Autor Téma: conversion error from string "2016-02-01"  (Přečteno 3458 krát)

Offline Stanislav Hruška

• Padawan
    • Verze Delphi: W11 + D11.3.1
Re:conversion error from string "2016-02-01"
« Odpověď #15 kdy: 18-06-2020, 15:46:03 »
Citace
Já to myslel v dobrém - Než si to na foru "prozradil"  tak jsem si myslel,  že na tom byťáku pracuješ a vyvíjíš  tento systém za pochodu
Nikdy som si nemyslel, že by tu niekto niečo myslel v zlom. Rád by som na tom pracoval za pochodu, ale ja mám veľmi malý výkon. Ale veľa času a čas sú peniaze.
Skoro každá reakcia mi niečo prinesie.
Win11 64b, Delphi 11.3.1, FireBird 4.01
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Jirka

• Hrdina
    • Verze Delphi: XE2
« Odpověď #16 kdy: 18-06-2020, 16:19:46 »
A jak to delas bez scriptu u zakazniku, kteri samozrejme chteji svoje "ziva" data zachovat a plynule na ne navazat po uporave DB?
V instalaci  mám prázdou "novou" databázi  , zakazník si nainstaluje exe ve které jako konstanta číslo verze databáze + dalsi veci a pri spusteni aplikace se porovnají verze databáze a pokus se liší spustí se po schválení převod dat z ostré databáze  do nové  , pak se ostrá  prejmenuje na starou a nová na ostrou. Samozrejme by to slo delat i pres aliasy atp. ale zatím mě systém vyhovuje .
 Jediné omezení je na sitové instalaci kdy to musí dělat správce databáze ..

Offline pf1957

• Padawan
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
« Odpověď #17 kdy: 18-06-2020, 19:02:36 »
A jak to delas bez scriptu u zakazniku, kteri samozrejme chteji svoje "ziva" data zachovat a plynule na ne navazat po uporave DB?
V instalaci  mám prázdou "novou" databázi  , zakazník si nainstaluje exe ve které jako konstanta číslo verze databáze + dalsi veci a pri spusteni aplikace se porovnají verze databáze a pokus se liší spustí se po schválení převod dat z ostré databáze  do nové  , pak se ostrá  prejmenuje na starou a nová na ostrou. Samozrejme by to slo delat i pres aliasy atp. ale zatím mě systém vyhovuje .
Takze pri kazdem bugfixu musis preinstalovavat? A chapu to spravne, ze tu migraci dat delas v kodu z Delphi, ktery jsi musel napsat?

Offline Jirka

• Hrdina
    • Verze Delphi: XE2
« Odpověď #18 kdy: 18-06-2020, 19:16:50 »
Takze pri kazdem bugfixu musis preinstalovavat? A chapu to spravne, ze tu migraci dat delas v kodu z Delphi, ktery jsi musel napsat?
No pokud je změna ve struktuře databáze tak ano , pokud je změna například jen v EXE  tak samozřejmě reinstalalci bych dělat nemusel ale až na vyjimky dělam kompletní instalačku již z důvodů že mi všechny
exe a dll podepíše - Instalačku mám udělanou tak aby aby plná i upgrade.
Ano migraci dat dělám v kodu z Delphi který je univerzální a funguje mi pro všechny mé aplikace.
Dříve jsem to měl jako samostatný exe takže to mohlo fungovat i pro cizí aplikace  a v rámci  zjednodušení rto linkuji do jednoho exe.
mám to připravené pro IBX a FIBPLUS