB desítky sekund.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3119
  • Karma: 135
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:conversion error from string "2016-02-01"
« Odpověď #14 kdy: 18-06-2020, 14:57:55 »
Jinak co se týká verzí struktury databáze - ja nepoužívám  rozdílové skripty ale v případně změny ve strukture ukládám starší verzi databáze pod pořadovým číslem a pokracuji novou verzí.
tak mám k dispozici "originály všech"  distribuovaných verzí
A jak to delas bez scriptu u zakazniku, kteri samozrejme chteji svoje "ziva" data zachovat a plynule na ne navazat po uporave DB?