Autor Téma: registrace Delphi  (Přečteno 793 krát)

Offline tatko

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Karma: 0
registrace Delphi
« kdy: 08-11-2020, 10:40:23 »
Zdravím,
Stáhnul jsem si komunitní verzi :
Delphi 10.3.3 Rio Community Edition
Přišel mi email ...potvrzení od EMBARCADERA  a taky samozřejme serial numbers.
Jenže při zadání píše že :
Web license.embarcadero.com odmítl připojení....
co s tím ??
Rad studio se nainstalovalo ale nedostanu se ani na trial verzi... :-[ :-[

Offline Jan Fiala

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 144
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 10.4.1
    • PSPad editor
Re:registrace Delphi
« Odpověď #1 kdy: 09-11-2020, 12:16:46 »
Zkoušel jsi zavolat na české zastoupení Embarcadera? Jsou tam docela ochotní a přes kontakty vyřešit problém rychleji než ty.
Případně poradí, protože se s tím možná už setkali.

Další možnost je zkusit aktivovat přes jiné připojení, třeba Mobil - Data - Wifi HotSpot - PC

Offline tatko

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Karma: 0
Re:registrace Delphi
« Odpověď #2 kdy: 09-11-2020, 17:26:50 »
dobrá rada řešíme to  :) :)

Offline tatko

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Karma: 0
Re:registrace Delphi
« Odpověď #3 kdy: 10-11-2020, 17:21:18 »
Tak jsem to vyřešil úspěšně...
Rada pro ostatní až někdy... :))
já se snažil to nainstalovat na Déčko (protože to Céčko taky není nafukovací) ...a nešlo...
takže  neměnit cestu ani podmínky instalace a bude fungovat ...to mi potvrdili Embarcadero  cz




Offline vandrovnik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1147
  • Karma: 49
    • Verze Delphi: 10.3
Re:registrace Delphi
« Odpověď #4 kdy: 11-11-2020, 12:38:24 »
Jestli v roce 2020 program nefunguje jen proto, že se nainstaluje na D: místo na C:, tak to je teda, ehm...

Offline našinec

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 422
  • Karma: 5
Re:registrace Delphi
« Odpověď #5 kdy: 11-11-2020, 14:45:31 »
A nebo to cracknout. To bude fungovat všude, včetně flashky.  ;)  8)

Offline pepak

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1539
  • Karma: 37
    • Pepak.net
Re:registrace Delphi
« Odpověď #6 kdy: 11-11-2020, 15:27:54 »
Jestli v roce 2020 program nefunguje jen proto, že se nainstaluje na D: místo na C:, tak to je teda, ehm...
Jestli to "ehm..." je zástupný symbol pro "obvyklé", tak bohužel musím souhlasit. Aspoň že většinou podobná čuňata netuší o věcech jako junctions, takže je nezablokují.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2796
  • Karma: 105
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:registrace Delphi
« Odpověď #7 kdy: 11-11-2020, 16:25:46 »
Jestli v roce 2020 program nefunguje jen proto, že se nainstaluje na D: místo na C:, tak to je teda, ehm...

S aktualni verzi jsem to nezkousel, ale s prechozimi verzemi to slo instalovat jinam, jen nevim s kterou verzi jsem to naposledy zkousel....
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline tatko

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Karma: 0
Re:registrace Delphi
« Odpověď #8 kdy: 11-11-2020, 17:56:18 »
No jasně Rad studia které jsem měl předtím cracknuté  to jde samozřejmě na Dečko ... ale to je o jiném...
To platí pouze asi jenpro tu komunitní verzi že si nemůžeš vybírat ...jakmile se to dostalo na Céčko ...files(x86)..
okamžitě úvodní obrazovka zčervenala a začalo se mi odpočítavat 365 dní tj. jeden rok a píšou že si můžeš po roce zase zažádat znovu o roční licenci ...je tam vše android ...ios...atd...atd  ...
samozřejmě tam jsou podmínky  o zisku atd  je třeba to přečíst

