Delphi > Mobilní vývoj

Obecne Build :)

(1/3) > >>

raul:
Zdar,

1) funguje nekomu - a mohl by mi sdelit kdy se presne stane - zmena version cisla pro build pro store ? Nastaveno to mam ve vsech konfiguracich, presto nejsem sto vypozorovat kdy se to stane - idealne by to bylo s compile, ale to bych chtle hodne. Nicmene mnohdy se ani po Clean/Build verze nezmeni (a zjistim to po nahrani na play ze :) ). Blby je, ze mame vice aplikaci lisici se jen IFDEFy + kompilujeme 64 i 32bit jako .aab, tudiz by bylo prima to syncnout komplet (ne ze jedna verze bude jina nez druhej build).

2) Deployment - opravdu zijeme v 21.stoleti ? Nevite kdo to psal ? Dal by se pouzit jako odstrasujici priklad. Proc se neda zkopirovat radek ? Proc se neda rict, toto pravidlo plati pro ty a ty konfigurace ? To by bylo vsechno prima, kdyby si obcasne nerekl, ze nektery soubor (idealne libProxyAndroidService.so, u ktereho to zjistim az po spusteni ne hned) zahadne sam od sebe nemizel. Prepinatko konfigurace nahore funguje dle sve nalady. Pouziva to nekdo uspesne ? Jak ?

3) Vyse uvedene me vede k dotazu - neexistuje nastroj, ktery by umoznoval funkcni a rozumnou konfiguraci/build ?
Nutne je to co umi klasicky delphi, tzn vygenerovat binarky, nicmene predtim - klidne dle sablon a cehosi (pokud by mel funkcni prebuild apod tak si nektery veci dogeneruju sam (misto toho, aby to udelaly delphi kdy to maj umet treba ze)) - vygeneruje spravne build number, nacte treba nejake soubory apod (lisi se nam i Manifesty 32b/64b), a ve vysledku ulozi (opet klidne v eventu ja sam) vysledne instalace do rozumnych adresaru (fakt ne dvacatej podadresar, ktery s emusi s kazdym buildem i opustit).

4) Mozna to prijde divne, ale zjistuju, ze nektere veci se iniciuji kompilaci (umime zjistit, ze se zmenil zdrojak), nektere u build, nektere az po clean, a nektere obcas vubec. Jelikoz nefunguji (resp je jich nedostatek) eventy, neda se s tim udelat z me strany nic. Zde by se fakt siklo Pre/Post-Compile, Pre/Post-Deploy a jiste i dalsi.

Pro pobaveni:
- Uz jste nastavovali ikonky aplikace ? To mame cca 5 ikon, 3 typy (ikona, notifikace, splash),2 architektury (32b/64b), 3 konfigurace...
- Uz jste nastavovali prava aplikace ? To mame cca 100 prav, 2 architektury, 3 konfigurace...
- Uz jste chteli zobrazit na dnesnim androidu notifikaci ? (Autori zamerne vynechali nutne vlastnosti pro ovladani atributu dulezitosti)
- Uz jste si hrali na androidu se Zindexem ? Kupte si na to panaka, plati to Embt..
- Nedelejte si nikdy podrizenou konfiguraci, ale hodne ji bokem. Obcas totiz vezme parametr odjinud, nekdy i nahodne (Treba SDK).
- Nesnazte se do Delphi dostat vice SDK s tim, ze zkompilujete kod dle nich at pokryjete co nejvic zarizeni/uzivatelu. Prepinat to jde jen rucne (ne konfiguraci).

Kdyby nekdo chtel, protahnul jsem java2pas komplet android.jar (pro x verzi sdk), obcas (denne) se vyskytne neco, co delphi neimportovali, tak jsem to dotah (ano, je to zalezitost par minut, ale taky par hodin hledani v dokumentaci/souborech).



P.S. To ze mam otevreny oci neznamena, ze jsem hater. A to ze je nemam zavreny znamena, ze se na ty veci dokazu podivat tak jak jsou.
Na delphi je dobrej kompilator (asi), a to, ze se snazi neco vyprodukovat. Bohuzel, kvalita jde casto velmi daleko za kvantitou a jakmile chcete nedelate obycejnou db klikacku pro firmu, je s tim ihned potiz - at jiz s vykonem, ci moznostmi/kvalitou.

