Databáze > Obecné

Jak byste řešili malý prográmek

(1/4) > >>

karkojk:
Ahoj,
občas, teď více při přerovnávání dat odstraňuji diakritiku a někde zaměňuji znak mezery.
Jak byste řešili malý prográmek, který po spuštění toto provede ve schránce windows aby neměl 10MB ;-).
Je to primitivní dotaz :) , třeba už něco takového je a nějak mi s Delphi ujel vlak  :D ;D
děkuji

Stanislav Hruška:
Ak už ten program máš, tak si prejdi diskusiu a hľadaj "veľkosť exe". V češtine.  Sú tu nejaké rady ohľadom jeho zmenšenia.

karkojk:
Děkuji za tip, nemám, dělal jsem to přes LibreOffice, je tam hezký doplněk, ale pokaždé to spouštět, když tu máme Delphi ;-).
Alespoň zapnu mozkové závity jiným směrem.
Koukám jak jsi tu pořád aktivní, to znamená, že jsi v pořádku, fajn.
Ještě jednou dík a měj se hezky

Stanislav Hruška:
To by sa malo dať spustiť z Delphi. Ale tu nepomôžem.

Stanislav Hruška:
Pozrel so sa do akaše a našiel som tam toto. Možno je to to čo chceš.
--- Citace ---Nejprve pro jistotu ještě jednou připomenu, že k používání třídy TClipboard (a tedy také funkce Clipboard) je nutné přidat do sekce uses v aktuálním modulu jednotku Clipbrd. Nejdůležitější vlastností třídy TClipboard je AsText. Ta reprezentuje obsah schránky jako text. Slouží k umístění textu do schránky nebo k vybrání textu ze schránky. Pokud by data nebyla textová, vyvolá se výjimka. Ke zjištění, obsahuje-li schránka textová data, lze s úspěchem použít funkci HasFormat s parametrem CF_TEXT – viz příklad (k jeho funkčnosti je nutné, aby v sekci uses byla uvedena jednotka Clipbrd):
--- Konce citace ---

--- Kód: ---procedure TfrmHlavni.btnTestClick(Sender: TObject);
begin
  if Clipboard.HasFormat(CF_TEXT) then
    Edit1.Text := Clipboard.AsText
  else
    MessageDlg(`Ve schránce není žádný text!`, mtInformation,
        [mbOK], 0);
end;
--- Konec kódu ---
Čerpané z "Umíme to s Delphi" Autor Kadlec. Dá sa to stiahnuť z internetu. Prípadne upresni o čo Ti z programovej strany ide. Mám múdre knihy.

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

Přejít na plnou verzi