Autor Téma: FIB+ rozdil mezi TFIBQuery a TpFIBQuery  (Přečteno 384 krát)

Offline Jirka

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 435
  • Karma: 9
    • Verze Delphi: XE2
FIB+ rozdil mezi TFIBQuery a TpFIBQuery
« kdy: 20-10-2020, 11:48:23 »
Nevěděl by jste někdo jaký je rozdíl mezi TFIBQuery  a TpFIBQuery ?

Online pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3290
  • Karma: 139
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:FIB+ rozdil mezi TFIBQuery a TpFIBQuery
« Odpověď #1 kdy: 21-10-2020, 10:47:47 »
Nevim, TpFIBXxx jsou potomci TFIBXxx, takze jsme vzdycky pouzivali "peckove" verze, nektere meli navic podporu pro praci se stored procedurami, specialne to query, ale proc jsou ty sady dve...

Offline Jirka

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 435
  • Karma: 9
    • Verze Delphi: XE2
Re:FIB+ rozdil mezi TFIBQuery a TpFIBQuery
« Odpověď #2 kdy: 21-10-2020, 11:03:00 »
Já taky používám ty "péčkové"
ale když  jsem chtěl v rámci lepšího infa    použít událost
Kód: [Vybrat]
DataSetAfterFetchRecord(FromQuery: TFIBQuery; RecordNumber: Integer; var StopFetching: Boolean);
tak to chce unitu s deklarací TFIBQuery a nerad bych něco podělal když budu mít v uses  obě dvě unity ..

Online pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3290
  • Karma: 139
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:FIB+ rozdil mezi TFIBQuery a TpFIBQuery
« Odpověď #3 kdy: 21-10-2020, 21:43:44 »
tak to chce unitu s deklarací TFIBQuery a nerad bych něco podělal když budu mít v uses  obě dvě unity ..
To je v pohode - pouzivaji TFIBQuery jako spolecneho predka tj. napr. jako kdyz pouzivas argumenty TStrings a predavas tam napr. TStringList