Autor Téma: Ako jednoducho získať plný SQL dotaz z parametrizovaného  (Přečteno 233 krát)

Offline František

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 596
  • Karma: 6
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občas 10.2.3 comunity
Ako jednoducho získať plný SQL dotaz z parametrizovaného
gde parametre budu nahradené hodnotami

Offline pepak

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1524
  • Karma: 37
    • Pepak.net
Re:Ako jednoducho získať plný SQL dotaz z parametrizovaného
« Odpověď #1 kdy: 18-10-2020, 05:16:41 »
Nijak. Parametrizovaný dotaz není nikde převáděn na "plný", doplňování parametrů dělá až sama databáze. Můžeš si napsat funkce, která vypíše SQL s parametry a za to vypíše obsahy parametrů.

Offline František

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 596
  • Karma: 6
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občas 10.2.3 comunity
Re:Ako jednoducho získať plný SQL dotaz z parametrizovaného
« Odpověď #2 kdy: 18-10-2020, 11:46:09 »
to mi je jasné, skôr som hľadal niečo ako (z vs)
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. Console.Write("Enter COM port value (Default: {0}): ", defaultPortName)

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3004
  • Karma: 135
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Ako jednoducho získať plný SQL dotaz z parametrizovaného
« Odpověď #3 kdy: 18-10-2020, 14:33:33 »
to mi je jasné, skôr som hľadal niečo ako (z vs)
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. Console.Write("Enter COM port value (Default: {0}): ", defaultPortName)
AFAIK tak nic takovyho neexistuje, protoze jak psal pepak, na strane klienta to nikdo nepotrebuje. Kdyz to logujeme, tak jak pise pepak: nezmeneny SQL, protoze chceme videt presne to, s cim ma operovat DB a seznam parametru.

Jinak se to neobejde alespon bez lexikalni analyzy, abys dokazal najit ty parametry v SQL, ktere mohou byt pozicni/pojmenovane a nahradil je v textu place holderem pro danou syntaxi prikazu Format, zrejme by bylo treba resit escapovani apod.

Offline František

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 596
  • Karma: 6
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občas 10.2.3 comunity
Re:Ako jednoducho získať plný SQL dotaz z parametrizovaného
« Odpověď #4 kdy: 18-10-2020, 19:47:17 »
aha, no, niečo také hľadám, kuknem ten format

Offline František

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 596
  • Karma: 6
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občas 10.2.3 comunity
Re:Ako jednoducho získať plný SQL dotaz z parametrizovaného
« Odpověď #5 kdy: 19-10-2020, 19:20:55 »
nakoniec som si to nacapkal v cykle

Offline Konopasek

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 10.4.1
Re:Ako jednoducho získať plný SQL dotaz z parametrizovaného
« Odpověď #6 kdy: 21-10-2020, 14:32:53 »
Pokud jde např. o SQL server tak pomocí SQL profileru.