Autor Téma: Parsování php souboru  (Přečteno 380 krát)

Offline Kony

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 299
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi 7
Parsování php souboru
« kdy: 19-08-2020, 12:09:40 »
Ahoj, potřeboval bych v PHP vytáhnout z druhého php souboru jeden řádek a uložit do proměné... Na tom řádku je pouze jedno číslo

když otevřu php soubor na serveru, tak mi zobrazi :
Kód: [Vybrat]
Aktuální rychlost :
KUBA PC DW
KUBA PC UP
NAS DW
NAS UP

0
0
133
875
0
0
0
0
0
0

A já bych potřeboval řádek 9 uložit do proměné a použít na stránkách
« Poslední změna: 19-08-2020, 12:23:53 od Kony »

Offline rholecek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 4
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: Delphi 10.1 Update 2
Re:Parsování php souboru
« Odpověď #1 kdy: 21-08-2020, 08:30:09 »
Pomocí fce file_get_contents("http://server/soubor.php") získáš do stringu text zadané stránky (včetně HTML kódu, pokud existuje). Takže pak záleží na tom, jaký je generovaný text, ze kterého potřebuješ vytáhnout data. Jestli je to plain text nebo html text atd.

Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1153
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: 7, 2010
Re:Parsování php souboru
« Odpověď #2 kdy: 22-08-2020, 13:44:02 »
Nemáš na mysli použít explode na rozsekání stringu do pole a pak vzít konkrétní řádek array[9]?
Nebo třeba cyklus a 9x použít strtok ...

Offline Kony

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 299
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi 7
Re:Parsování php souboru
« Odpověď #3 kdy: 22-08-2020, 13:50:21 »
Potrebuji jen, aby se cely radek 9 ulozil do promene UP a tuto promenou mohl dale pouzivat na strance jako $UP

Offline Kony

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 299
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi 7
Re:Parsování php souboru
« Odpověď #4 kdy: 22-08-2020, 14:39:03 »
Tak jsem schválně pouzil :


Kód: [Vybrat]
    <?php
    $file 
'http://xxxxxx/yyyyyyy/test/statusyphp.php';
    
$str file_get_contents($file);
    
$row_list explode("\n"$str);
    echo 
$row_list[1];
    echo 
$row_list[2];
    echo 
$row_list[3];
    echo 
$row_list[4];
    echo 
$row_list[5];
    echo 
$row_list[6];
    echo 
$row_list[7];
    echo 
$row_list[8];
    echo 
$row_list[9];
    echo 
$row_list[10];
    echo 
$row_list[11];
    echo 
$row_list[12];
    echo 
$row_list[13];
    echo 
$row_list[14];
    echo 
$row_list[15];
    echo 
$row_list[16];
    echo 
$row_list[17];
    echo 
$row_list[18];
    echo 
$row_list[19];
    echo 
$row_list[20];
    echo 
$row_list[21];
    echo 
"Potřebny vypis" $row_list[5];
    
?>

a vypsalo mi to
Kód: [Vybrat]

    Aktuální rychlost :
    KUBA PC DW
    KUBA PC UP
    NAS DW
    NAS UP

    0
    0
    3
    95
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Potřebny vypis