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5615
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:registrace Delphi
« Odpověď #9 kdy: 11-11-2020, 18:40:55 »
Čo ja viem, tak po tom roku si musíš inštalovať novú verziu. Pokiaľ to nezmenili. Nič príjemné.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2796
  • Karma: 105
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:registrace Delphi
« Odpověď #10 kdy: 11-11-2020, 19:46:57 »
To platí pouze asi jenpro tu komunitní verzi že si nemůžeš vybírat ...jakmile se to dostalo na Céčko ...files(x86)..
Hned na prvni obrazovce je tlacitko upresnit nebo tak neco, a tam se to dalo zmenit. Pokud si pamatuji. Instalovat to ted nebudu
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline JaroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1032
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE8, Seattle
Re:registrace Delphi
« Odpověď #11 kdy: 11-11-2020, 20:10:19 »
Komunitní verze mi přestala po roce fungovat, a už se nedala nijak nainstalovat. Možná snad na čistý počítač, ale i tak po on-line dotazu tvrdila,že je vypršená :(

Zvlátní bylo, že se nenechala spustit na off-line počítači.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2796
  • Karma: 105
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:registrace Delphi
« Odpověď #12 kdy: 11-11-2020, 20:29:33 »
Komunitní verze mi přestala po roce fungovat, a už se nedala nijak nainstalovat. Možná snad na čistý počítač, ale i tak po on-line dotazu tvrdila,že je vypršená :(

Zvlátní bylo, že se nenechala spustit na off-line počítači.

Co to byla za verzi? Pokud vim, tak u nich plati, ze pokud je nova verze uvolnena, tak se ta stara po roce vyprsi. Pokud neni, tak by to melo byt v licence manageru videt a po aktualizaci se to prodlouzit. Posledni community je na bazi 10.3.3.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline JaroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1032
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE8, Seattle
Re:registrace Delphi
« Odpověď #13 kdy: 11-11-2020, 21:27:33 »
To je RIO, že?
Tak to mi při pokusu instalovat neustále nabízelo novou verzi Delphi :(

Offline tatko

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Karma: 0
Re:registrace Delphi
« Odpověď #14 kdy: 12-11-2020, 06:16:18 »

Hned na prvni obrazovce je tlacitko upresnit nebo tak neco, a tam se to dalo zmenit. Pokud si pamatuji. Instalovat to ted nebudu
[/quote]

správně ...hned na první obrazovce.....
tam jsem se to taky snažil nainstalovat jinde a taky je tam možnost zaškrknout jestli  to chceš nainstalovat všechno to jsem taky nezaškrtnul....a pak mi z Emacadera napsal že jedině Cečko a vše...a zafugovalo...
 
co se týče  licence pouze jsem četl podmínky ...ještě jsem to nezkoušel :))

Offline tatko

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Karma: 0
Re:registrace Delphi
« Odpověď #15 kdy: 12-11-2020, 06:17:52 »

Hned na prvni obrazovce je tlacitko upresnit nebo tak neco, a tam se to dalo zmenit. Pokud si pamatuji. Instalovat to ted nebudu

správně ...hned na první obrazovce.....
tam jsem se to taky snažil nainstalovat jinde a taky je tam možnost zaškrknout jestli  to chceš nainstalovat všechno to jsem taky nezaškrtnul....a pak mi z Emacadera napsal že jedině Cečko a vše...a zafugovalo...
 
co se týče  licence pouze jsem četl podmínky ...ještě jsem to nezkoušel :))
 

Offline raul

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 383
  • Karma: 15
    • Verze Delphi: FPC :D
Re:registrace Delphi
« Odpověď #16 kdy: 12-11-2020, 09:31:00 »
Fakt ? Fakt ?? Je rok 2020, nebo jsem se prenesl v case ? Fakt ma mit pak zakaznik duveru v kvalitu kodu treba fmx ?

Btw jaka je pokuta za cas, ktery zakaznik ztrati, tim, ze zjistuje proc mu neco nefunguje pri instalaci jinam ? A jo, software nema zaruku...
Lazarus 1.6.3:), FPC, Intel/Arm, Windows/Linux

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3119
  • Karma: 136
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:registrace Delphi
« Odpověď #17 kdy: 12-11-2020, 11:44:12 »
A jo, software nema zaruku...
To vis, to je daň za obrovsky rozmach vypocetni techniky, protoze trh akceptoval nekvalitu. Ale kdyby ji neakceptoval, tak by mozna PC stalo porad 1/2 melounu + valorizace na dnesni inflaci a kolem by se pohybovalo jen par vyvolenych...