Autor Téma: FTable.Filtered := True;  (Přečteno 1121 krát)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6034
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11
FTable.Filtered := True;
« kdy: 13-09-2020, 20:29:22 »
Urobili tu nejakú zmenu? Tak som to mal doteraz a všetko mi fungovalo.
Odrazu mi Locate() vracalo False. Ak som nastavil Filtered na False, je to OK.
Žiaden filter som nepoužil !!!

W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6034
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11
Re:FTable.Filtered := True;
« Odpověď #1 kdy: 13-09-2020, 21:14:43 »
Samozrejme, že chyba je u mňa. Nahodil som testovacie údaje. A zistil som, že mám chybu. Pri jednom SVB neexistovala.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline František

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 704
  • Karma: 7
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občas 10.2.3 comunity
Re:FTable.Filtered := True;
« Odpověď #2 kdy: 05-10-2020, 23:41:10 »
upresni to:
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok a aj ich zodpovedanie

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6034
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11
Re:FTable.Filtered := True;
« Odpověď #3 kdy: 06-10-2020, 09:25:02 »
Použil som zlý rod. Pre dané SVB neexistoval žiaden záznam. Keďže mám porušenú referenčnú integritu, ktorá je spôsobená skolabovaním generátora. Tým na mysli skutočnosť, že záznamy neboli generované rovnomerne podľa požadovaných pravidiel. Ja som ich totiž ani nezadával.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Online Jan Fiala

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 237
  • Karma: 3
    • Verze Delphi: 10.4.1
    • PSPad editor
Re:FTable.Filtered := True;
« Odpověď #4 kdy: 06-10-2020, 12:20:02 »
Ty nemáš řešenu referenční integritu pomocí relací mezi tabulkami?

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6034
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11
Re:FTable.Filtered := True;
« Odpověď #5 kdy: 06-10-2020, 14:10:07 »
Mám.
Ja som generoval údaje pre optimalizovanie behu programu. Tam je samozrejme potrebné doplniť pravidlá, aby ta integrita údajov bola v poriadku. To som neurobil. Takže o porušenie integrity údajov ide z tohto pohľadu.
Dovolil som si to, lebo sa to týka len nepodstatných tabuliek.
Výsledkom je, že si niekde vyberiem SVB a nezobrazia sa mi k nemu žiadne údaje. Alebo si vyberiem záznam a neexistujú k nemu detailné údaje. Napr. byt bez miestností. Aj keď celkové počty sedia.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.