Autor Téma: Převod aplikace z D10.2 na D10.4  (Přečteno 209 krát)

Offline PetrB0

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 85
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi XE2, Delphi 10.2 Tokyo, Delphi 10.41
Převod aplikace z D10.2 na D10.4
« kdy: 01-10-2020, 01:44:02 »
Ahoj,
s novým počítačem jsem si nainstaloval i aktuální D10.4. Zkusil jsem otevřít a přeložit jednu aplikaci, kterou mám teď rozpracovanou. Až na pár drobností, které jsem celkem v pohodě opravil, tak jsem narazil na jednu věc, které nerozumím.

Mám MDI okno, na kterém je TActionToolBar s tlačítky definované v TActionManageru. Zároveň mám připojené Image Listy: Images, Disabled Images, Large Images a Disable Large Images.
V definici action manageru mám nastavené používání velkých ikon a to funguje bez problémů v D10.2. Když ovšem aplikaci přeložím a spustím v D10.4 jsou ikony malé. V samotném Delphi Design módu vidím ikony hezky pěkně velké.
Nevíte, co mám ještě kde nastavit, aby byly ikony i po přeložení velké a ne malé?
Takto to vypadá v Delphi 10.4 (velikost 48x48):

a takto v exe přeloženém v D10.4 (patrně velikost 24x24)


Díky
Pb

Offline Slappy

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 228
  • Karma: 11
  • Slappy
    • Verze Delphi: 10.2 Tokyo + Vsetky :)
    • unSigned
Re:Převod aplikace z D10.2 na D10.4
« Odpověď #1 kdy: 02-10-2020, 06:02:45 »
Ak si chcel ukazat nejaky obrazok tak sa nezobrazuje :)

V 10.4 sa robili upravy/fixy v High DPI, mozno to suvisi s tym. Bezis na 4k monitore? To sposobovalo kopec problemov.
Moje projekty: http://www.unsigned.sk Tvorba cool dizajnovych instalatorov v NSIS a Inno Setup. Rozsirenie pre Visual Studio a RAD Studio pre tvorbu NSIS a Inno Setup instalatorov.

Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5449
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:Převod aplikace z D10.2 na D10.4
« Odpověď #2 kdy: 02-10-2020, 08:22:52 »
Ja obrázky vidím.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline PetrB0

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 85
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi XE2, Delphi 10.2 Tokyo, Delphi 10.41
Re:Převod aplikace z D10.2 na D10.4
« Odpověď #3 kdy: 02-10-2020, 14:23:03 »
Ak si chcel ukazat nejaky obrazok tak sa nezobrazuje :)

Moje chyba, uložil jsem si to na server, který většinu noci spí.

V 10.4 sa robili upravy/fixy v High DPI, mozno to suvisi s tym. Bezis na 4k monitore? To sposobovalo kopec problemov.
Nevím kolik je to K, ale má 5120x1440. Z toho, jak jsem to testoval, vidím problém nějakém přepočtu/měřítku. Ovšem nejvíce mne irituje, že to v Delphi vidím normálně, ale v chvíli kdy program běží, mám zase cca poloviční velikosti.

Offline PetrB0

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 85
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi XE2, Delphi 10.2 Tokyo, Delphi 10.41
Re:Převod aplikace z D10.2 na D10.4
« Odpověď #4 kdy: 02-10-2020, 14:45:50 »
Tak jsem na to částečně přišel. Pokud dám Project\Options\Application\Appearance a přes Custom Styles dostanu do default style Windows10, tak mi to ty ikony zobrazí cca 3/4 velikosti oproti design režimu. Zajímavé je, že když to okno s nastavením otevřu znovu, vidím tam default style Windows. No a když to znovu uložím a přeložím program, jsou ikony zase malé.
Ještě jsem zkoušel laborovat s Application\Manifest\DPI awareness, ale to mi moc nepomohlo.

Offline PetrB0

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 85
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi XE2, Delphi 10.2 Tokyo, Delphi 10.41
Re:Převod aplikace z D10.2 na D10.4
« Odpověď #5 kdy: 02-10-2020, 14:57:49 »
Další pokrok. Našel jsem, že je pro Win10 lepší používat kombinaci VirtualImageList & ImageCollection. Tím jsem dosáhnul ikon stejně velkých jako v debug režimu, ale pro změnu to ignoruje průhlednost. Ach jo.