Pro Radka - na Delphi je udelano hodne prace, ale celej system se rozrezonoval do velmi casto naprosto nefunkcnich kombinaci - zel relativne beznych. A jeste rejp nakonec - kdyz si pred casem tak vychvaloval tu aplikaci seznamky, take se dalo rict, ze je to diky komponentam treti strany, a proto je to tak plynule, takto si jen prihrival polivicku EMBT, soft by byl bez Alcinoe (v tomto pripade) bylo nepouzitelny.

Radek Červinka:
ad 2), mas pravdu - nic moc, taky jsem zjistil, ze nektere polozky se automaticky generuji podle Options
ad 3)  https://www.monkeybuilder.io/ , ale je drahy. Ja pouzivam beta verzi necoho co zatim neni volne dostupne, a autor ma dovolenou, takze ti poslu jen PM
ad 4) Project , building / build events? ale nastroje to volaji lepe

Nerozumim ohledne toho alcinoe, ja ve VCL taky pouzivam VirtualTreeView, TMS, nekdo DevExpress a co jako? Jinakj u Androidu pouzivam jen specialni map komponentu a Kastri, a výsledek (cca 30 formulářů, 120000 řádku) funguje slušně a hodně svižně, až jsem sám překvapen jak jednoduše se mi to programuje - 10.4.

vandrovnik:
2) Když jsem viděl tu hrůzu, myslel jsem si, že na to vyzraju a ručně upravím příslušný soubor, jenže to pak mělo tendenci víc nefungovat než fungovat. (Potřeboval jsem přidat embedded Firebird, takže dost souborů - přidávat je jednou je opruz, dělat to dvojmo pro Debug/Release je samozřejmě dvojnásobný opruz, pokud to budu dělat pro 64bitový Android, tak znovu dvojmo...) Škoda, že používání tohohle "geniálního" nástroje nebývá na těch videích, kde třikrát kliknou a už spouští hotovou aplikaci :-)

Radek Červinka:

--- Citace: vandrovnik  13-08-2020, 14:22:41 ---2) Když jsem viděl tu hrůzu, myslel jsem si, že na to vyzraju a ručně upravím příslušný soubor, jenže to pak mělo tendenci víc nefungovat než fungovat. (Potřeboval jsem přidat embedded Firebird, takže dost souborů - přidávat je jednou je opruz, dělat to dvojmo pro Debug/Release je samozřejmě dvojnásobný opruz, pokud to budu dělat pro 64bitový Android, tak znovu dvojmo...) Škoda, že používání tohohle "geniálního" nástroje nebývá na těch videích, kde třikrát kliknou a už spouští hotovou aplikaci :-)

--- Konce citace ---


Ale stejne pro 64bit musis pridat 64bit verzi ne, takze je jina nez 32bit embedded. Nebo to neni jako library? Prave z toho duvodu jsem zacal pouzivas sqlite, sice je to rychla sracka, ale je v systemu a FireDac s tim celkem umi.

vandrovnik:

--- Citace: Radek Červinka  13-08-2020, 14:29:00 ---Ale stejne pro 64bit musis pridat 64bit verzi ne, takze je jina nez 32bit embedded. Nebo to neni jako library? Prave z toho duvodu jsem zacal pouzivas sqlite, sice je to rychla sracka, ale je v systemu a FireDac s tim celkem umi.

--- Konce citace ---

Ano, musím - pořád v sobě chovám naději, že půjde vše zkopírovat a jenom hromadně přepsat složku, ze které se to bere, ale nevím nevím. Ani si nejsem jistý, zda stačí změny provést jen v souboru .deployproj, nebo ještě i někde jinde. Zatím to odkládám, protože Firebird pro 64bitový Android není vydaný jako binárka, a já netuším, zda to jde s nějakým rozumným úsilím zkompilovat.

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

Přejít na plnou verzi