Autor Téma: Profiler gpprofile2017-master  (Přečteno 506 krát)

Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5450
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Profiler gpprofile2017-master
« kdy: 18-09-2020, 21:02:24 »
Tento sa mi pozdáva pre mňa ako najvhodnejší. Problém je v tom, že mám spustiť exe. Ale žiadne neexistuje! Pri pokuse otvoriť dpr mi vypíše, že mu chýbajú jednotky SynEdit. Lenže existuje iba taký, ale prázdny adresár. Žiadna zmienka, žeby som si mal niečo dodatočne sťahovať. Čo je v silnom rozpore s návodom doslovne. Je to ľahké ako 1-2-3. Tým myslia iba tri kroky.  Idem sa pozrieť po tých jednotkách.
Má sa tým niekto skúsenosť? Ďakujem.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5450
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:Profiler gpprofile2017-master
« Odpověď #1 kdy: 18-09-2020, 21:13:16 »
Už mi to ide. Opäť opačné poradie. Najprv hľadať, potom písať.
Ja som si myslel, že ma tam čakajú ešte nejaké ďalšie zrady.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5450
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:Profiler gpprofile2017-master
« Odpověď #2 kdy: 18-09-2020, 21:59:16 »
To HOVADO mi všade nahádzalo
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. procedure TfrmMainFormFOC.lblActualYearDblClick(Sender: TObject);
  2. begin{>>GpProfile} ProfilerEnterProc(2207); try {GpProfile>>}
  3.   Self.BorderIcons := Self.BorderIcons - [biSystemMenu];
  4.   lblActualYear.Visible := False;
  5.   advcbxYear.Visible := True;
  6.   advcbxYear.Enabled := True;
  7.   advcbxYear.DroppedDown := True;
  8. {>>GpProfile} finally ProfilerExitProc(2207); end; {GpProfile>>}end;
Aj do jednotiek tretích strán. Pritom som tak narýchlo nikde nenarazil na upozornenie, že niečo také urobí.
Ale zato nič nesledoval.
Tom som zvedavý čo všetky mi dosral.

W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5450
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:Profiler gpprofile2017-master
« Odpověď #3 kdy: 18-09-2020, 22:09:27 »
Zistil som, že najprv vytvoril zálohy súborov *.pas. Aspoň, že to.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5450
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:Profiler gpprofile2017-master
« Odpověď #4 kdy: 18-09-2020, 22:47:10 »
Vďaka TC a skutočnosti, že sa jednalo o TMS, ktorý sa ľahko inštaluje, to už je v poriadku
Pritom mi tam nič nechcelo fungovať.
Držte sa ďaleko od toho!!!
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline pepak

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1524
  • Karma: 37
    • Pepak.net
Re:Profiler gpprofile2017-master
« Odpověď #5 kdy: 19-09-2020, 09:34:33 »
Nevím, co je to za aplikaci, ale:

1) Přečetl sis dokumentaci? Tam by něco takového mělo být napsané, společně s návodem na to, jak některé zdrojáky z úpravy vyloučit, a také s návodem na to, jak zase zdrojáky vrátit do původního stavu - struktura přidaného kódu dost jednoznačně mluví pro to, že se s tím počítá.

2) Jak jinak bys profilování na úrovni jednotlivých funkcí chtěl dělat? Mohou se lišit drobnosti (já bych např. místo try-finally prostě vrátil nějaký interface a "finally" sekci udělal v destruktoru jeho třídy), ale nějaký zásah do všech sledovaných zdrojáků nutný je.

Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5450
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:Profiler gpprofile2017-master
« Odpověď #6 kdy: 19-09-2020, 10:27:11 »
Dokumentáciu som si pozrel len zbežne. Viem, že som si tom mal prečítať podrobne.
Mňa najviac zarazila skutočnosť, že vliezol do TMS. Asi preto, že sa mi vždy vytvárajú ich dcu súbory. Neviem či to je nutné, ale je to tak.
Ďakujem za vysvetlenie 2)
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3004
  • Karma: 135
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Profiler gpprofile2017-master
« Odpověď #7 kdy: 19-09-2020, 11:09:10 »
2) Jak jinak bys profilování na úrovni jednotlivých funkcí chtěl dělat?
Tak, jako se to dela: od toho linker generuje mapu symbolu a zacatku jednotlivych radku, take normalni profiler si najde zacatek a konec, prepise to v pameti breakpointem a meri...  Ja zil v domneni, ze profiler je standarni soucasti Delphi, alespon v nejake ocesane verzi. Sam jsem si jednou s necim takovym ze zvedavosti hral, protoze jestli jsem neco nikdy nepotreboval, tak to byl profiler - to je nastroj tak pro nekoho, komu hodi na hlavu cizi projekt o kterem nic nevi a dostane ho za ukol k-krat zrychlit.
« Poslední změna: 19-09-2020, 11:13:00 od pf1957 »

Offline pepak

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1524
  • Karma: 37
    • Pepak.net
Re:Profiler gpprofile2017-master
« Odpověď #8 kdy: 19-09-2020, 11:42:50 »
Pomocí breakpointů to sice teoreticky dokážeš taky, ale veškerá přesnost půjde do háje, režie breakpointů je obrovská.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3004
  • Karma: 135
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Profiler gpprofile2017-master
« Odpověď #9 kdy: 19-09-2020, 12:02:34 »
Pomocí breakpointů to sice teoreticky dokážeš taky, ale veškerá přesnost půjde do háje, režie breakpointů je obrovská.
Ano, ale zase je u vsech funkci zhruba stejna a tebe pri profilovani zajimaji zpravidla relativni pomery, ne abs. casy

Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5450
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:Profiler gpprofile2017-master
« Odpověď #10 kdy: 19-09-2020, 12:43:38 »
Niekedy bol aj v professional AQ Time. Teraz je len pre vyššie verzie.
Je tam Code Site, ale meranie časov som sa tam nenašiel. Možno som to len nevidel.

Ja chcem pri tvorbe 4 formulárov zistiť kde mi to drhne.
Predpokladám, že to má na svedomí SQL. Ale keď som ho (ich) dal do DB manažéra, tak časy boli normálne.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline pepak

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1524
  • Karma: 37
    • Pepak.net
Re:Profiler gpprofile2017-master
« Odpověď #11 kdy: 19-09-2020, 14:13:55 »
Pomocí breakpointů to sice teoreticky dokážeš taky, ale veškerá přesnost půjde do háje, režie breakpointů je obrovská.
Ano, ale zase je u vsech funkci zhruba stejna a tebe pri profilovani zajimaji zpravidla relativni pomery, ne abs. casy
Když ke všem funkcím přidáš velkou ale vždy stejně dlouhou penalizaci, tak to právě těžce deformuje ty relativní poměry. To bys musel mít všechny funkce stejně dlouhé, aby posunutí nemělo velký vliv, ale to bys pak profiler nepotřeboval...

Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5450
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:Profiler gpprofile2017-master
« Odpověď #12 kdy: 19-09-2020, 14:48:57 »
CodeSite je logger. Ale hlavne, všetko čo chcem logovať, si musím krvopotne napísať v aplikácii. To nie je zrovna to čo hľadám.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3004
  • Karma: 135
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Profiler gpprofile2017-master
« Odpověď #13 kdy: 19-09-2020, 14:54:18 »
Když ke všem funkcím přidáš velkou ale vždy stejně dlouhou penalizaci, tak to právě těžce deformuje ty relativní poměry.
To bys musel mít všechny funkce stejně dlouhé, aby posunutí nemělo velký vliv, ale to bys pak profiler nepotřeboval...
Jednak v podstate tu dlouhou penalizicaci znas resp. si ji muzes zmerit a mam takovy pocit, ze nektere profilery to vnitrne delaji a odecitaji a dvak IMHO nema smysl merit funkce trvajici kratkou dobu (a jsou treba volany zillionkrat), u kterych by ten overhead tvoril vyznamny podil, ale mohu se mylit v tom, k cemu a jak lide profiler pouzivaji. Ja ho pri praci nikdy nepotreboval (krome SQL prikazu).

Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5450
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:Profiler gpprofile2017-master
« Odpověď #14 kdy: 19-09-2020, 15:51:12 »
Vidím, že najjednoduchšie bude, ak si časy zmerám sám.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.